Hur man upprätthåller en konsekvent varumärkesidentitet

0 Shares

Hur man upprätthåller en konsekvent varumärkesidentitet

Utan en stark varumärkesidentitet kommer dina marknadsföringsinsatser sannolikt att falla platt. Manifestationen av ditt varumärke, dess värderingar och hur du pratar om dem informerar i slutändan hur dina kunder tänker och känner om dig som företag.

Frågorna och arbetet med att etablera en varumärkesidentitet är egentligen bara halva striden. Precis som en grönsaksträdgård måste ditt varumärke konsekvent underhållas och vårdas för att säkerställa att det förblir effektivt.

Att upprätthålla varumärkeskonsistens är grundläggande för att bygga medvetenhet och förtroende hos dina kunder över tid. Om ditt företag lägger ut innehåll som ser ut, låter och känns annorlunda, kommer du att kämpa för att fånga uppmärksamheten och lämna ett bestående intryck.

Genom att investera tid och kraft i att etablera processer, designa mallar och konsolidera dina varumärkestillgångar kan du säkerställa att ditt varumärke förblir konsekvent över tiden.

Granska befintliga tillgångar

Förutsatt att du har en etablerad varumärkesidentitet är det rimliga nästa steget att granska ditt befintliga marknadsföringsmaterial. Oavsett om det är presentationer, designtillgångar eller tonen i ditt exemplar, bör du ha en klar förståelse för ditt befintliga material – och människorna som skapar och använder dem.

“När du har samlat in dessa saker, samla människorna och ditt ledarskap i ett rum”, säger Senior Growth Strateg Nick Frigo. “Ditt nästa steg är att fråga alla ‘Vilka av dessa tillgångar behöver vi använda och varför?'”

Du vill granska dina befintliga tillgångar eftersom allt du använder bör överensstämma med din befintliga varumärkesidentitet. Om en bit inte förmedlar ditt budskap korrekt, bör den skrotas.

“Ett nyckelproblem, särskilt i företag med begränsade resurser, är att alla skapar saker för varumärket”, säger Nick. “Om det finns en mängd olika delar som alla ser ut och känns olika, späder det ut ditt varumärkes konsistens.”

Med det i åtanke finns det en del förberedelser som kan göras i förväg. Gör din forskning och ta reda på var smärtpunkterna finns för ditt team. Vilka tillgångar upplever de att de saknar? Finns det flera mallar som flyter runt? Börjar de från noll varje gång de skapar något för ditt företag?

Att känna till denna information i förväg kan hjälpa dig att sätta realistiska mål och förväntningar när du träffas för att granska ditt innehåll, till exempel hur många mallar du förväntar dig att lämna mötet med eller vilka tidslinjer som kommer att vara för att skapa nytt material.

Designa och konsolidera material

Genom att granska och ifrågasätta resonemanget för varje del kan du börja bestämma vilka typer av tillgångar du faktiskt behöver. Att designa nya material eller fräscha upp befintliga, samtidigt som det tar tid på kort sikt, kan lindra arbets- och varumärkeshuvudvärk i framtiden.

Till exempel, om varje medlem i ditt säljteam för närvarande har en anpassad pitch-deck, är det vettigt att skapa en varumärkesmall som varje person kan redigera på egen hand. På detta sätt kan du säkerställa att varje gruppmedlem är på meddelande och använder liknande tillgångar.

Även om denna process kommer att informeras av din granskning, finns det några allmänna häftklamrar för att upprätthålla en varumärkesidentitet som du kan förvänta dig att arbeta med.

När du etablerade din varumärkesidentitet valde du utan tvekan typsnitt, färger och en logotyp som speglar ditt varumärkes värderingar och personlighet. Nyckeln till att behålla det du har etablerat är att konsolidera dessa tillgångar i ett bibliotek, dokumentera processer och göra allt lättillgängligt för teammedlemmar.

“Det här biblioteket kan vara en plats där alla dina tillgångar finns: mallar, typsnitt, färger, logotyper och riktlinjer för deras användning”, säger Nick. “Ju enklare du kan göra det för någon som inte är designer att skapa något inom ditt varumärke, desto bättre är det för hela ditt team.”

Att lägga in dina teckensnittshierarkier, färgpaletter och illustrationsstilar i en stilguide hjälper designers att få bästa praxis och regler för att hålla sig konsekventa med ditt varumärke. Överväg att använda ett verktyg som lagrar typsnitt och färger som Adobe Creative Cloud Library eller Brandfolder för att göra filer lättillgängliga för teammedlemmar.

