Hur monterar man en bra dator eller dator separat och konfigurerar den från 0? – Steg för steg (exempel)

0 Shares

Nästa, Vi kommer att visa dig hur du monterar en bra dator eller PC från delar och konfigurerar den från 0. För att förklara hela processen på ett ordnat sätt kommer vi att dela upp den här artikeln i dess delar.

Hur man monterar en bra dator eller pc från 0 delar

Det första är att ha alla dina filer komponenter och verktyg vad ska du använda. Du behöver följande verktyg:

  • Stjärnskruvmejsel.
  • Sax.
  • Pincett.

Välj ytterligare komponenter som kommer att integrera din dator. Det beror på hur du använder det; om du till exempel vill ansluta till internet trådlöst måste du installera ett nätverkskort. Men de grundläggande komponenterna som utgör en dator är:

  • Skåp eller chassi.
  • Moderkort eller moderkort.
  • Redaktör.
  • Värmespridare.
  • Väduren.
  • HDD.
  • Laddare.

Montering av moderkort eller moderkort

Vi rekommenderar att du använder ett antistatiskt armband för att manipulera komponenter eftersom alla urladdningar av denna typ kan göra det irreparabel skada någon ingrediens. Det första steget är att arbeta på ditt moderkort och det är mycket viktigt att du väljer den bästa typen av moderkort för din dator. För att göra detta, placera den på en icke-ledande yta.

Det finns en fyrkantig ram i den centrala delen av moderkortet. Processorn går. För att installera den, ta bort förpackningen som skyddar den och håll den i kanterna utan att vidröra någon av stiften eller kontakterna. Processorn och moderkortet har en markering i ett av hörnen som anger var den är placerad. För att installera korrekt måste du justera dem. Ta bort spärren från kortet, rikta in processorn och säkra den igen.

Nästa, koppla in RAM-minnet på rätt ställen. Se ditt korts användarmanual för att se till att du ansluter dem på ett sätt för bästa prestanda, med tanke på att du senare kan byta moduler från RAM till din PC. Lyft låsen och tryck på dem tills du hör ett klick. Se till att kortet är kompatibelt med RAM. DDR3 RAM passar till exempel inte i en DDR4-kontakt utan DDR3.

Skruva sedan loss skruvarna som ska hålla kylflänsen. Lägg termopasta ovanpå processorn (i en mängd som liknar ett riskorn).

Fixa sedan kylflänsen med skruvar; kläm dem jämnt för att bilda ett X och utan att använda mycket kraft när de slutar att vrida sig. Slutligen, anslut denna komponent till kortet i uttaget märkt med CPU FLÄKT.

Bostad eller husmontage

Sätt först på skyddsplåten som moderkortet kom med från fabriken. Push-in montering från insidan till utsidan.

Nästa steg kommer att installera moderkortet i skåpet. För att göra detta, placera den på en plan yta och rikta in portarna med skyddsplattan. Om höljet har stift för att placera kortet, placera helt enkelt kortet på dem och skruva försiktigt på det.

Om detta inte händer ska pluggar eller dubbla skruvar installeras. Notera layouten på brädan och höljet och skruva fast det i höljet.

Det är dags att sätta i strömkällan. Den ska placeras så att fläkten pekar utåt för att komma ur värmen. Det här steget är mycket viktigt eftersom om du missför det kan du senare installera en extra fläkt på din dator. Skruva fast den korrekt så att den inte rör sig.

Slutligen måste du installera fläktarna som fodralet tillhandahåller. De har en pil som visar luftflödets riktning. De kan släppa in kall luft eller ta ut varm luft där.

Anslutning av alla hårdvarudelar

Tiden har kommit anslut alla komponenter. Det första du ska göra är att ansluta statusindikatorerna (de som indikerar att datorn är på och hårddisken fungerar). För att göra detta, följ instruktionerna i ditt moderkorts manual och anslut alla lämpliga kontakter i avsnittet Panel F..

Anslut sedan USB-portarna för frontanslutningar. Anslut sedan lämplig kabel till uttaget F Ljud. Nu är det dags att koppla in fläktarna. Du kan göra detta med vilken kontakt som helst som är märkt som CYS fläkt. Anslut sedan hårddiskarna (mekaniska eller stela) och skruva fast dem i höljet.

Slutligen, gör alla lämpliga anslutningar till strömkällan och anslut hårddiskarna till moderkortet med SATA-kablar.

I slutet, beställ kablarna så bra som möjligt. På så sätt, om du gör några andra ändringar i framtiden, kan du göra det bekvämt.

0 Shares