Hur överför jag videor horisontellt till TikTok samtidigt som jag behåller formatet?

0 Shares

För närvarande är en av videoapparna som ger dig allt i världen TikTok, denna app som började som en app där tonåringar kunde dela små videor med andra användare, har blivit en av de mest använda applikationerna idag av många användare i alla åldrar. På samma sätt kan du i den här appen dela både videor inspelade direkt från appen och ladda upp videor som finns i vårt galleri.

Dessutom TikTok förutom att ladda upp videor som är inspelade heller från applikationen eller från vår telefon från kameran, låter oss skapa videor med hjälp av foton som överförs i form av bilder. Ursprungligen var videorna på TikTok dock i stående format, och det är mycket sällsynt att hitta videor i liggande format. Av denna anledning kommer vi här att lära dig hur du laddar upp videor horisontellt till TikTok samtidigt som du behåller originalformatet.

Vilka är stegen för att ladda upp en horisontell video till TikTok?

Som nämnts ovan är TikTok en applikation där användare kan skapa videor och dela dem med en enorm global publik. Denna applikation har blivit ett av de mest populära sociala videonätverken där många användare söker efter videor för att ha kul och lära sig om många ämnen. Likaså på den här plattformen finns det videor om olika ämnen som De kan delas på andra sociala nätverk.

Det finns nu många användare som besöker denna plattform där de tittar på vertikalt inspelade videor eftersom, är formatet som ställts in av applikationen. Detta beror på hur användarna håller telefonen och därför tillåter TikTok endast vertikal inspelning. Nu vet många användare inte att det är möjligt att horisontellt ladda upp videor till TikTok och det är vad vi kommer att förklara i den här artikeln.

På samma sätt har de flesta användare laddat ner TikTok till sin mobiltelefon och de som är innehållsskapare vet att det är väldigt enkelt att spela in en video på TikTok och att detta görs vertikalt. Därför, varje gång en video spelas in på TikTok, kommer den att göras i det formatet och vattenstämpeln kommer att visas i den positionen och inte i den horisontella positionen.

Allt är dock inte negativt pga det finns några knep du kan använda ladda upp videor till TikTok horisontellt, och här introducerar vi några av dessa knep som kommer att vara perfekta för dig.

Ladda upp den horisontellt i stående format

Ett av de enklaste knepen du kan göra för att casta en TikTok-video horisontellt är spela in en video först med telefonkamera horisontellt. Detta beror på att när du spelar in i en horisontell position på telefonkameran spelas videon in i detta format.

Vad du nu ska göra för att dela videor i liggande format som vi nämnde tidigare är att spela in video på din telefon med telefonens kamera först och ladda sedan upp den till TikTok-appen och det kommer att förbli i liggande format. Detta är ett av de enklaste sätten att dela videor i liggande format.

Med en videoredigerare för att behålla formatet

Ett annat sätt att ladda upp en video i liggande format är att använda ett videoredigeringsprogram för att behålla liggande format. Nuförtiden finns det många videoredigeringsapplikationer, som InShot-videoredigerare, YouCut, VideoShow, CapCut och mer. Alla dessa appar som nämns ovan kommer att vara till stor hjälp för att kunna lägga video i liggande format och behålla den vid uppladdning till TikTok.

Så att använda några av dessa tredjepartsappar för att ställa in videoformatet horisontellt tar inte lång tid. Du kan också använda dessa appar för att göra någon form av videoretuschering innan du laddar upp till TikTok och om du vill gör din video mer professionell Du måste använda en professionell videoredigerare från din dator, på detta sätt, efter redigering, kan du överföra den till din telefon och dela den på TikTok.

Kort sagt, använd en av redaktörerna på din telefon eller dator för att redigera videon, ställ in det horisontella formatet och efter redigering kan du exportera den för att ladda upp till TikTok. På samma sätt kommer du att uppnå det här tricket dela videor i liggande format utan några komplikationer.

Använder delat läge

Slutligen, ett av knepen du också kan implementera för att ladda upp videor till TikTok i liggande format är att använda effektalternativet som finns på TikTok. I det här alternativet kommer du att kunna söka efter effekten “Två delad skärm” som måste användas för att börja spela in video i liggande format.

Ett annat alternativ i det här delade läget är att ladda upp videon du redan har spelat in på TikToky efter att ha valt effektalternativet. Du måste sedan svepa åt vänster i effektalternativfältet och välja avsnittet som säger “Dela”, nu måste du välj i praktiken “Två” som du kommer att trycka på för att lägga till effekt till videon, så att du kommer att kunna konvertera video från stående format till liggande format.

Hur roterar man inspelad video i TikTok?

Om du har spelat in en video vertikalt i TikTok, har du möjlighet att rotera videon i redigeringsprocessen innan du publicerar videon. Dock endast detta alternativ detta kan göras med oinspelade videor på TikTok.

Varför kan jag inte rotera skärmen i TikTok?

Det är ett välbehövligt alternativ i alla videoapplikationer eftersom det kommer att göra det lättare för många användare att dela videor i liggande format. Men tyvärr har TikTok inte det här alternativet för att rotera skärmen medan du spelar in videor.

0 Shares