Hur man väljer den bästa mjukvaran för försäljningsacceleration

0 Shares

En av de största problem som företag har när de utvärderar mjukvara är att hitta ett verktyg som möter deras befintliga behov och kan skala med dem, samtidigt som de uppfyller deras budget.

Det är lättare att hitta en lösning som uppfyller dina kortsiktiga behov till en reducerad kostnad. Men om du tar hänsyn till kostnaden för introduktion och förändringshantering som krävs varje gång du använder ett nytt verktyg, är det bättre att investera mer i förväg i ett verktyg som ditt team kan dra nytta av på lång sikt.

Mjukvara för säljacceleration har förmågan att förbättra ditt säljteams prestanda. Men för att det ska hända måste det överensstämma med ditt teams mål och verkligen antas av teamet.

Allmänna bästa praxis för programvaruutvärdering

När du utvärderar programvara är det viktigt att ta en titt på hur det nya verktyget passar in i dina nuvarande processer. Hur integreras det med din tekniska stack? Hur mycket skulle det förändra dina teammedlemmars dagliga liv om du använder det här verktyget? Hur mycket utbildning och onboarding kräver verktyget?

Dessutom bör du undersöka hur mycket det kostar och hur den kostnaden jämförs med alternativa lösningar.

Slutligen, fundera över vad dina mål är och hur programvaran hjälper dig att nå dem. Målen du tar hänsyn till här är inte målet med köpet – att ha ett verktyg som åstadkommer X – utan snarare vilket större mål du har som det här nya verktyget kommer att hjälpa dig uppnå, som att öka effektiviteten i ditt säljteam .

Vad du ska tänka på när du utvärderar programvara för försäljningsacceleration

1. Ditt lags svagheter

Innan du börjar utvärdera mjukvaran för försäljningsacceleration bör du göra en analys av din försäljningsprocess för att ta reda på var de största behoven finns. Detta låter dig bestämma prioriteringar för din programvaruutvärdering som kommer att passa ditt teams behov.

Om du gör det riktigt bra inom ett visst område vill du inte skaffa en ny mjukvara som gör det svårare att lyckas. Alla nya verktyg du köper bör behålla det du redan gör bra och förbättra det du inte är.

De flesta försäljningsprocesser innefattar en handfull steg: kvalificering, uppsökande verksamhet, första möte, lösningsöversikt, förslag och stängning. Hur konverteringsfrekvensen mellan dessa steg jämför med ditt företagsmål och branschriktmärken ger en bra utgångspunkt för var du behöver förbättra dig.

Utöver den kvantitativa informationen om ditt teams prestation, undersök dina reps för att få kvalitativ feedback om var de känner att de underpresterar.

Att samla in dessa data i förväg hjälper dig att säkerställa att din programvara uppfyller dina mål.

2. Produktegenskaper

Stämmer funktionerna i programvaran för säljacceleration som du utvärderar med ditt mål för verktyget? Det spelar ingen roll hur bäst i klassen en programvara är om den inte åstadkommer vad du behöver den för. Dessutom, låt inte främmande funktioner påverka ditt beslutsfattande om det inte är saker du kommer att använda för närvarande eller i framtiden.

Dina mål bör baseras på din skala och önskad produktion för ditt säljteam, tillsammans med var de största möjligheterna finns ur prestationssynpunkt. Så även om vissa säljaccelerationsfunktioner kan vara riktigt kraftfulla, kan de också vara mer djupgående än vad du behöver. Av den anledningen är det viktigt att se till att du utvärderar mjukvara för försäljningsacceleration i samband med ditt teams mål i motsats till att titta för mycket på vilka verktyg andra företag tycker är användbara.

Beroende på dina mål, här är några av de funktioner du kanske vill ha i en försäljningsaccelerationsprogramvara:

 • Leda prioritering och listbyggande
 • Kontakthantering
 • E-postmallar och sekvenser
 • E-postspårning
 • Samtalsspårning
 • Försäljningsuppringare
 • Mötesschemaläggare
 • Offert- och förslagshantering
 • Verktyg för att möjliggöra försäljning
 • Prognos och pipeline management
 • Försäljning gamification
 • Coachingverktyg

Om du till exempel är en försäljningschef vars mål är att öka pipelinesynligheten och göra mer exakta prognoser, är pipelinehantering och försäljningsanalys båda funktioner som hjälper dig att nå ditt mål.

Om ditt mål är att höja moralen och energin hos ditt säljteam, kanske du vill ha ett verktyg med gamification för att uppmuntra det.

Om ditt mål är att öka effektiviteten och resultatet för ditt team kan e-post- och samtalsspårning vara till stor hjälp för att minska det manuella arbetet för reps och ge dig insikt om var träningsmöjligheterna finns.

3. Integrationer

För att fullt ut kunna använda ett nytt säljaccelerationsverktyg i din säljprocess finns det ett par verktyg som det måste integreras med.

För att kunna använda insikter som erhållits under marknadsföringsprocessen måste verktyg för försäljningsacceleration integreras med din marknadsföringsautomatiseringsplattform.

Dessutom, eftersom ditt CRM fungerar som ditt registersystem där all information om en kontakt och deras företag finns, måste försäljningsaccelerationsverktyg kopplas till den. Om din nya programvara kan gå längre än att bara ansluta till ditt CRM och faktiskt fungera som en plug-in från den, ökar det sannolikheten för att ditt team antar det.

Till exempel kommer dina säljaccelerationsverktyg att behöva hämta data från dina kontaktuppgifter och registrera information där. Integrationer säkerställer att data kan utbytas mellan de två. Men om säljaccelerationsverktyget är en app eller plug-in för ditt CRM kan säljare använda det från samma gränssnitt som ditt CRM.

Om ett nytt verktyg kan leva där representanter redan tillbringar större delen av sin tid, minimerar det förändringen som verktyget ålägger dem och minskar friktionen i adoptionsprocessen.

Takeaway

Rätt mjukvara för säljacceleration kan förbättra ditt teams förmåga att utföra sitt jobb. Men mjukvara är inte lösningen för varje utmaning ditt team har. Det är bara en pusselbit.

Utbildning, ledning och anställning av rätt personer spelar en lika viktig roll för att skapa ditt team för framgång.

0 Shares