Hur ordnar man snabbt och enkelt arklandskap i WordPad?

0 Shares

WordPad Ă€r grundprogrammet som inkluderar Windows efter installation. WordPad Ă€r mycket enklare Ă€n Microsoft Office, men Ă€r fortfarande till stor hjĂ€lp nĂ€r du redigerar textdokument. Även om ett sĂ„dant program inte anvĂ€nds sĂ„ mycket, Ă€r det ocksĂ„ mycket viktigt att lĂ€ra sig hur man anvĂ€nder det.

Sedan kommer vi att visa dig hur du Àndrar orienteringen pÄ ett WordPad-ark och hur du skapar ark i WordPad i en anpassad storlek per du. Genom att veta dessa tvÄ saker kommer du att kunna börja anvÀnda WordPad mer fundamentalt tills du anvÀnder det som ett proffs.

Vad Àr processen för att Àndra arkorientering i WordPad?

Att Ă€ndra arkorienteringen för ett textdokument med WordPad krĂ€ver en process i tre steg. Först mĂ„ste du leta efter avsnittet “Konfigurera sida”, justera sedan orienteringen pĂ„ detta ark, och slutligen mĂ„ste du stĂ€ll in marginalerna i detalj. Följ nu vart och ett av dessa tips för att bĂ€ttre förstĂ„ hur man gör allt:

GĂ„ till “Konfigurera sida”

Innan vi sa att det första steget att göra Ă€r att öppna fönstret “SidinstĂ€llningar”, ett sĂ„dant avsnitt finns pĂ„ vĂ€nster sida i toppen av Wordpad. Hitta den mörkblĂ„ dokumentformade ikonen, tryck pĂ„ den för att se ytterligare alternativ och vĂ€lj “SidinstĂ€llningar”. Tack vare detta kommer du att ta det första steget.

Observera att med WordPad, förutom konfigurera eller skapa dokument text, kan du ocksÄ lÀgga till bilder till nÀmnda dokument. NÀr du Àr redo, om du vill, konvertera ditt dokument till en PDF sÄ att ingen kan Àndra det.

Ändra orienteringen till liggande

NĂ€r du har klickat pĂ„ “SidinstĂ€llningar” vĂ€ljer du den stil och orientering som du vill att arket i detta textdokument ska ha. För att Ă€ndra orienteringen, vĂ€lj “Landskap” under “PortrĂ€tt”. En annan sak du kan göra Ă€r Ă€ndra arkstil visar alternativet “Storlek” som finns nĂ€ra avsnittet “Papper”. DĂ€r kan du vĂ€lja följande arkstilar:

  • Brev
  • Extra brev
  • Kortet Ă€r vĂ€nt
  • SmĂ„ bokstĂ€ver
  • Juridisk skrivelse
  • Plus brev
  • TvĂ€rgĂ„ende bokstav
  • Blad i storlek C
  • Blad i storlek D
  • E-storlek ark

Förutom dessa arkformat för dokumentandra finns tillgÀngliga, men dessa Àr de mest anvÀnda och mest kÀnda. Observera att det finns ett sÀtt att konvertera ett WordPad-dokument till ett Microsoft Office-dokument.

StÀll in storlek och marginaler

NÀr du Àndrar arkorienteringen för ett dokument i WordPad trycker du pÄ resten storleken pÄ marginalerna sÄ att utrymmet dÀr du kan skriva Àr vÀlbalanserat. Detta Àr det sista steget i processen och det Àr ocksÄ det viktigaste eftersom det kommer att kalibrera det utrymme som arket kommer att ha.

Dock nĂ€r det Ă€r klart göra lĂ€mpliga Ă€ndringar klicka pĂ„ “OK” i fönstret nedan sĂ„ sparas alla Ă€ndringar som görs.

Hur skapar man en anpassad storlek för dina ark?

Ibland Àr det nödvÀndigt att skapa textdokument med vissa indikationer och vissa storlekar som WordPad inte har. I dessa fall Àr lösningen pÄ allt: skapa ett ark för dokument med egen storlek.

För att göra detta mĂ„ste du öppna dokumentet som du vill Ă€ndra storlek pĂ„ arket för och sedan trycka pĂ„ dokumentikon med en mörkblĂ„ fĂ€rg. Klicka nu dĂ€r det stĂ„r “SidinstĂ€llningar” och vĂ€lj sedan den storlek du vill att ditt ark ska ha genom att klicka pĂ„ “Storlek” i avsnittet “Papper”.

En av de största arkstorlekarna Ă€r stilen “E size sheet”, du kan vĂ€lja den om du vill. Efter att ha klickat, justera storleken pĂ„ alla dess marginaler och klicka pĂ„ “OK” för att spara instĂ€llningarna. För sidkonfigurationsproblem för dokument i WordPadmĂ„ste du leta upp information om problemet pĂ„ Microsofts supportwebbplats.

0 Shares