Hur man VISA LÖSENORD i ASTERISCOS sĂ„ att ingen annan kan se det

0 Shares

Sekretess Àr en extremt viktig förutsÀttning för att överleva i vÄr miljö, och det beror pÄ att det finns information som inte kan delas med alla levande mÀnniskor. MÄnga gÄnger vi hÄller hemligheter mer för gott Àn ren sjÀlviskhet.

SÄ, mÄnga omrÄden i vÄr tid har en slogan. Bland dem finns kreditkort, mejl, sociala nÀtverk, mobiltelefoner, datorer och vi kan till och med förse dig med nycklar med lÄs till din resvÀska.

Trots frekvensen av lösenord finns det fortfarande mÀnniskor som inte vet hur man anvÀnder de alternativ som finns pÄ mobiltelefoner och datorer i grÀnssnittet dÀr vi tillhandahÄller dem, till exempel möjligheten att visa och hantera lösenord sparade i Chrome eller i en annan webblÀsare . DÀrför kommer den hÀr artikeln att förklara lite om det.

Vad Àr nycklar eller lösenord?

Först och frÀmst bör vi veta vad ett nyckelord eller lösenord betyder och om det Àr ett lösenord eller en nyckel Àr en form av bekrÀftelse som anvÀnder vilket medium du kan med bekrÀfta Ätkomst för att skaffa specifika tillgÄngar, filer, bilder eller bland annat.

Sedan, om systemet som begÀr nyckeln faststÀller att mediet som anvÀnds inte Àr det som Àr registrerat pÄ enheten, kommer det automatiskt att utfÀrda en Ätkomst nekad. Det finns till och med system, som bank, som lÄser ditt konto nÀr fel lösenord skrivs in flera gÄnger.

Fil anvÀndningen av lösenord gÄr tillbaka till mycket gamla tiderdÀr det fanns vaktposter (personer som bevakade tilltrÀde till en specifik plats eller möte) som var ansvariga för att bara passera personer som kunde lösenordet, vilket vanligtvis var tecken eller fraser.

Vad Àr svÄrighetsgraden för lösenordet?

NÀr vi skapar ett lösenord Àr det vÀldigt viktigt att vi inte bara gör det slumpmÀssigt, utan mÄste utvÀrdera lösenordets svÄrighetsgrad. Det Àr viktigt att göra det sÄ svÄrt som möjligt för andra anvÀndare att göra detta, men skapa ett lösenord som Àr lÀtt att komma ihÄg för om det Àr enkelt kommer andra mÀnniskor att ha enkel tillgÄng till det.

Till exempel krĂ€ver mĂ„nga banksystem idag att ett stort lösenord anges i lösenordet för att komma Ă„t deras konton. en mĂ€ngd olika siffrorbland vilka det mĂ„ste vara stora bokstĂ€verbrev smĂ„ bokstĂ€ver, siffror, siffror och grammatikmĂ€rken, pĂ„ ett sĂ„dant sĂ€tt att alla lösenord Ă€r komplexa. Även webblĂ€sare som Chrome lĂ„ter dig aktivera en stark lösenordsgenerator.

Vad hÀnder om jag glömmer mitt lösenord?

Om du har glömt ditt lösenord av nÄgon anledning kan det vara en komplicerad process eller inte. Allt beror pÄ systemet som hanterar denna del av sÀkerheten, bland de faktorer som mest pÄverkas av det faktum att om detta lösenord Àr registrerat pÄ Internet eller inte. Du kan till och med ÄterstÀlla ditt Gmail-konto om du har glömt ditt lösenord.

Till exempel, nÀr vi kommer Ät ett socialt nÀtverk, noterar vi att lösenordet lagras pÄ Internet. Men nÀr vi kommer Ät en dator som har en anvÀndares lösenord Àr processen annorlunda eftersom lösenordet lagras pÄ samma dator.

NĂ€r det gĂ€ller en dator, om du inte har dokument eller filer som du verkligen vill behĂ„lla, inga problem, formatera bara om din dator med det nya operativsystemet, och det Ă€r allt. Om det Ă€r ett konto med internetĂ„tkomst mĂ„ste du följa instruktionerna som visas i alternativet “Jag har glömt mitt lösenord”.

Hur visar jag ett lösenord med asterisker sÄ att ingen annan kan se det?

Det Àr mycket viktigt att ingen tittar pÄ oss nÀr vi skriver in vÄra lösenord var som helst, och detta ÄtgÀrdas pÄ ett mycket enkelt sÀtt. I fall sociala media Du kommer att mÀrka att det finns ett alternativ i fÀltet dÀr du anger lösenordet blockerat ögadetta gör att nyckeln visas med asterisker.

I banker och andra system, det hÀr alternativet Àr standard och vad du gör Àr motsatsen till att aktivera alternativet, det vill sÀga nÀr du trycker pÄ knappen slutar du automatiskt att se lösenordet med asterisk och börjar se det normalt. Det viktiga Àr att det hÀr alternativet alltid finns pÄ skÀrmen, du behöver bara söka ordentligt.

Detta Àr en handling vi borde vÀnja oss vid ange vÄra lösenord. För för det första, genom att öva sÄ mycket, kommer vi att kunna skriva ett lösenord utan att behöva se det, och för det andra slipper vi en hel del besvÀr med mÀnniskor som vill veta vÄrt lösenord.

0 Shares