Hur översätter man text från spanska till engelska i Excel? – Användbara verktyg

0 Shares

Datorer är ett av de verktyg som ett stort antal människor använder. I dem kan du göra något arbetebåde till skolan och till jobbet tack vare kontorsprogram som erbjuds av Microsoft.

Bland dessa program finns ett som heter Excel, som används för att skapa kalkylblad och beräkningstabeller där man kan ange siffror och konton automatiskt. Men också du kan skriva på rutorna. Av denna anledning kommer vi att lära dig hur du översätter dessa dokument till ett annat språk.

Vad rekommenderas att göra innan man översätter text i Excel?

En av programpaket det viktigaste för oss att använda på vår dator är Microsoft Office. Denna svit innehåller en rad skrivbordsprogram som Word, PowerPoint och ett av de mest använda matematik- och organisationsprogrammen, Excel.

Med det senare kommer du att kunna skapa alla typer av kalkylblad helt enkelt genom att ange ett värde för en viss rad, kan programmet utföra en beräkning relaterad till den funktionen. Innan du börjar använda det här programmet är det en sak du måste vara medveten om och vi kommer att förklara nedan.

Markera för att hålla Excel uppdaterad

En av de saker som du alltid behöver kontrollera med programmet du har på din dator är att versionen du har installerat är den senaste. Det kommer hjälpa dig njuta av nya funktioner att lägga till i nämnda program för att få det att fungera bättre på datorn.

För att se vilken version av Excel din dator har behöver du göra följande. Öppna Excel vänstra hörnet du klickar på “Arkiv” och sedan på “Info”. Från produkt “eller” Om Excel “.

Det kommer att finnas två sessioner, den ena är “Produktnamn” och den andra är “Versionsnummer”, vilket är den vi bryr oss om I detta fall. Om du vill uppdatera Excel måste du göra så här:

  1. Du öppnar ett nytt Excel-dokument och trycker på alternativet “Arkiv”.
  2. I fältet till vänster måste du klicka på “Konto”
  3. Ange sedan “Information. produkt “och klicka på” uppdateringsalternativ “
  4. För att börja uppdatera programmet, klicka på “Uppdatera nu”. Uppdateringen av Excel startar på din dator

Hur kan du översätta text från spanska till engelska eller vice versa i Excel?

En av de saker som kommer att fånga din uppmärksamhet mest i det här fallet är att du kommer att kunna översätta i ditt Excel från vilket språk som helst. Detta är funktionen som introducerar programmet fabrik och du behöver inte justera något i programmet. Du måste följa dessa instruktioner för detta.

Från en Windows- eller MacOS-dator

Om du försöker översätta Excel från en Windows-dator eller med något av Mac-systemen måste du göra följande.

  1. Ange Excel-dokumentet där du vill översätta frasen eller ordet
  2. Använd sedan musen för att markera ordet som ska översättas
  3. Sedan högst upp klickar du på “Recensera” och sedan på “Översätt”
  4. Nu måste du välja vilket språk ordet ska översättas till
  5. Precis som i Excel kommer du inte att kunna ersätta ordet direkt, du måste kopiera översättningsresultatet och klistra in det i stället för det föregående ordet

Du måste veta att det skulle vara bra om din dator var ansluten till internet till översättningsresultat vara mer exakt.

Gör det från Internet eller använd DocTraslator

Bland det mest intressanta är att vi kan använda Excel från webben. Det är ett bra verktyg eftersom du kommer att kunna skapa valfritt kalkylblad utan att behöva installera programmet på din dator. Om du redan har Excel tidigare och vill översätta ett ord som finns i det här dokumentet måste du göra det.

bara gå och välj ett ord att du vill bli översatt och klicka på “Granska” och sedan på “Översätt”. Klicka sedan på “Översätt ditt val” och välj det språk som det du valt ska översättas till. Till sist måste du trycka på “Infoga” och översättningen blir klar.

Ett annat sätt du kommer att kunna översätta dokument online är DocTraslator. Du måste bara kopiera originaldokumentet och klistra in det på sidan. Då ansvarar webbplatsen för att översätta ditt dokument och du måste ladda ner det redan översatt. På så sätt kommer du inte att förlora teckensnittsformatet eller andra ändringar som gjorts i Excel.

Använda makron

Detta är ett av de sista sätten du kommer att kunna översätt excel-dokument till ett annat språk än det du skapade det på. Det är ett mycket tråkigt sätt att översätta ett Excel-dokument och kräver en mycket noggrann process för att uppnå ditt mål där du måste skriva en serie koder för att översätta dokumentet.

Av denna anledning rekommenderas det att du försöker utföra översättningen på det sätt som vi redan har nämnt tidigare gå inte igenom en så lång process medan du översätter.

0 Shares