Hur Patreon kan hjälpa Internets kreativa företagare

0 Shares

Att tjäna pengar online är inte lätt. I flera år var det främsta sättet att tjäna pengar på din kreativa hobby online genom annonser. Ändå betalar de största annonsstödda plattformarna bara skapare mellan $, 10 och så lite som $, 0005 för varje fläkt som tycker om deras innehåll.

Ange Patreon, tjänsten som hävdar att den kan multiplicera dessa siffror med allt från 50 till 10 000 gånger. Det skär till och med ut reklammellanmannen för att starta.

Vi förklarar hur Patreon fungerar i praktiken och hur det kan störa den stagnerande annonsstödda onlineplattformen för intäkter som visar sig vara så låg belöning för oss som driver bloggar eller stöder ett litet onlineföretag.

Skapa en webbplats för en blogg eller ett litet företag? Lär dig vilka verktyg för webbplatsbyggare som är bäst för dig

Hur Patreon kan hjälpa dig att tjäna pengar

Patreon erbjuder en plattform som gör det möjligt för kreativa individer att ansluta till sin publik via en medlemsmodell. Skaparens publik kommer att registrera sig för att ge den skaparen en viss summa pengar löpande – genomsnittet är 12 dollar per månad, men det kan vara så lite som en dollar. Pengarna tjänar skaparens beskyddare olika belöningar, beroende på vilken nivå de har registrerat sig för. Det totala belopp som en skapare får får dem att nå mål.

Om du är podcaster, YouTuber eller artist – alla populära segment av Patreon-skapare – erbjuder plattformen ett smärtfritt sätt att tjäna lite inkomst direkt från dina kreativa syften. Men hur mycket kan du tjäna? Svaret varierar vilt.

Källa: Graphtreon.com

Vissa försörjer sig själva genom tjänsten, som Rose, en designer vars lilla men hängivna Instagram-publik tillåter henne att driva en månadsklubb genom Patreon. Andra är bara intresserade av att göra sina hobbyer självbärande, som Amy, vars Patreon-inställning tjänar henne några hundra dollar hon behöver för att hålla ett MBTI-diskussionsforum igång.

Jag gick in på “Patreon on Tour” -evenemanget i Seattle för att ta reda på mer om varumärket, vad det är och hur det fungerar. Plattformen växer snabbt, med en miljon aktiva beskyddare och 50 000 aktiva skapare, upp från 500 000 respektive 25 000 förra året. Patreon avslutade en finansieringsrunda på 60 miljoner dollar i september 2017.

“Vi vill fortsätta att göra skapare till vår prioritet så att vi kan driva en kulturell förändring där det är en legitim inkomstgenererande karriär att vara en kreativ entreprenör”, säger VD och grundare Jack Conte i ett mejl till mig om företagets långsiktiga mål.

”Inför 2018 introducerade vi ett antal skaparfokuserade produkter som Lens, ett visuellt innehållsdelningsverktyg för mobil och webb och en helt ny utvecklarportal och appkatalog. Vi planerar att fortsätta vårt första skaparuppdrag genom att tillhandahålla ännu fler verktyg och tjänster som hjälper våra skapare att trivas på Patreon. ”

Patreon-medlemstratten

En viktig aspekt av att bygga en medlemsplattform är den kreativa entreprenörens ”publiktratt”.

Det är uppdelat i fyra element. Den första och bredaste delen av tratten är den totala adresserbara marknaden. Om du är podcaster är det alla som lyssnar på podcasts.

Nästa i tratten är dina personliga fans, människor som är intresserade av vad du gör. Därefter följer de – de som följer ditt arbete obsessivt. Det är de som du vill konvertera till den sista, smalaste kategorin, som är medlemmarnas.

Växlingen från följare till medlem är den viktiga, som Patreons marknadschef Carla Borsoi noterade vid Seattle-evenemanget.

“Vi ser var som helst från en till tio procent, vanligtvis lägre”, går över från att följa en skapare på sociala medier till att stödja dem på Patreon, förklarar hon. Det är en stor marginal på grund av olika individers behov och intressen.

Skapare kan också “mentalt” dela upp sin publik i två separata hinkar för att bäst förstå dem.

En grupp – stödmotiverade medlemmar – är intresserade av att erbjuda stöd till sina favoritskapare. De andra – fördelmotiverade medlemmarna – hoppas få något av värde. Båda grupperna är viktiga att tänka på när man bygger en Patreon-kampanj.

4 Patreon-tips att komma ihåg

Jag bröt ner de fyra viktigaste tipsen som jag kunde hämta från Seattle-evenemanget.

Håll dig enkel

Även om typerna av belöningsnivåer kan variera finns det inget behov av att komplicera saker. Du behöver inte ett, två, tre, fem, tio, tjugo och femtio dollar, om en två-dollar, en fem-dollar och en tjugo-dollar nivå fungerar bättre.

Patreon rekommenderar att du startar ditt lägsta belöningsnivå med två dollar: Enligt dina anhängares syn är detta inte mycket mer av ett åtagande än det minsta alternativet (en dollar). Men ur skaparens perspektiv kan det fördubbla vad de annars skulle kunna få.

Lägg till värde

Det största sättet att lyckas är att erbjuda innehåll som är exklusivt för dina kunder. De följer dig eftersom de bryr sig om vad du gör, så att låta dem komma in på bonusinnehåll är ett omedelbart sätt att lägga till den fördel som de värdesätter mest.

Andra toppvärderingar inkluderar att erbjuda tidig tillgång till innehåll som du så småningom ger ut gratis för alla och att erbjuda fysiska godsaker som dina supportrar kan hålla i sina händer.

Var effektiv

Det är lättare att dela ut digitala belöningar än fysiska, vilket tar tid att packa och skicka. Aktualitet är också en faktor för att hålla kunderna glada. En deltagare vid Seattle-evenemanget nämnde att leveranstiden, som kan vara så mycket som fem dagar, har upprörd sina beskyddare tidigare, eftersom de förväntar sig att deras belöningar levereras den första varje månad, när de betalar.

Undvik dock inte fysiska belöningar (trots allt). Patreon erbjuder verktyg för att effektivisera leveransprocessen för varor och arbetar med mer. Ett verktyg som företaget kommer att debutera i år låter skapare erbjuda exklusiva rabattkoder och varor via Patreon-plattformen.

Var dig själv

Viktigast, var inte rädd för att låta din egen personlighet lysa igenom. Beskyddare drar till skapare på grund av deras individualism. Även om detta gäller starkast för stödmotiverade medlemmar, kan det bli en allt viktigare faktor för fördelmotiverade medlemmar när de lär känna dig mer.

I slutändan kommer det alltid att vara svårt att tjäna pengar genom en kreativ karriär – som en ofta citerad stat påpekar, tjänar bara två procent av Patreon-kampanjer motsvarande den federala minimilönen. Men det finns alltid sätt att göra den vägen lite enklare. Så länge Patreons personal fortsätter att förnya och betatesta verktyg för att effektivisera sin medlemstjänst, kommer de att göra just det.

0 Shares