Hur man upptĂ€cker rör i husvĂ€ggar – steg för steg

0 Shares

Renovering, renovering och ombyggnad av husDe kan vara ett riktigt Àventyr, men de kan förvandlas till olycka om de görs pÄ fel sÀtt. Att kunna upptÀcka om det finns ett rör i vÀggen i ditt hem kan spara dig mycket huvudvÀrk.

I dessa oroliga tider försöker folk spara pengar snabbt hemma, mÄnga gÄnger för att ÄtgÀrda brister eller för att strukturera om utrymmet i huset, dÀrför tar de till förmÄnliga sparkonton, men all möda kan lÀmnas om nÄgot oönskat hÀnder, till exempel rörbrotteller att stöta pÄ det av överraskning och stoppa hela projektet.

De bÀsta affÀrsidéerna som gÄr med vinst kan vara VVS-arbeten, estetisk omstrukturering av utrymmen etc, men allt kan trimmas om det uppstÄr ovÀntade skador eller problem med komponenter som rör som inte var kÀnda i vÀggarna. Dessutom kommer ett av de bÀsta sÀtten att hantera dina personliga pengar att vara att skydda dem frÄn framtida skada. SÄ lÄt oss analysera Hur man kÀnner igen eller upptÀcker om det finns ett rör i vÀggen i mitt hus.

Hur man gör och anvÀnder en vÀggrörsdetektor

De Àr vardagliga föremÄl för konverteringsproffs som tack vare ett avancerat skanning- och visningssystem enkelt och exakt kan upptÀcka existensen och placering av olika rör som kan vara pÄ vÀggen i huset.

Dess anvÀndning Àr extremt effektiv och snabb eftersom ger realtidsinformation om interna komponenter som finns inuti vÀggen, samt deras placering, vilket sÀkerstÀller att vÀggens integritet inte kommer att skadas under eventuella reparationer eller omstruktureringar av utrymmet.

En viktig faktor att tÀnka pÄ Àr dess kostnad, som kan: utgöra ett betydande belopp, inte en förmögenhet, men nÄgot att övervÀga och utvÀrdera. Men om en professionell anlitas kommer deras anvÀndning att beaktas och begrÀnsas. DÀrför Àr det en investering att övervÀga.

Steg för att göra en rördetektor och hitta rör i mitt hus

Byggnader Àr inte element som uppstÄr som ett resultat av livets utveckling, de förtjÀnar konstruktion, analys, utbildad personal, förstklassiga material och allt som har med konstruktion att göra, men det Àr nÄgot vi mÄste fokusera pÄ, design och distribution av komponentersom utför en professionell hand.

Design och layout Àr organiserade tack vare ingenjörsteamet och arkitektur som faststÀller och tilldelar den allmÀnna och specifika dispositionen av varje element som finns i byggnaden. Vilket i sin tur antecknas i form av en byggplan.

TillgÄng till denna karta Àr den mest detaljerade och sÀkraste ÄtgÀrden vet om det finns ett rör i vÀggen i husetoch dess exakta placering, som mÄste beaktas innan nÄgon störning av det fysiska utrymmet, eftersom detta kan Àventyra integriteten hos samma, eller Ànnu vÀrre, en given struktur, vilket lÀmnar eventuella sprickor frÄn vilka lÀckage, mögel och Ànnu vÀrre komponenter.

Beroende pÄ ditt scenario, övervÀg alltid att kontrollera din hemplan och leta efter VVS. Fast det Àr möjligt det Jag har ingen sÄdan plan. SÄ lÄt oss se andra utvÀgar.

I mÄnga fall vi har inte de vanliga rördetekteringsverktygen Av denna anledning kan ett specialiserat team inte göra en rördetektor hemma. Det första du behöver göra Àr att köpa en radio, en minirÀknare och ett batteriband.

NÀsta sak du bör veta Àr detta kommer att fungera i form av en metalldetektor som rinner genom vÄgorna. För att komma igÄng mÄste du ta tag i radion och söka efter AM-frekvensen, öka volymen till dess högsta punkt.

Sedan Du mÄste flytta runt minirÀknaren pÄ radion och vara uppmÀrksam pÄ ljudet du gör eftersom det kommer att vara ett urval av vÄgorna du sÀnder. Det Àr bÀst att fÀsta rÀknaren till radion med det tidigare köpta bandet.

