Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man zoomar bort iPhone-skärmen och stänger av den här funktionen

Zoom är en iOS tillgänglighetsfunktion, som, som namnet antyder, zoomar eller förstorar innehållet på skärmen, vilket gör det lättare för personer med svag syn. Om du av misstag aktiverade det här alternativet kan det bli svårt att navigera på iPhone-skärmen och att trycka på knapparna är förvirrande.

Men oroa dig inte. Så här zoomar du upp iPhone- eller iPad-skärmen och återställa allt till det normala. Efter det kommer vi också att se hur du stänger av den här funktionen, så att den inte stör dig igen i framtiden.
Hur man zoomar ut iPhone-skärmen

Hur man zoomar ut iPhone och iPad-skärmar

Bara för ordens skull kan du inte zooma ut iPhone-skärmen genom att helt enkelt dubbelklicka eller nypa in med två fingrar som du gör med foton, webbsidor etc.

För att zooma upp din iPhone- eller iPad-skärm, snabbt dubbelklicka var som helst på skärmen med tre fingraroch sedan med ett finger, knacka Zooma ut.

Omedelbart återgår din iPhone-skärm till det normala. Efter detta kan du följa stegen som beskrivs nedan för att stänga av den här funktionen. Detta kommer att säkerställa att du inte av misstag aktiverar det någonsin igen.

Dubbelknacka med tre fingrar och tryck på Zooma ut för att stänga av iPhone-skärmzoom

Du kan också använda Tillgänglighetsgenväg för att stänga av zoomen om du hade aktiverat genvägen från början. Den finns under inställningar > Tillgänglighet > Tillgänglighetsgenväg.

På iPhone med Face ID, tryck tre gånger på höger sidoknapp. På andra iPhones, tryck tre gånger på hemknappen.

Om endast Zoom lades till som tillgänglighetsgenväg, kommer trippeltryckning att stänga av den (och slå på den när du trycker tre gånger igen).

Men om mer än en genväg har lagts till i tillgänglighetsgenväg, kommer du att trycka tre gånger på sido- eller hemknappen ombeds att välja en av genvägarna. Dra runt den zoomade skärmen med tre fingrar. Till sist, tryck Zoom för att inaktivera den.

Trippelklicka på sidoknappen på iPhone med Face ID för att se tillgänglighetsgenvägar

Hur man stänger av zoom på iPhone

När iPhone-skärmen återgår till det normala, följ dessa steg för att stänga av systemzoom. Att stänga av skulle säkerställa att du inte av misstag zoomar skärmen igen genom att dubbelklicka med tre fingrar eller trippeltrycka på sido-/hemknappen. Plus, även om du inte kunde zooma upp efter att ha följt stegen ovan, kan du använda stegen nedan för att stänga av den. Bara kom ihåg att dra skärmen med tre fingrar. Du kan knacka som du brukar med ett finger.

  1. Öppna iPhone inställningar och tryck Tillgänglighet.
  2. Knacka Zoom.
  3. Stäng av strömbrytaren för Zoom.

Stäng av iPhone Zoom från Tillgänglighetsinställningar

Vad ska du göra om du inte kan stänga av skärmzoom på din iPhone?

När du har följt stegen ovan bör du kunna zooma upp iPhone-skärmen och till och med stänga av den här funktionen. Men om det i sällsynta fall inte fungerade för dig att dubbelknacka med tre fingrar eller om du inte kunde navigera runt på skärmen för att stänga av zoomen, använd den här metoden.

  1. Anslut din iPhone till Mac eller PC med en Lightning-kabel. Om du använder en Mac med macOS Catalina eller senare, öppna Upphittare. Om du använder macOS Mojave eller tidigare eller en Windows-dator, öppna iTunes.
  2. Klicka på din iPhone namn (i Finders sidofält) eller ikon (i iTunes).
  3. Klicka på fliken Allmänt Konfigurera tillgänglighet.
  4. Avmarkera Zoom kryssrutan och klicka Ok. Omedelbart kommer iPhone-skärmen att återgå till det normala.

Stäng av iPhone Zoom med Mac eller PC

Så här kan du ta dig ur den zoomade iPhone- eller iPad-skärmen. Jag hoppas att denna snabbguide var till hjälp. iOS har flera sådana tillgänglighetsfunktioner, och några av dem, som Back Tap och Magnifier, är användbara för alla. Ge dem ett försök. Dessutom, om du är intresserad kan du utforska fler tillgänglighetsfunktioner och nyheter här.