Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man visar eller visar två eller flera ark samtidigt i Excel (exempel)

Excel är ett kalkylarksredigeringsprogram utvecklat av Microsoft för en mängd olika teknikplattformar. Vanligtvis arbetar du med ett enda ark som visas som en helhet i ett fönster. Men ibland gör man det visa eller visa två eller flera ark samtidigt i Excel för att hitta information eller jämföra data. I det här inlägget visar vi dig hur.

Varför behöver du visa två eller flera kalkylblad samtidigt?

När du arbetar med kalkylblad är det inte ovanligt att använda data, diagram, pivottabeller och referenser ordnade i rader eller kolumner som du infogar i olika blad.

Måste minimera och maximera Fönster för jämförelse mellan ark kan vara tröttsamt. Att ha två, tre eller fler ark samtidigt (samma bok) i samma fönster påskyndar därför arbetet som behöver göras.

När du arbetar med olika ark i samma kalkylblad och de visas i samma fönster, är information alltid synlig och tid sparas på att skapa jämförelser. Det finns två jobbmöjligheter många fönster samtidigt visa samma öppna ark i olika fönster eller visa olika böcker och deras ark i olika fönster.

Hur visar jag två eller flera kalkylblad samtidigt?

För att kunna se två eller flera kalkylblad samtidigt måste du först vara tydlig med vad du vill göra. samma öppna blad i olika fönster eller se olika böcker och dess löv i olika fönster. Detta beror på att proceduren är lite annorlunda, notera och låt oss komma igång.

Visa samma öppna ark i flera fönster

  1. Det första du ska göra är att skapa ett nytt fönster bok. För att göra detta, gå till vyfliken i verktygsfältet. Klicka sedan på alternativet för nytt fönster så många gånger du behöver. Så du kommer att ha två eller flera fönster med samma blad.
  2. Sedan går vi tillbaka till vyfliken och väljer ett alternativ organisera allt. I alternativfönstret som öppnas anger du hur du vill att informationen ska visas, om den är parallell, vertikal eller vattenfall.
  3. Resultatet blir detta samma blad kommer att visas i flera fönster samtidigt i samma aktiva Excel-dokument. När du skriver på ett av arken kommer det att återspeglas i de andra.

Visa olika böcker och deras ark i samma fönster

  1. Det första man ska göra är öppna ett nytt fönster med en annan excel-arbetsbok, med andra ord, öppna ett nytt excel-dokument eller kalkylblad. Så du kommer att ha två eller flera fönster med ark med olika dokument.
  2. Gå sedan till vyfliken i verktygsfältet och klicka sedan på alternativet organisera alltanger i den öppnade dialogrutan vad Form du vill att informationen ska visas (parallell, vertikal eller vattenfall).
  3. Resultatet är det aktiva fönstret som visas flera ark olika Excel-dokument eller arbetsböcker. Du kan aktivera önskat arbetsboksblad och på så sätt jämföra data och referenser.

Sista tips för att visa två eller flera ark samtidigt i Excel

Från och med Excel 2007 visas inte arbetsböcker eller kalkylblad som öppnas som flera arbetsboksfönster i ett Excel-fönster, utan som separata Excel-fönster. Eftersom de finns i separata fönster, har var och en sitt eget verktygsfält och alternativ.

När du har mer än två kalkylblad öppna, Överstiga kommer att visa en dialogruta med titeln Jämför parallellt, användbar för att visa kalkylblad samtidigt. Klicka nu för att återställa bokfönstret till dess fulla storlek (maximera). Översta högra hörnet från det aktiva arbetsboksfönstret. Observera att du kan namnge varje ark för enkel identifiering.

Om du följer alla dessa tips och förslag steg för steg, då vet du det Hur man visar två eller flera Excel-kalkylblad samtidigt. För fler tips om hur du använder dina favoritprogram på din dator, besök miracomosehace.com-bloggen.