Hur minskar man RAM-minnet som anvĂ€nds av webblĂ€saren? – Enkelt och snabbt

0 Shares

De flesta anvÀnder en dator hemma eller pÄ jobbet, ibland Àr det mÄnga timmar som kan spenderas framför dessa datorer. Om du lever i den hÀr situationen kanske du har mÀrkt att din dator Àr lÄngsammare och du undrar hur man minskar mÀngden RAM för att göra det snabbare. För att hitta svaret, fortsÀtt att lÀsa den hÀr artikeln.

Datorer Àr numera den grundlÀggande utrustningen med vilken vi kan kommunicera, utföra vetenskapliga och professionella aktiviteter, vi kan ocksÄ distrahera uppmÀrksamheten genom att titta pÄ en film eller leta efter intressanta webbsidor.

Om du har anvÀnt samma hÄrdvara ett tag och inser att den gradvis gÄr lÄngsammare, bli inte förvÄnad eftersom det Àr vÀldigt vanligt. SÀkert beror problemet pÄ din dators RAM Àr fullt.

Hur mÄnga, det kan hÀnda att du inte Àr informerad om hur din dators minne fungerar, och du bör inte oroa dig eftersom du inte Àr den enda. Det Àr sant att RAM Àr en viktig del av stationÀra datorer, bÀrbara datorer och telefoner.

RAM Àr huvudminnet i en dator som ansvarar för spara tillfÀlliga programdata. Ju större minne, desto snabbare gÄr datorn. En av de vanligaste orsakerna till att minnet fylls Àr anvÀndningen av webblÀsare pÄ din dator.

Även om avmattningsproblemen i vissa fall beror pĂ„ att datorn inte kĂ€nner igen allt installerat minne, sĂ„ beror det nĂ€stan alltid pĂ„ att webblĂ€saren anvĂ€nds mycket. En av de mest populĂ€ra Ă€r Google Chrome.

Även om det Ă€r sant att detta Ă€r en mycket snabb, effektiv och enkel webblĂ€sare, Ă€r det ocksĂ„ sant att den anvĂ€nder mycket minne. Det uppskattas att den hĂ€r webblĂ€saren kan vara 2 till 3 GB, vilket Ă€r mer Ă€n hĂ€lften av RAM-minnet som har mest utrustning.

Om vi ​​lĂ€gger till vanan att öppna flera flikar samtidigt och ett stort antal tillĂ€gg installerade pĂ„ datorn Ă€r det inte förvĂ„nande att detta Ă€r allt sakta ner och minska kĂ€nsligheten hos datorprogram.

Det finns nÄgra knep som kan hjÀlpa dig att förbÀttra RAM-prestandan, nÄgra Àr vÀldigt enkla och effektiva. Till exempel, nÀr du surfar pÄ Internet, försök att inte öppna mÄnga flikar eller fönster.

Det Àr sant att vi ibland gör mycket research och vill ha alla alternativ till hands, men vi mÄste erkÀnna att inte alla öppna flikar behövs. DÀrför kan vi om vi stÀnger sÄ mycket som möjligt organisera din webblÀsare och minska mÀngden minne Begagnade.

Å andra sidan Ă€r det vanligt att ladda ner mĂ„nga tillĂ€gg till din dator. Vissa anvĂ€ndes för nĂ„got specifikt och vi har inte tagit bort dem, andra Ă€r till liten nytta. Men deras börda och minnesutrymme Ă€r betydande. Det Ă€r bĂ€st att ta bort eventuella tillĂ€gg som du inte anvĂ€nder ofta.

Genom förlÀngningar

Det bör förtydligas att inte alla tillÀgg stör datorn. TvÀrtom, om du har problem med din dators RAM-minne kan du anvÀnda en tillÀgg som heter The Great Suspender som tar bort data som finns pÄ ett kort som har varit inaktivt en tid.

Även om fliken inte stĂ€ngs, data tar inte upp minnesutrymme. Det trĂ„kiga med det hĂ€r tricket Ă€r att om du vill se informationen du hade pĂ„ den fliken igen, mĂ„ste du ladda om den. Även om det tar ett tag Ă€r fördelen större Ă€n nackdelen.

HĂ„rdvaruacceleration

Ett annat knep som fungerar riktigt bra Àr att stÀlla in accelerationen pÄ din dators hÄrdvara. Detta verktyg lÄter dig delegera uppgifter och inte ta upp CPU-minne. Detta gör att du kan hjÀlpa webblÀsaren att köra och svara snabbare.

För att aktivera denna funktion, skriv bara i adressfÀltet: snabba upp din vÀxel och vrid omkopplaren. Tack vare detta kommer du att anvÀnda mindre hÄrdvara, vilket frigör datorminne.

Hur utökar man RAM-minnet i enheten?

Innan du övervÀger att utöka ditt RAM-minne bör du ta en titt pÄ nÄgra alternativ som du har pÄ din dator som kan hjÀlpa dig att frigöra utrymme pÄ din dator. Om nÄgot av förslagen passar dig, skulle du optimera dess funktion.

Om din dator fortfarande gÄr lÄngsamt eller du fortfarande fÄr meddelandet att du inte har utrymme bör du kontrollera hur mycket RAM-minne du kan installera pÄ din dator. Tack vare detta kommer du inte att dra pÄ dig onödiga utgifter pÄ minnet som din hÄrdvara inte klarar av.

För att utöka minnet kan du byta ut det nuvarande eller lÀgg till en för att öka kapaciteten. Detta uppnÄs tack vare den interna installationen av RAM i en stationÀr eller bÀrbar dator. Om din dator inte har stöd för ytterligare minne kan du anvÀnda en bÀrbar enhet som tillfÀlligt ökar minnesmÀngden.

Det Àr dÀrför vi rekommenderar det gör en förundersökning pÄ din dator och om de alternativ du har tillgÄng till enligt din smak och inkomst. Eftersom alla datorer inte Àr likadana kan varje version ha sina egna lösningar.

Om du utnyttjar din dators RAM-minne vÀl nÀr du surfar pÄ Internet kan du vara sÀker pÄ att din dator kommer att fungera optimalt under lÄng tid utan problem.

0 Shares