Hur pausar jag tillfälligt en uppdateringsnedladdning på min Android-telefon?

du vill förmodligen pausa appnedladdningar tillfälligt och telefonens firmware, av någon anledning och du vill inte att de ska uppdateras. Och grejen är att vi ofta inte vill att appar ska uppdateras eftersom telefonen inte har tillräckligt med utrymme för att hantera bördan med att ladda ner nya appuppdateringar.

Men om du tillfälligt vill pausa nedladdningen av uppdateringar på din Android-telefon har du kommit rätt. För här kommer vi att lära dig hur du pausar dessa uppdateringar väldigt enkelt och utan komplikationer. Dessutom kommer du att kunna avgöra att du väljer att ladda ner programuppdateringar.

Hur kan jag pausa nedladdningen av uppdateringar på min Android-telefon?

OM du är orolig eller orolig för att Android-telefonappar eller programuppdateringar laddas ner av sig själva, här kommer vi att lära dig hur du pausar dem. Jag vet varför uppdateringar förbrukar din telefons mobildata eller att du helt enkelt inte har någon bra Wi-Fi-anslutning så att applikationerna laddas ner korrekt, därför kan du konfigurera Google Play Butik.

Nu har Google Play Butik två alternativ som du kan konfigurera för att automatiskt uppdatera appar, och du kan konfigurera för att tillfälligt inaktivera nedladdning av uppdateringar för appar installerade på din telefon.

Inaktivera automatisk nedladdning av uppdateringar

I allmänhet erbjuder Google Play Store oss att ladda ner spel, applikationer, musik, filmer helt gratis, men uppdaterar ändå varje applikation för sig. Men ibland vill vi inaktivera automatisk nedladdning av butiksuppdateringar av olika anledningar.

Vad vi nu behöver göra för att inaktivera automatisk appnedladdning på vår telefon är att gå till Google Play Store. Då måste vi trycka på vår profilbild av kontot i Google Play Butik och sedan skriva in Alternativet “Inställningar”. som tar oss till butikskonfigurationen på vårt konto.

Därefter måste vi klicka på alternativet “Nätverksinställningar”, vilket tar oss några konfigurationsalternativ för att bestämma dataanvändningen vid nedladdning eller uppdatering av applikationen. Nu, i dessa alternativ, måste du ange ett alternativ “Automatisk programuppdatering”.

Senare kommer ett fönster upp med tre alternativ som du kan konfigurera för att ladda ner applikationen, men för att inaktivera automatisk nedladdning måste du klicka på “Uppdatera inte applikationen automatiskt” och därmed kommer du att kunna pausa nedladdningen av uppdateringar från applikationen .

Koppla från internetanslutningen

Ett annat alternativ som du kan använda för att tillfälligt stoppa eller pausa nedladdningen av appuppdateringar på din Android-telefon är att koppla från internetanslutningen. Det betyder att om du kopplar bort din telefon från mobildata eller Wi-Fi kommer du att kunna ladda ner uppdateringar från appen på din telefon pausa helt. Detta är ett av de mest kostnadseffektiva och snabbaste alternativen du kan göra, förutom att det är det enklaste att göra utan att behöva gå igenom inställningarna.

Vad ska jag göra för att återaktivera automatiska uppdateringar på min Android-telefon?

Om du någonsin har stängt av automatisk nedladdning av appar i Google Play Butik på din Android-telefon. Men du vill återaktivera alternativet så att det kan göra det själv och du behöver inte göra det manuellt, då kan du göra det. På samma sätt kommer det att göras från Google Play Butiks appkonfiguration och det kommer att vara samma procedur som följdes när du inaktiverade det här alternativet.

Försök å andra sidan att ha den senaste versionen av Google Plays appbutik, även om den vanligtvis uppdaterar sig själv. Men det är så att du kan komma åt alternativen som vi kommer att nämna så att du inte behöver krångla när du kör det.

Aktivera automatisk nedladdning endast via Wi-Fi

Fördelen med appbutiken Google Play Stores för Android-telefoner är att den låter oss konfigurera och välja det nätverk genom vilket vi vill uppdatera och ladda ner applikationer. På samma sätt är ett av de mest kostnadseffektiva alternativen för att automatiskt uppdatera en applikation: konfigurera uppdateringen och att de implementeras genom en anslutning till det mobila nätverket. Nu, för att aktivera automatisk nedladdning när du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk, gör följande:

 1. Gå till appen Google Play Butik på din telefon.
 2. Klicka på profilbilden för ditt Google Play Butik-konto som finns i det övre högra hörnet.
 3. Välj sedan alternativet “Inställningar” som visas i popup-fönstret.
 4. Klicka nu på alternativet “Nätverksinställningar”.
 5. Sedan, i alternativen som kommer att rulla, måste du ange alternativet “Automatisk programuppdatering”.
 6. Därefter visas ett fönster med tre alternativ, från vilket du väljer alternativet “Endast via Wi-Fi”, med hjälp av vilket du kan aktivera den automatiska nedladdningen av uppdateringar på din telefon.

Tillåt nedladdningar med mobildata

Ett annat alternativ i Google Play Butiks appbutik för Android-telefoner är möjligheten att konfigurera automatisk nedladdning av appuppdateringar så att de uppdateras med alternativet för mobildata. För att göra detta måste du göra följande:

 1. Gå in i Google Play Butik.
 2. Klicka sedan på din profilbild på ditt konto.
 3. Nu i popup-fönstret som visas måste du välja alternativet “Inställningar”.
 4. Klicka sedan på “Nätverksinställningar”.
 5. Längre fram i alternativen som kommer att rulla måste du klicka på “Automatisk programuppdatering”.
 6. Klicka slutligen på “Via valfritt nätverk”, du är klar.

Relaterade Artiklar

Back to top button