En viktig del av din varumärkesstrategi kan också inkludera användningen av fotografi eller illustrationer. Beroende på ditt företag kanske du eller kanske inte har teammedlemmarna som kan kurera dessa tillgångar regelbundet, men det betyder inte att du inte kan vara konsekvent.

Ett lagerresursverktyg som Shutterstock eller Pickit erbjuder möjligheten att sortera efter färg och stil, vilket gör att du bättre kan anpassa dig efter din etablerade identitet. Under denna fas är det en bra idé att samla in ytterligare tillgångar för att bygga ut ditt bibliotek.

“Om du kan berätta för ditt team här är 150 bilder [or illustrations] som har kontrollerats, licensierats och är på varumärket, det skulle vara ett bra taktiskt drag”, säger Nick. “Det är ytterligare en investering i förskott av tid, men det är också mer arbete som sparas på en regelbunden basis.”

Slutligen, med tanke på den här processens arbetsintensiva karaktär, är det viktigt att inte fastna i organisatorisk byråkrati.

“Låt inte ditt ledarteam engagera sig i varje kreativt eller designbeslut om det inte är absolut nödvändigt”, säger Nick.

Under den inledande varumärkesprocessen är det viktigt att ditt ledarteam kan forma diskussionen och tillhandahålla det nödvändiga sammanhanget och visionen för varumärket. Förutsatt att de var väl involverade och signerade varumärket, borde alla designers internt eller outsourcade kunna gå in och kurera tillgångar för din identitet.

“Tänk på 10-80-10-regeln”, säger Nick. “Ditt ledarskap bör ge 10% för att få designern till en plats där de kan utföra de andra 80%, med en sista kontroll i slutet om det behövs.”

Dokumentprocesser

Nu när du har ansträngt dig för att granska dina tillgångar och skapa nya som passar ditt varumärke, är det dags att ta med hela ditt team ombord.

“Det bästa sättet att upprätthålla en konsekvent varumärkesidentitet är att se till att hela ditt team är köpt in i budskapet och stilen så att de använder det konsekvent och effektivt”, säger Nick.

Förutom att konsolidera dina varumärkestillgångar som presentations- och premiuminnehållsmallar på ett ställe, bör du ge omfattande instruktioner om hur du använder dem. Återigen, att upprätthålla konsekvens innebär att göra det så enkelt som möjligt för alla att designa något som är både effektivt och anpassat till ditt budskap och din stil.

“Om du spelar in en video som förklarar hur du använder en mall, dra in foton i den, gör redigeringar i den – på en teknisk nivå är det en fantastisk sak att göra”, säger Nick.

Även om skriftliga instruktioner kan vara till stor hjälp, är det svårt att slå förmågan att se någon göra exakt vad du försöker göra. Att spela in en skärmdelningsinstruktionsvideo om hur man redigerar mallar, när man ska använda vissa typsnitt eller vad man ska leta efter när man laddar ner fotografier är utmärkta sätt att utbilda ditt team. Dessa videor kan leva tillsammans med specifika tillgångar i biblioteket du har byggt ut.

Ur ett introduktionsperspektiv ger nya teammedlemmar den nödvändiga insikten att skapa varumärkesinstruktionsvideor för att dyka direkt in i arbetet. De kan börja skapa deckar och tala om din organisation och produkt på ett sätt som är både meningsfullt och korrekt eftersom de nödvändiga utbildningsresurserna finns.

Även om du har ett team av designers som kurerar allt för ditt varumärke och säkerställer maximal konsekvens, finns det ett värde i att göra detta arbete.

“Genom att ge dina säljare makten att redigera mallar och arbeta inom varumärket, gör det det möjligt för dem att utöva nya möjligheter med ett ögonblicks varsel utan att behöva oroa sig för design eller lämna varumärkets identitet bakom sig”, säger Nick.

Hämtmat

Genom att lägga tid på att kurera tillgångar som är anpassade till ditt varumärke och ge instruktioner till ditt team, lägger du grunden för att din design och meddelanden ska förbli konsekventa och igenkännbara. Att göra det tillhörande benarbetet är dock ingen liten bedrift. Organisationer som gör det ordentligt ska inte behöva oroa sig för det igen under en längre tid.

Ett varumärke bör växa över tiden, men en fullständig omprofilering eller uppdatering bör endast utföras när det är absolut nödvändigt. Det betyder att arbetet som beskrivs här kan säkerställa varumärkeskonsistens i många år framöver.

Genom att upprätthålla en konsekvent varumärkesidentitet kan du bygga bättre medvetenhet hos din målgrupp och säkerställa att ditt varumärke bidrar till ditt företags tillväxt.

0 Shares