Hur man växer ett mångsidigt företag på mättade marknader

0 Shares

Att växa ett företag är svårt nog som det är. Mellan investerarmöten, marknadsföringskampanjer och säljinitiativ kan det bli för mycket för vissa. För att göra saken ännu mer komplex, genom att försöka bygga ett mångsidigt företag, vilket du absolut borde göra, presenteras ett antal vändningar för startande grundare. Lyckligtvis några imponerande sinnen på Techstars Startup Week Seattle bestämde sig för att ta itu med frågan.

Under ett föredrag med titeln Växande olika företag i kluster med hög tillväxt, talade ett antal långivare och utbildningsleverantörer som är baserade i Seattle-området om vikten av att tillhandahålla vägar till kapital för underföretagare. Paneldeltagare inkluderade:

  • Kara Williams, Business and Women and Minority Business Manager, Seattle City Light
  • Heather Englebrecht, VP Operations & Strategic Initiatives, Economic Development Council of Seattle & King County (EDC)
  • Michael Verchot, grundande chef, UW: s konsult- och affärsutvecklingscenter
  • Che Wong, affärsutvecklingsspecialist, Craft3

Paneldeltagare är medlemmar i Seattle Ascend 2020, en gemensam insats mellan JPMorgan Chase och University of Washington Foster School of Business. Ascend 2020 främjar lokala stödekosystem för grannskapsbaserade företag, innerstäder och minoritetsägda företag genom att länka handelshögskolor, företagstjänstgörande organisationer och finansiella institutioner för samhällsutveckling (CDFI). Initiativets mål är att hjälpa 350 företag i sex städer att öka intäkterna med sammanlagt 1 miljard dollar under de kommande tre åren.

I detta föredrag gav paneldeltagarna ett brett utbud av råd för företagare som vill bygga olika företag på mycket mättade marknader. Ta en titt på vad de hade att säga nedan:

Nätverk, Nätverk, Nätverk

Du har förmodligen fått höra gång på gång att nätverk är nyckeln till framgång för ditt företag. Och även om du kanske tror att nätverk bara är för den mer väletablerade besättningen, kan kontaktuppbyggnad hjälpa dig att hitta olika talanger som kan förändra ditt företags utveckling.

“Chansen är att någon du kan nätverka med har stött på en organisation som kan hjälpa dig”, säger Englebrecht.

Det kan vara lätt att ge upp efter några ignorerade telefonsamtal när du försöker nätverka. Men enligt en affärschef måste du gå all in om du vill fånga någons uppmärksamhet.

”Företagen interagerar inte hur de ska. För småföretag handlar det om nätverk, du måste ringa mig mycket, som en hund med ben. Det är företagen som ringer mig regelbundet som jag verkligen fokuserar på, säger Williams.

Anlita rätt team

Med rätt team kommer ditt företag att skapas för framgång från början. Tyvärr kan det vara svårt för mindre företag, eftersom allt arbete faller på företagarnas axlar.

”När du har ett litet företag är de mamma och pop. De gör allt, vilket gör det väldigt svårt att anställa rätt personer, säger Verchot.

I den här situationen är det viktigt att hålla fast vid dina mål och arbeta för att bygga ett mångsidigt team. Och om allt annat misslyckas kommer nästa råd att ge dig lite utrymme att hitta den perfekta kandidaten.

Skaffa kapital

Uppenbarligen behöver företag kapital. Men om du vill bygga ett mångsidigt företag behöver du det mer än de flesta. När allt kommer omkring tar tid att hitta rätt kandidat tid, och tid kostar pengar.

“Det handlar inte bara om utbildning, det handlar specifikt om hur du får mer pengar och kunder att växa ditt företag”, säger Verchot. ”Små butiker och stora butiker måste vara lite mer hänsynsfulla med vad världen frågar. Men med små butiker behöver de pengar för att ta ett steg i rätt riktning. ”

Att bida din tid och bootstrapping är förståeligt. Men när de stora avtalen knackar på är det sista du kommer att vilja göra att falla tillbaka på gamla vanor.

”De flesta företag vet när de behöver pengar. Men ofta har de bara en grov idé, och då får de ett stort kontrakt med staden och då behöver de pengar nu, säger Wong.

Mångfald är viktigt, men du kan inte bygga ett mångsidigt företag utan ett företag. Du kan anställa alla olika medarbetare du vill ha, men som Verchot tillade måste du komma ihåg:

“Ljusen måste vara tända.”

För mer information om underförtjänta entreprenörers tillgång till kapital, kolla in infografiken nedan från Ascend 2020:

Besök här för att engagera dig i Ascend 2020.

Denna artikel är en del av a Startvecka innehållsserie till dig av CHASE for BUSINESS. Startup Week firar företagare i städer runt om i världen. JAG efter AFFÄRER är allt ett företag behöver på ett ställe, från expertråd till värdefulla produkter och tjänster. Hitta affärsnyheter, historier, insikter och experttips på ett och samma ställe på Chase.com/forbusiness.

0 Shares