Hur redigerar jag mina Instagram-berättelser som redan har lagts upp? – Redigering

0 Shares

När Instagram lade till en Stories-sektion till sina funktioner, gjorde det det för att behålla och locka fler följare till sin plattform. I dessa publikationer kan du bland annat ladda upp ett foto, video och lägga till ett antal filter, effekter, musik. Ja jag vet du laddade upp din berättelse och nu vill du ändra denhär berättar vi vilka alternativ du har.

Vilka inställningar kan göras på redan publicerade artiklar?

Det hände oss alla att vi skapar en publikation, alltså vi inser att något saknas eller att vi inte gillade ändringarna vi gjorde. Om det är fallet för dig bör du veta att Instagram har begränsade alternativ för att redigera en berättelse efter att den har lagts upp.

Så det är bättre att vara medveten om detaljerna innan du laddar upp materialet för att kunna ändra det och ångra inte att du gjorde det. Det betyder inte att publikationen en gång skapad inte kan raderas. Men om du gör det kommer du att förlora kommentarerna och synpunkterna du hade.

Ändå, när du skickar in din berättelse låter appen dig göra några ändringar som kan vara användbara för dig. Du måste bara lära dig att använda den för att dra nytta av den.

Befogenheter att reagera och svara på meddelanden

De flesta publikationer som finns på plattformen får en reaktion och folk försöker skapa mer och högre kvalitet på innehåll. Resultatet blev så bra att dessa publikationer nu kan delas med andra nätverk.

Om du redan har innehåll i din berättelsesektion kan du ändra svars- och reaktionsbehörigheterna i meddelanden, det vill säga du kan godkänna eller inte så att personer som ser din berättelse kan kommentera eller reagera på den.

Detta alternativ efter aktivering du kan se vad andra tycker om ditt material; Du kan använda detta för att ta reda på vad dina följare kan gilla i framtida produktioner.

Om du vill spara den i ditt galleri

Om det finns en berättelse du gillar till den grad att du vill behålla den i dina gallerifiler, du kan göra det i inställningarna. Du behöver bara söka i din profil för att hitta en berättelse du gillar eller vill behålla för framtida ändringar.

Tryck sedan på de tre horisontella prickarna som visas längst ner på skärmen och du måste välja historikinställningarna från alternativen som visas. I popup-fönstret som visas har du alla redigeringsalternativ som är tillåtna för redan publicerade artiklar. Du måste välja alternativet spara i galleri som ska lagras i enhetens minne.

Vem kan se det?

Det som är bra med Instagram Stories är deras mångsidighet eftersom du kan lägga till effekter, filter och musik för att ge den den detalj du letar efter. En annan sak som plattformen låter dig göra är att välja en eller flera berättelser som visas så att de kommer först.

När du lägger upp en berättelse, oavsett om den visas eller inte, du kan välja vem som har turen att se den. Det här alternativet är mycket användbart när du vill dela ett intimt ögonblick med speciella personer och du inte vill att det ska ses som en reklam eller en offentlig händelse

För att göra detta behöver du bara göra det i historikinställningarna och välja de personer från vilka du ska dölja ditt innehåll. Som du kan se är denna process inte komplicerad, du behöver bara följa stegen vi nämnde.

Hur kan du tagga någon i din berättelse om den redan har publicerats?

Det finns användare som vill dela ett foto eller video och tagga personer som var på den tiden eller dedikera det av någon speciell anledning. På Instagram, för att tagga en vän, lägga till ljud, text, filtrera till materialet du vill ladda upp, måste du göra det innan du publicerar.

Efter att innehållet har laddats upp, plattformen låter dig inte ändra det, det enda sättet att göra detta är att ta bort det och publicera det igen. Så om du vill tagga en vän efter att ha laddat upp din berättelse kan du tyvärr inte det.

De enda ändringar som appen tillåter det är tre vi diskuterade ovan och vi rekommenderar att du lär dig att använda den regelbundet i dina publikationer.

Hur kan du lägga till fler klistermärken, penslar eller GIF till din berättelse om du redan har publicerat den?

Som vi redan berättat för dig, om du redan har skrivit ett inlägg i din berättelse, de enda ändringar du kan göra är auktorisering av personer som kan se berättelsen, tillåta kommentarer eller reaktioner och bestämma om innehållet ska sparas i ditt galleri eller inte.

Om du nu vill lägga till klistermärken, penslar eller GIF:er måste du göra det innan du laddar upp ditt innehåll. Även vid den här tiden du kan lägga till flera objekt för din produktion, så du måste vara medveten om de detaljer du vill lägga till.

0 Shares