Hur man väljer ett cellområde i Excel med kortkommandon

0 Shares

Excel är ett av de mest använda kalkylbladsprogrammen i kontorspaketet. Det har länge blivit populärt, särskilt inom kontorsjobb och har överlevt genom åren som huvudapplikation inom sitt område. eftersom det gör det möjligt för dig från grundläggande funktioner till mer komplexa som att lägga till celler från olika Excel-ark

Även om Excel har funnits i många år, är det faktiskt inte alla av oss som använder det konstant, eftersom dess huvudsakliga funktion är att utföra matematiska beräkningar och operationer.

Och för att inte alla verk är det kräver användning av ExceMånga känner inte till dess grundläggande funktion. Om du är ny på Excel eller bara vill lära dig mer om detta mångfacetterade program, läs vidare.

Vad är Excel och vad kan du göra med det?

Excel släpptes den 30 september 1985 som ett kalkylprogram som inkluderade grafiska verktyg, kalkylatortabeller, kalkyler och ett makroprogrammeringsspråk som heter Visual Basic for Applications. Men idag kan du använda alla Excel-formler i ditt kalkylblad.

Trots att det har funnits på marknaden i över 30 år och det finns andra program med liknande funktioner kan Excel förbli huvudprogrammet kalkylbladstyp används i världen.

Detta program tillåter bland annat att utföra operationer på nummer organiserade i ett rutnät. Du kan också utföra operationer som sträcker sig från enkla summor till bolåneberäkningar och även andra mer komplexa operationer.

Dessutom grundläggande drift Microsoft excel det är ganska enkelt och du behöver inte vara expert för att lära dig hur du använder det. Du kan använda den för dagliga aktiviteter som att organisera fakturor, skulder eller utgifter som genereras varje månad med enkla summor som Excel gör automatiskt. Hur?

Det finns ett alternativ som heter “Autosumma” i Excel-menyn. Den finns på fliken “Hem” i det övre högra hörnet. Som namnet antyder används den för att automatiskt beräkna totalsummor när du vill.

Detta är en stor hjälp eftersom det är enklare och tar mindre tid än att göra det manuellt. Och om vi gör ett misstag i uppgifterna behöver vi bara korrigera detta nummer och Excel kommer automatiskt att göra lämplig korrigering i det slutliga numret.

För att använda det, välj bara cellen bredvid siffrorna du vill lägga till, klicka på “Autosumma” och tryck Stiga på. I det ögonblick vi gör detta kommer Excel att visa formeln den använder för att utföra tillägget. Efter att ha tryckt på “Enter” kommer summan att visas.

Detta är bara en av kärnfunktionerna i Excel. Faktum är att den här appen har hundratals verktyg och funktioner som gör det så enkelt redovisningsarbete ett kontor som genomförande av kostnadskalkyler och gemensamma räkningar i vardagen. Dessutom behöver du inte kunna matematik för att använda Excel, du behöver bara känna till grundläggande funktioner som att dividera ett tal i ett Excel-ark

Med en allmän förståelse för vad Excel är och hur det fungerar, ska vi nu visa dig hur du gör ditt arbete ännu enklare med kortkommandon. Specifikt för att välja filen cellintervall utan att använda musen. För att fortsätta använda den här funktionen fullt ut kan du lära dig vilka som är de bästa och mest användbara kortkommandon som du kan använda i Excel.

Hur man väljer ett cellområde i Excel med kortkommandon?

Som med alla kontorsprogram, även Excel Tangentbordsgenvägardet vill säga knappar som används för att aktivera vissa alternativ utan att avbryta ditt arbete med musen.

I fall att ÖverstigaEn av de uppgifter som kan ta lång tid att slutföra är att välja de celler där du vill göra ändringar eller operationer. Att göra det från tangentbordet sparar tid. Hur man gör det?

  1. Om du vill markera en eller flera celler måste du lokalisera dig själv i cellen och trycka på “Skift + piltangenter” tills du når intervallet av celler du vill markera. Om cellerna inte ligger intill varandra, håll nere “Ctrl”-tangenten och de specifika celler du vill ha.
  2. Om du vill välja en eller flera kolumnrader behöver du bara markera valfri cell i kolumnen och trycka på “Ctrl + Mellanslag”. Välj sedan ett radnummer genom att trycka på “Shift + Mellanslag”.
  3. Om du vill välja en tabell, lista eller kalkylblad, välj bara en cell och tryck “Ctrl + E”.
0 Shares