Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man visar, döljer eller återställer Windows 10 skrivbordsikoner

Vi skapar normalt en hel del skrivbordsikoner för att använda dem som en genväg för de program och filer som ofta används. Samtidigt finns det människor som håller skrivbordsunderlägget helt rent och gömmer ikoner för bättre synlighet. Om du inte vet hur man döljer ikoner eller hur man visar skrivbordsikoner eller hur man skapar en på skrivbordsunderlägget, kommer vi att utforska dessa mycket grundläggande hack för att visa / dölja / återställa Windows 10 skrivbordsikoner.

Hur man visar, döljer eller återställer skrivbordsikoner på Windows 10

Aktivera alternativet ‘Visa skrivbordsikoner’

Visa skrivbordsikonen

Steg 1. “Högerklicka” var som helst på skrivbordsunderläggets fria utrymme.

Steg 2. Klicka på alternativet “Visa”  Gå till “Visa skrivbordsikoner” och markera för att aktivera visning av skrivbordsikoner.

Notera: Du borde kunna få tillbaka alla dina skrivbordsikoner på skärmen.

Inaktivera alternativet “Visa skrivbordsikoner”

Steg 1. “Högerklicka” var som helst på skrivbordsunderläggets fria utrymme.

Steg 2. Klicka på alternativet “Visa”  Gå till “Visa skrivbordsikoner” och ta bort bocken för att inaktivera visning av skrivbordsikoner.

Fungerade inte? Prova nästa lösning!

Stäng av “Starta helskärmsläge”

starta helskärmsläge

När du använder Windows i ‘Helskärmsläge’ gömmer du på något sätt skrivbordsikonerna. Här är stegen för att stänga av Start-menyn Helskärmsläge.

Steg 1. Högerklicka på Start-knappen och klicka på ‘Inställningar’  Välj ‘Anpassning’ i listan  klicka på ‘Start’ fliken i vänster lista  växla av ‘Använd Starta helskärm’.

Du kan också “Högerklicka” på ett klart område på skrivbordsunderlägget och klicka på “Anpassning”  gå till “Start” -fliken till vänster  växla av “Använd Starta helskärm”.

Läs också: Vanliga Windows 10-problem och lösningar

Återställ standard Windows 10-skrivbordsikoner

Inställningar för skrivbordsikonen

Om du tidigare har lagt till eller tagit bort några av de “speciella ikonerna” som den här datorn, nätverket, användaren, datorn ELLER kontrollpanelen till skrivbordet, ELLER om du vill veta hur du lägger till datorikoner på Windows 10-skrivbordsbakgrund, kan du följ dessa steg för att göra det.

Steg 1. ‘Högerklicka’ på det tydliga området på skrivbordsunderlägget  Klicka på alternativet ‘Anpassa’.

Steg 2. Gå till fliken “Teman” på vänster sidopanel  Under “Relaterade inställningar” till höger i fönstret, klicka på “Inställningar för skrivbordsikonen”.

Steg 3. Markera för att lägga till eller avmarkera för att ta bort Windows-skrivbordsikonerna från listan och klicka på “Apply” och “Ok”.

Läs också: Hur man påskyndar starttiden för Windows 10

Växla ‘Tablet-läge’ Av

Inaktivera surfplattans läge

Steg 1. Högerklicka på “Start” -knappen för att gå till alternativet “Inställningar”  klicka på “System”  och välj “Tablet Mode” från vänster sida.

Steg 2. Bläddra igenom “Gör Windows mer beröringsvänligt när du använder enheten som surfplatta” och stäng av den.

Steg 3. Välj ‘Använd skrivbordsläge’ under rullgardinsmenyn ‘När jag loggar in’.

Du borde kunna se dina skrivbordsikoner nu. Försök att sätta på och stänga av “Tablet Mode” några gånger Om det inte fungerar. Fortfarande No Go? Prova nedanstående steg!

Inaktivera alla sekundära bildskärmar

Man bör också kontrollera om den sekundära bildskärmen är aktiverad ELLER inaktiverad.

Steg 1. ‘Högerklicka’ på det tydliga området på skrivbordsunderlägget  Klicka på alternativet ‘Display Settings’.

Steg 2. Under ‘Multiple Display’ väljer du ‘Display 1’ som din primära skärm.

Starta om ‘Explorer.exe’ -tjänsten

Avsluta uppgift - Windwos Explorer Service

Ibland kan standardinställningarna återställas om du startar om Windows Explorer igen. För att utföra följande, prova dessa steg.

