Hur man visar dolda filer i en Linux-terminal (exempel)

0 Shares

Idag får vi se hur man visar dolda filer i linux terminal. I alla operativsystem kan vi hitta dolda filer och mappar. Du kan inte se dem eftersom de är osynliga, och av en ganska enkel anledning.

Sådana dolda filer lagras på detta sätt eftersom de i allmänhet är viktiga för operativsystemets stabilitet. Därför, om du bestämmer dig för att eliminera eller manipulera någon av dem, kan du generera fel, instabilitet eller i värsta fall att operativsystemet är skadat och du har inget annat val än att installera om det.

Därför är det viktigt att du gör detta var mycket försiktig när du vill manipulera den här typen av filer. Om du inte riktigt vet vad du gör är det bäst att inte ens försöka manipulera dem.

På Linux är alla filer eller mappar som börjar med en punkt en dold fil, eller kallas en punktfil. Som standard visas de inte. Det finns dock enkla alternativ för att se dem.

Innan vi börjar insisterar vi ännu en gång Om du inte vet vad du gör är det bäst att inte göra det eftersom det kan påverka ditt operativsystems prestanda negativt. Därför rekommenderar vi försiktighet i första hand. Nu startar vi den här handledningen för att hitta och visa dolda filer i Linux-terminalen.

Visa dolda filer i Linux-terminalen

När använder vi “Det finns“Utan någon parameter kommer det att tillåta oss att lista alla filer i den aktuella mappen, kategorisera dem alfabetiskt. Men för att se alla filer, inklusive dolda filer, måste vi använda “-ao -allt“. Det är därför det kommer att förbli så”Gör – allt“Och vi kommer att se alla filer.

Om du vill visa upp dig endast dolda filer och mappar då är kommandot vi måste använda “ls -d.[^.]*“.

Om du vill se undermappar med specifikt innehåll och listade måste du använda kommandot “dir”. Du kan också se information som datum och tid då den senast ändrades. Så vi använder “Kommer berätta“.

Om vi ​​nu vill se dolda filer och mappar men inte ser katalogen vi befinner oss i, skriver vi bara “Kommer berätta“. Om du bara vill se vad som är gömt måste du skriva “dir -d.[^.]*“.

Hur man visar dolda filer i Linux-terminalen

Du kan också se alla dolda filer och mappar grafiskt för att göra det bekvämare med dig tomtarnas miljö. För att göra detta måste vi gå in i filredigeraren med tangentkombinationen “Ctrl + H“.

Ett annat sätt att komma in är “Bindande“Klicka sedan på rutan som säger”Visa gömda filer“.

Om vi ​​är med KDE- eller XFCE-miljö så tangentkombinationen är något annorlunda. I fallet med KDE måste vi använda en nyckel Alt + och vi måste aktivera rutan “Visa dolda filer”.

Men i XFCE är samma som i Gnome. Tryck bara på “Ctrl + H“Och i editorn måste du aktivera”Visa gömda filer“.

Som du kan se är det inte alls svårt att lära sig att visa dolda filer i Linux-terminalen. På några sekunder vet du redan hur du visar alla dolda filer och mappar och redigerar dem i operativsystemet.

Kom ihåg att vi har ett stort antal enkla och komplexa tutorials om detta intressanta operativsystem. Om du har några frågor om hur man visar dolda filer i Linux-terminalen lämna det bara i kommentarsfältet, som är lite lägre.

0 Shares