Hur man visar en webbsidas lagrade cache

0 Shares

Vad är en sidas lagrade cache

Först och främst ska vi förklara vad det är för lagrad cache av en webbsida. Vi kan säga att det i princip är en kopia av en webbplats som lagras som den är vid en viss tidpunkt. Till exempel, om vi går in på redeszone.net just nu och genererar en kopia av vår sida för att se senare.

Visa en webbsidas lagrade cache

Vi kan se detta exemplar utan att ha tillgång till servern vid den tidpunkten. Därför är det vi faktiskt ser en bild av ett givet ögonblick. Om vi ​​på vår sida har publicerat nya artiklar, har modifierat innehållet eller gjort några aktuella ändringar, kommer det inte att visas.

Däremot kan den lagrade cachen för en sida vara mycket intressant under vissa omständigheter. Till exempel om servern är nere och vi behöver se viss information från en sida, läsa en gammal artikel, etc.

Detta skulle också tillåta dig att se hur en sida var som helst given tid. Så vi kan kontrollera de förändringar som har skett på en webbplats under de senaste månaderna eller åren. Detta skulle vara möjligt om vi har lagrade kopior av cachen, något som vissa onlinetjänster gör.

Hur man visar den lagrade cachen för en sida

Nu ska vi nu förklara hur man visar den lagrade cachen på en webbplats. För detta kan vi använda olika onlineverktyg. De tillåter oss att komma åt en sida även om servern är nere vid tillfället. Du kan spara användare när de behöver se visst innehåll.

Cachad vy

Ett av alternativen vi har för att se den lagrade cachen för en sida är Cachad vy . Den är baserad på cachen som Google själv lagrar. Det är mycket användbart och dess funktion är också mycket enkel och intuitiv. Vi kan se en webb utan problem.

För att börja använda CachedView är det första vi måste göra att gå in på dess webbsida . Där hittar vi flera alternativ överst, som att byta språk. Men det som verkligen intresserar oss är adressfältet i mitten av webben.

I det fältet ska vi ange webbadressen som intresserar oss. Det kan vara huvuddomänen för en webbplats, till exempel redeszone.net, eller en specifik adress som leder till en artikel eller avsnitt på sidan. Senare kommer vi att ha flera knappar, som är flera tillgängliga alternativ: en av dem är Google cache , en annan är Archive.org och det tredje skulle vara att se sidan som den är nu, även om det här alternativet inte skulle vara särskilt meningsfullt för vårt mål.

Cachad vy

Om vi ​​ger Google Web Cache det kommer att visa oss sidan som har lagrat Googles cache. Det blir den sista ändringen som den populära webbläsaren har registrerat. Det kan hända att den visar oss webbplatsen mycket uppdaterad, med till och med minuter sedan den senaste ändringen, eller tvärtom visar oss något äldre. Detta beror på webbplatsen och när Google genomsökte den.

Det finns också möjlighet att klicka på Archive.org. Det här alternativet är intressant om vi vill se hur en sida såg ut för några månader eller till och med år sedan. Vi kan se ögonblicksbilder av den sidan och kunna navigera och se hur den såg ut vid ett annat tillfälle.

denna artikel på WayBackMachine

Till exempel, i bilden vi ser ovan kan vi se hur den här artikeln såg ut den 5 februari 2011. Det har redan regnat sedan dess och som du kan se har vår sida förändrats mycket efter mer än 10 år.

Visa en cachad Google-sökning

Ett annat alternativ som vi har mycket intressant är att se en Google Sök (det skulle också fungera med en annan sökmotor som Bing) i cache. Det är väldigt enkelt att använda. För detta behöver vi bara gå till sökmotorn och ange de termer som intresserar oss. Vi kan se resultaten och, bredvid webbadressen, en pil som ger oss möjlighet att se den cachade webbplatsen.

Varför är detta intressant? Låt oss säga att vi har gjort en sökning och vi har kommit till ett forum eller en sida som erbjuder information som vi behöver. Men av någon anledning är den sidan inte längre tillgänglig. Kanske beror det på en serverkrasch, en ändring de har gjort osv.

Om vi ​​ser det cachad webbplats vi kan nå det tidigare tillståndet eller se sidan om den tillfälligt har varit nere. Vi behöver bara klicka på pilen och klicka på cachen. Som i föregående fall kommer den att visa oss webbplatsen som Google har lagrat.

Ver búsqueda de Google en caché

Använd Chromes adressfält

Google Chrome är idag webbläsare används mest av användare. Den har ett stort antal funktioner och funktioner som är mycket intressanta. Det låter oss också se en cachad webbsida på ett enkelt sätt.

För detta kommer vi helt enkelt att använda adressfältet. Du måste sätta cache: siteweb.com . Det vill säga, låt oss säga att vi vill se cachen för den här artikeln. I det här fallet måste vi lägga in följande i adressfältet: “cache: redeszone.net”. Webbläsaren tar oss automatiskt till den cachade versionen.

Som vi kan se är det en enkel process och med vilken vi även kan se en webbplats i dess cacheversion. Ett intressant sätt att undvika misslyckanden om en sida är nere vid ett visst tillfälle och vi behöver komma in.

Kort sagt, genom dessa tjänster och metoder som vi har nämnt kan vi se den lagrade cachen av en webbsida på ett enkelt och snabbt sätt. Vi behöver inte installera något och det finns även tillgängligt för alla operativsystem eller enheter. Vi behöver bara ha en webbläsare och komma åt något av dessa alternativ eller använda de metoder som vi har förklarat. Från och med det ögonblicket kommer vi att kunna se en sida som av någon anledning inte är tillgänglig just nu.

0 Shares