Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur rengör du ditt bärbara system?

Med tiden orsakar Windows själv att flera filer, som anses vara skräp för systemet, ackumuleras. Utrymmet som dessa typer av föremål upptar inuti datorn gör att den förlorar sin förmåga att svara snabbt, förutom att den slösar sina resurser.

Därför är det nödvändigt att utföra regelbundet datorunderhåll för att bli av med dessa filer som inte är användbara och som i slutändan orsakar driftsproblem, vilket gör din vardag svår med krascher och oväntade situationer.

Därför är en bra diskrensning viktig och mycket enkel att göra. Dessutom kan det förändra din upplevelse.

Rensning av tillfälliga filer

Som vi har påpekat är detta ett stort problem för många människor. Under dagarna som du använder datorn är det normalt att den registrerar flera filer i ditt system som inte har någon användning och som kallas temporära.

Det första du kan göra för att säkerställa en bättre upplevelse med din dator är att bli av med dessa filer genom att utföra en diskrensning.

Detta är en enkel och lätt utförd procedur. Först måste du komma åt förstoringsglassymbolen på din dator, som måste skrivas Diskrensning. Välj senare alternativet när det visas och lyssna sedan på Windows egna förslag.

Efteråt måste du välja de filer du vill ta bort från din dator. Om du har några frågor om filerna kan du läsa beskrivningen av var och en före processen för att inte radera något du inte borde. Slutligen är det bara att bekräfta och processen startar.

Ta bort program som inte används

Det är vanligt att många installerar program på sin dator som vid en viss tidpunkt användes, men som senare hamnade kvar i minnet, bara tog upp plats.

Ett annat sätt att tömma systemet och göra datorn snabbare i sina processer är att rensa dessa program. Återigen, genom diskrensningsområdet kan användaren gå till Fler alternativ och hitta alla program som är installerade på maskinen.

Således är det möjligt att analysera varje program som för närvarande är installerat på datorn för att bedöma vilka som inte längre används och sedan avinstallera alla.

Webbläsar rensning

Webbläsare används varje dag för olika handlingar och slutar tydligt med att det lagrar en stor mängd information som tar upp plats och saktar ner datorn.

Ett alternativ för att göra processer smidigare är alltså att rensa den data som lagras av webbläsaren du använder varje dag. Några av dessa mest kända data är cookies och cache.

De första är små textfiler som används av webbplatser, vanligtvis med syftet att registrera användarens preferenser enligt vad han kommer åt under hans första ögonblick på portalen i fråga.

Cache är en typ av tillfällig lagring på hårddisken, som registrerar webbsidor, såsom bilder och dokument som användarna kommer åt. Den används för att minska bandbreddsanvändningen när den skriver denna tyngre information till hårddisken.

För detta måste normalt användaren komma åt webbläsaren och leta efter dess inställningar. Eller så kan du också använda kommandot Ctrl+Skift+Delete och avsluta rensningen av all inspelad data.