Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man uppdaterar till iOS 8.1.2 utan några problem

Apple släppte den andra mindre uppdateringen till iOS 8.1 idag, med de vanliga buggfixarna. Så här uppdaterar du till iOS 8.1.2 utan problem.

Medan iOS 8.1.2 är en ganska liten uppdatering, löser det ett stort problem som påverkade användare som köpte ringsignaler från iTunes, men skulle inte kunna få tillbaka dem om de bytte enheter. Denna nya uppdatering tillåter användare att få tillbaka dessa ringsignaler.

Efter uppdatering till iOS 8.1.2 kommer iPhone-användare att upptäcka att alla ringsignaler de köpte från iTunes kan återställas till sin enhet. Många användare har klagat på den frågan i flera månader, men det verkar som om Apple lyssnade noga, även om uppdateringen lätt kunde ha kommit tidigare.

I vilket fall som helst, om du funderar på att uppdatera till iOS 8.1.2, finns det några saker du bör vara medveten om först så att du inte stöter på några problem när du uppdaterar. Naturligtvis finns det en handfull saker du bör göra innan du uppdaterar till en ny version av iOS, men så här uppdaterar du till iOS 8.1.2 utan att stöta på några problem.

ios-8.2-620x348

Även om vi tidigare har beskrivit hur man åtgärdar uppdateringsproblem är det yttersta målet att inte ha dessa problem i första hand. Lyckligtvis finns det ett sätt att uppdatera iOS på din enhet på ett sätt som minimerar problem från att hända. Du kan inte helt förhindra uppdateringsproblem, men det här är åtminstone det bästa sättet att uppdatera din iPhone eller iPad med minimala problem.

Säkerhetskopiera din iPhone eller iPad

Det första är det första: Säkerhetskopiera din iPhone eller iPad innan du uppdaterar den. Även om iOS 8.1 förmodligen inte kommer att bonka din enhet helt, ändrar alla uppdateringar programvarans stabilitet på något sätt, och ibland fungerar det inte på det bästa, så det är bättre att vara säker än ledsen och ha ett sätt att gå omvänd uppdateringen.

Vi har en praktisk guide om hur du säkerhetskopierar din iPhone eller iPad med iTunes, men i huvudsak ansluter du enheten till din dator och följer dessa steg:

Screen-Shot-2014-10-20-at-1.46.59-PM-copy-620x237

  1. I det övre högra hörnet av iTunes-fönstret ser du en knapp som säger antingen iPhone eller iPad, beroende på vad du har.
  2. Klicka på den knappen för att öppna ett annat fönster som ger information om din enhet.
  3. Under huvudinformationen finns Säkerhetskopiering sektion. Välj om du vill göra en fullständig säkerhetskopia av din iOS-enhet Den här datorn på vänster sida.
  4. Alternativt kan du välja Kryptera säkerhetskopiering för att skydda den från andra som får tillgång till de personuppgifter som säkerhetskopieras.
  5. Klicka sedan på Säkerhetskopiera nu för att starta säkerhetskopieringen. Du kan få en popup som talar om appar på din iOS-enhet som för närvarande inte finns i ditt iTunes-bibliotek. Klick Säkerhetskopiera appar för att synkronisera dessa appar med ditt iTunes-bibliotek, på det sättet har du alla dina appar helt säkerhetskopierade.
  6. iTunes kommer att börja överföra alla appar till ditt iTunes-bibliotek om det finns några, och sedan kommer det att säkerhetskopiera din iOS-enhet. När det är klart klickar du bara på det blå Gjort i det övre högra hörnet så är du klar!

Uppdatering till iOS 8.1.2 via iTunes

När du har säkerhetskopierat din iPhone eller iPad med iTunes är du nu redo att uppdatera till iOS 8.1.2 utan risk.

Det finns två sätt att uppdatera iOS-programvaran. Du kan antingen uppdatera via luften genom att öppna inställningar app och navigera till Allmänt> Programuppdateringeller så kan du uppdatera via iTunes.

Det bästa sättet att uppdatera iOS med minimala problem är att göra det via iTunes, helt enkelt för att luftuppdateringen är mindre tillförlitlig med en trådlös anslutning för att ladda ner och installera uppdateringen och din dator tar hand om alla tempfiler som skapats för uppdateringen, snarare än att din iDevice måste hantera allt detta.

Screen-Shot-2014-10-210-at-1.46.59-PM-copy-620x255

För att börja, anslut din iPhone eller iPad till din dator och starta iTunes och följ sedan dessa snabba steg:

  1. I det övre högra hörnet av iTunes-fönstret ser du en knapp som säger iPhone eller iPad, beroende på vad du har.
  2. Klicka på den knappen för att öppna ett annat fönster som ger information om din enhet.
  3. Klicka på Sök efter uppdatering och följ instruktionerna på skärmen.

Uppdateringsprocessen bör bara ta cirka tio minuter, men nedladdning av uppdateringen tar längre tid beroende på hur snabb din internetanslutning är. När det är klart kommer enheten att startas om och så småningom starta till låsskärmen där du kan börja använda den igen.

Om du stöter på några problem under installationsprocessen, som slumpmässig frysning, gör du helt enkelt en hård återställning genom att hålla ner strömbrytaren och hemknappen samtidigt i några sekunder tills enheten startar om. Därifrån kan uppdateringen fortsätta att installeras automatiskt eller så kan du behöva börja processen igen.

Om du har många problem efter att uppdateringen lyckats installera, är det här din säkerhetskopiering är till nytta, och du kan återställa den säkerhetskopian i iTunes för att i huvudsak rulla tillbaka din programvara till den tid då den fungerade ordentligt.

Annat än det, det är allt som finns i det, och om du följer dessa steg kommer du förhoppningsvis inte att stöta på några av problemen, men allt du verkligen kan göra är att korsa fingrarna och hoppas på det bästa.