Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur mycket det kommer att kosta att använda Microsoft Copilot i Word och Excel

Tillbaka i mars presenterade Microsoft, under ledning av Satya Nadella, ett banbrytande framsteg inom artificiell intelligens som heter Microsoft 365 Copilot. Denna integrering av AI i Office-svitapplikationerna var mycket efterlängtad, och nu har vi äntligen klarhet i prissättningen.

Under Inspire 2023-evenemanget som hölls i går, gjorde Microsoft flera viktiga tillkännagivanden, inklusive deras partnerskap med Facebooks artificiella intelligens för att integrera det i Windows. Dessutom avslöjade de prisuppgifterna för Microsoft 365 Copilot.

microsoft copilot

Som en del av deras företagsfokuserade erbjudanden introducerade Microsoft även Bing Chat Enterprise, en specialiserad version av Bing-chatboten skräddarsydd för företag. Det garanterar fullständig datasäkerhet, vilket säkerställer att användarinmatad data inte kommer att lagras eller användas av Microsoft för att förbättra plattformen. Detta initiativ tar itu med oro som uppstod med användningen av ChatGPT i vissa företag, vilket ledde till att det förbjuds.

Med tanke på dess företagsorienterade tillvägagångssätt kan priset för Microsoft 365 Copilot verka högt på $30 per månad och användare. Denna kostnad kanske inte är genomförbar för enskilda användare som endast använder utvalda applikationer inom Microsoft 365-prenumerationen ibland. Inom företagssektorn togs dock tillkännagivandet om denna prissättning väl emot, vilket ledde till en ökning med nästan 4% av företagets aktier innan marknaden stängde.

Den generativa AI från Microsoft 365 Copilot kommer att vara tillgänglig för kommersiella kunder av Microsoft Office 365 E3, E5, Business Standard och Business Premium, vilket säkerställer tillgänglighet och integration i en bredare arbetsmiljö där den kan utnyttjas optimalt dagligen.

Vad kan vi göra med Microsoft 365 Copilot

Microsoft 365 Copilot är en avancerad generativ artificiell intelligens speciellt framtagen för att öka produktiviteten inom företag. Denna plattform är för närvarande i sin utvecklingsfas och syftar till att revolutionera olika uppgifter genom att sammanfatta texter, automatisera e-postsvar via Outlook, skapa textbaserade PowerPoint-presentationer, analysera kalkylblad, omorganisera scheman via e-post och mycket mer.

Traditionellt kräver dessa uppgifter långa arbetstimmar och resultatet kanske inte alltid motsvarar förväntningarna. Med Copilot strävar Microsoft efter att effektivisera affärsflöden, vilket gör det möjligt för anställda att lägga mindre tid på repetitiva uppgifter och fokusera på det som verkligen betyder något.

När det gäller det officiella releasedatumet har Microsoft ännu inte lämnat specifika detaljer. Även om plattformen redan testas av utvalda företag under sin betafas, är det troligt att Copilot kan komma att debutera på marknaden före slutet av detta år eller senast i början av nästa år. Förväntan kring dess potentiella inverkan på företagets produktivitet har väckt intresset hos många organisationer som är ivriga att dra nytta av dess kapacitet.