Steg 1. Tryck på Ctrl + Alt + Delete-tangenten tillsammans och välj ‘Aktivitetshanteraren’. Du kan också högerklicka på ‘Aktivitetsfältet’ och klicka på ‘Aktivitetshanteraren’. Eller tryck på “Win + R” och skriv “taskmgr” för att öppna “Aktivitetshanteraren”.

Steg 2. Gå till fliken “Processer” och leta efter “explorer.exe” eller “Windows Explorer”.

Steg 3. Välj processen och klicka på “Avsluta uppgift” / “Starta om” -knappen längst ned till höger i fönstret. Du kan också göra detsamma genom att högerklicka på processen och klicka på ‘Avsluta uppgift’.

Steg 4. Gå till ‘Filmeny’ i Aktivitetshanteraren och klicka på ‘Ny uppgift’. Skriv ‘explorer.exe’ i kommandokörningsrutan och tryck på enter. Ett nytt Windows Explorer-fönster ska öppnas på skärmen.

Notera: När tjänsten har startats om bör du få dina skrivbordsikoner tillbaka på skärmen. Om inte, kan du starta om systemet och kontrollera om det dyker upp eller inte. Fortfarande inte lycklig? Prova en annan lösning!

Registerredigering för att visa / dölja skrivbordsobjekt

Registerredigering för skrivbordsikoner

Notera: Registerredigeraren är en mycket kritisk del av Windows och du måste vara mycket exakt när du justerar den. Nedanstående steg är baserade på Windows 10 OS och måste följas med noggrannhet.

Steg 1. Tryck på ‘Win + R’ -tangenten tillsammans för att öppna dialogrutan Kör.

Steg 2. Öppna ‘Registerredigerare’ genom att skriva ‘regedit’ och klicka på ‘Ok’. Du kan också skriva samma i sökfältet och trycka på Enter för att öppna.

Steg 3. Från vänster sidopanel går du till följande sökväg och skapar ett nytt 32-bitars DWORD-värde med NoDesktop namn och tryck på enter. Du kan också kopiera och klistra in nedanstående adress i registerfältet. Dator HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Policies Explorer

Notera: Oavsett om du använder 64-bitars Windows måste du använda ett 32-bitars DWORD som värdetyp.

Steg 4. Ställ in ‘Värddata’ på 1 för att dölja och 0 för att visa skrivbordsikonerna.

Notera: En utloggning och inloggning krävs för att ändringarna ska träda i kraft. För att använda samma alternativ för alla användare måste du se till att du är inloggad med ett administratörskonto.

Gå sedan till följande registernyckel:

HKEY_LOCAL_MACHINE Software Microsoft Windows CurrentVersion Policies Explorer

Skapa och konfigurera samma värde här, NoDesktop som beskrivits ovan.

Läs också: Bästa PC Cleaner-programvaran

Använda ‘Grupppolicy’ för att visa / dölja alla skrivbordsikoner i Windows 10

Grupppolicy redigera för att visa dölj skrivbordsobjekt

Grupppolicy är ett av de viktiga och känsliga steg för att visa / dölja alla skrivbordsikoner i Windows 10.

Steg 1. Tryck på ‘Win + R’ -tangenten tillsammans för att öppna dialogrutan Kör.

Steg 2. Skriv ‘gpedit.msc’ och klicka på ‘Ok’ för att öppna ‘Group Policy Editor’. Du kan skriva in samma i sökrutan och trycka på enter.

Steg 3. Gå till Användarkonfiguration Administrativa mallar Skrivbord.

Steg 4. Leta efter “Dölj och inaktivera alla objekt på skrivbordet” och aktivera policyalternativet för att dölja ikoner och inaktivera för att visa ikoner. Klicka på ‘Apply’ och ‘Ok’.

Summering

Vi har täckt olika alternativ för att visa ELLER Dölj skrivbordsikoner och hoppas att dessa steg fungerade för dig. Om du fortfarande inte kan se dina skrivbordsikoner måste du utföra Windows felsökning som att köra sfc.scannow eller systemåterställning eller reparera / installera om i den utsträckning.

Låt oss veta vilken som fungerade för dig för att visa eller dölja Windows 10-skrivbordsikoner. Vi hoppas att den här bloggen visade sig vara användbar och korrekt för dig. Dela din erfarenhet i avsnittet Kommentarer för att lägga till informationen.

Nästa Läs: Bästa Diskdefragmenteringsprogramvara för Windows