Hur man visar batteriprocenten i aktivitetsfältet i Windows 10 (exempel)

Sen får vi se Så här visar du batteriprocenten i aktivitetsfältet i Windows 10 På ett ganska enkelt sätt, och framför allt ganska snabbt, behöver du bara installera en enkel app för att uppnå det.

Vår laptops batteri är oumbärligt, trots allt, utan det går vikten av den bärbara datorn förlorad. Poängen är att vi kan flytta den från en plats till en annan utan att vara beroende av strömanslutningen.

Men för det är det viktigt låt oss veta batteriprocent hela tidenproblemet är att för att ta reda på det måste vi klicka på ikonen som finns i det nedre högra hörnet av aktivitetsfältet.

Detta kanske inte är irriterande om du inte är intresserad av att veta denna procentandel eller veta hur mycket batteri som finns kvar på Bluetooth-tillbehöret på din iOS iPhone.

Batteriprocenten kan dock visas i samma aktivitetsfält utan att trycka för att se den. Du kan också förstora ikonerna på systray, och du kan lägga till en zoomknapp om du behöver.

Sättet att göra det är ganska enkelt och bör inte ta mer än några minuter eftersom vi bara laddar ner en app som tar hand om allt.

Du behöver inte ens konfigurera Ingenting, och den här applikationen använder väldigt lite resurser, du märker knappt att du har den igång på din dator, något ganska positivt.

Så här kontrollerar du batteriprocenten i aktivitetsfältet i Windows 10

För att uppnå detta måste vi använda en tredjepartsapp eftersom Windows inte har det här alternativet inbyggt. Bland de applikationer som vi rekommenderar, kommer BaterryBar att tänka på. Däremot kan du hitta andra som Percentage eller BaerryPercentage.

När de har installerats kommer inte längre program att visa filen exakt batteriprocent finns i det nedre högra hörnet av skärmen på aktivitetsfältet. I BaterryBar ser vi en ikon i form av ett batteri med dess exakta procentandel.

Således kan vi se den nuvarande batteriprocenten för vår bärbara dator utan att behöva klicka på en ikon eller något annat. Det är väldigt praktiskt och framför allt snabbt.

Om ditt problem är att du inte ser batteriikonen som följer med Windows som standard. Sedan kommer vi att se en annan handledning för att lägga till batteriikonen i aktivitetsfältet i Windows 10 och kunna åtgärda problemet på ett enkelt sätt lite längre.

Så här visar du batteriikonen i Windows 10

  • Det första vi ska göra är att gå till “Enhetsadministratör“Där vi kan se all hårdvara i vår utrustning. För att göra detta, tryck bara på “Start”-knappen och skriv sedan “Enhetsadministratör“.
  • I det här avsnittet måste vi söka efter “batteri”Och fortsätt pressa på för det. Batteriadaptern ska vara synlig, den måste vara ansluten för att den ska synas.
  • Högerklicka sedan på “Batteri med Microsoft ACPI-kompatibel kontrollmetod”För att komma åt alternativ.
  • Om du föredrar kan du klicka på det här alternativet, gå sedan till toppmenyn och klicka på “handlingar“Och sedan in”Avaktivera“. På detta sätt kommer vår enhet att sluta känna igen batteriet som anslutet, men kommer att fortsätta att fungera.
  • Nu måste vi göra samma sak som bara, förutom att istället för att avaktivera det kommer vi att göra det igen för att aktivera det och vår bärbara dator kommer att känna igen det igen. Således kan vi se batteriikonen i systray där den alltid har varit.

I vissa fall kan det hända att bara prestanda för att uppdatera drivrutinerna eller själva Windows-systemet kommer att lösas.

Relaterade Artiklar

Back to top button