Efter att ha gjort detektorn Àr det en bra idé att testa den med en skruv, föra den nÀrmare tills den piper och kontrollera om den fungerar och sedan anvÀnda den pÄ vÀggarna. Grundligt nÀr du hör ett pip finns det ett rör inuti och du börjar leta nÄgon annanstans i huset.

SÀtt att upptÀcka vattenpipa och om den lÀcker eller inte

Tekniska framsteg lÄter ingenting passera, sÄ det finns PWG 2000 Pipe Detector som gör just det generera vÄgor för att lokalisera plaströr med hjÀlp av elektroniska pulser och kan gÄ lÄngt. Dessutom har den möjlighet att lokalisera vattenledningar för att veta om det lÀcker eller inte tack vare vattentrycket. De kallas akustiska vÄgor och, beroende pÄ hur mÀrkbara de Àr, bestÀmmer de lÀckan sÄvÀl som dess plats.

En av dess största fördelar Àr det nÄr stort djupdet vill sÀga om jorden Àr i gott skick gÄr den Ànnu djupare för att upptÀcka alla rör den behöver.

Kan du hitta vattenrör av plast i vÀggarna?

Det finns nu mÄnga husÀgare som har bestÀmt sig för att anvÀnda plast snarare Àn metallrör, och det Àr allt för metall tenderar att rosta. Samtidigt har detta en stor nackdel dÄ de förlamande rören Àr mycket svÄrare att lokalisera.

Verkligen om du kan hitta plastvattenpipor, men i mÄnga fall behövs specialiserade personer i nÀrheten eller lÀr dig att anvÀnda rÀtt verktyg. Samtidigt kan detta ocksÄ vara möjligt tack vare tekniken och anvÀndningen av vÄra mobiltelefoner.

Verktyg för detektering av plaströr

Det vi frĂ€mst alltid vill Ă€r att kunna dupptĂ€cka dessa rör utan att behöva göra nĂ„got Ă„t ​​detFör detta Ă€ndamĂ„l anvĂ€nds frĂ€mst Gloc Pe locator, som har förmĂ„gan att lokalisera rör under tryck med hydrauliska nĂ€tverk, och det bĂ€sta Ă€r att det Ă€r en grundlĂ€ggande och enkel procedur som inte kommer att ha nĂ„gra biverkningar pĂ„ dina rör.

Ett annat av de mest populÀra verktygen Àr PS 50 Multidetector, som upptÀcker inte bara plast utan Àven metallrör. LikasÄ Àr den mycket mer avancerad dÄ den har en integrerad skÀrm som gör detta kan visa upp till rörets djup.

Det finns ocksÄ ett annat mycket anvÀndbart verktyg som heter BOSCH D-TECT 150 som, liksom det föregÄende, Àr utformat för att upptÀcka rör men fungerar med omfattande sensorer den har ocksÄ en skÀrm dÀr du kan hitta mer information. Det Àr ett av de mest exakta verktygen eftersom det exakt visar det exakta djupet som röret befinner sig pÄ.

Kan jag anvÀnda en mobiltelefon för att söka efter rör i vÀggar?

Tekniken kan inte bara tryckas tillbaka för anvÀndning och kassering professionella arbetsredskap. Walabot och dess enorma bidrag till att lösa detta problem mÄste nÀmnas. Det Àr en digital enhet som ansluter till en mobiltelefon, telefonen kommer att fungera genom anslutning och en mobilapp som inte returnerar Walabot-skÀrmen.

Detta föremÄl Àr en personlig skanner som upptÀcker kortfattade och exakta material i strukturer, ger information om deras dimensioner, kaliber och Àven genom detektering med termometermÀtare. Denna vÀl bevandrade och specialiserade bit kan vara en bra extralösning att göra upptÀckt av rör i husets vÀggar.

PĂ„ Android

Observera att Walobot-appen bara fungerar pÄ Android och det upptÀcker inte bara rör, utan Àven kablar och andra komponenter som naglar pÄ lÄngt hÄll.

Eftersom dess anslutning sker via USB inte tillgÀnglig för iOSObservera ocksÄ att informationen som upptÀcks Àr synlig pÄ mobiltelefonens skÀrm tillsammans med specifikationerna.

PĂ„ iOS

Till iPhone-systemet finns Àven en applikation som heter Tesla som gÄr att ladda ner och ladda ner frÄn en mobiltelefon. Denna applikation Àr mycket snabbare Àn rördetekteringsmaskiner men kanske inte Àr av samma noggrannhet.

0 Shares