Hur öppnar man en Mac-terminal i en mapp från Finder? – Enkel guide

I de många olika uppgifter som vi använder datorer till dagligen börjar vi skapa dokument och filer och skapar därmed olika mappar när vi använder en dator, i fallet med en Mac har vi ett verktyg som hjälper oss att få allt vi behöver, och det är Finder.

Det är ett mycket användbart verktyg som vi kan hitta i Finder visar vägen till att söka efter filer på ett enkelt sätt, eftersom vi på så sätt kan arbeta mer effektivt då vi har olika sätt att komma åt filer på hårddisken. Allt som allt är Finder den typiska Mac-sökaren.

Vad kan jag använda för att öppna en terminal i en mapp på MAC från Finder?

I det här fallet kan vi hitta det vi behöver med Finder, men vi kan också uppnå andra funktioner med den, som att organisera filer i Finder-mappar, vilket är väldigt intressant. Således kan vi säga att om vi behöver ändra eller konfigurera ett objekt i en mapp om det är på en lång väg, kan vi komma åt det snabbt.

När vi öppnar en terminal med administratörsrättigheter kan vi genomföra olika processer, och vi kan även göra snabb åtkomst genom s.k. “Lägg till en snabbfunktion” som låter oss skapa en snabbtangent öppna en terminal i en specifik mapp och på så sätt rädda oss från att göra om hela sökvägen och procedurerna. Nu ska vi se hur man uppnår denna konfiguration från vår Mac.

Vilka är stegen för att öppna en ny Terminal-mapp på en MAC?

När vi bestämde oss för att använda Terminal på Mac-enheter, utför i det här fallet den här uppgiften att öppna Terminal i en specifik mapp på Mac som vanligt vi kan gå in i en av Dock eller Finder. Men om vi vill göra detta i en specifik mapp har vi två alternativ som leder oss till samma resultat, det ena högerklickar på mappen och det andra drar bara mappen till en redan öppen terminal.

I dessa fall, när vi öppnar en terminal i mappar, för att göra ändringar i dina filer, måste vi vara tydliga med vad vi ska göra, för senare äventyrar denna åtgärd inte systemets funktionför om vi gör ett misstag kan vi ångra oss. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du kommer åt den här funktionella delen av systemet, låt oss se:

Högerklicka på mappen

Ett alternativ vi måste göra detta är att högerklicka på mappen för härifrån kan vi få nya alternativ. Det första vi behöver göra är att hitta mappen i fråga, och i den högerklickar vi, en rullgardinsmeny öppnas där vi hittar alternativet “Ny terminalflik i mappen” med denna åtgärd öppnas terminalen direkt i den här mappen. Efter att ha gjort detta kommer vi att öppna verifieringen för denna process så att vi kan komma åt den här mappen med ett kortkommando i framtiden.

Till att börja med måste vi göra denna aktivitet till en aktiv del av macOS-processer, för det går vi in Systeminställningar> Apple-logotyp eller Dock> Tangentbord> Genvägarhärifrån gå till “Tjänster” och välj fliken “Mappåtgärder”, bekräfta fältet “ny terminalflik i mappen” och ställ in kortkommandot.

Dra en mapp till terminalen

För att göra detta öppnar vi terminalen från Finder med hjälp av sökvägen eller från Dock i startikonen och letar sedan efter lämplig mapp som redan finns vi drar den till terminalen vi skapade och den konfigureras direktför att göra ändringar och konfigurationer som vi behöver göra i innehållet i den här mappen.

Genom att utföra denna åtgärd på detta sätt måste vi göra det klart att det finns andra metoder för att öppna terminalen i mappar, som t.ex. vi kan dra sökvägen till filen som ska köras, vi kan dra en del eller del av objektet vi vill öppna och också öppna den körbara filen genom att dra den till terminalen och tryck sedan på “Return”. Det är värt att nämna att vi via terminalen även kan se dolda filer i mappar.

Vilka kommandon kan öppna en ny terminal på en MAC?

För detta finns det flera metoder som vi kan använda för att öppna en ny terminal. Genom att klicka på Launchpad-ikonen och sedan skriva “Terminal” i sökrutan, klicka på en terminal så kommer ett terminalfönster att visas.

Ett annat sätt är att använda Finder, för detta måste vi gå till följande sökväg, Applications> Utilities> Terminal. Dubbelklicka på den senare för att köra den. I alla fall, vid eventuella besvär, rekommenderas det att besöka Apples supportwebbplats.

Relaterade Artiklar

Back to top button