Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man uppdaterar Google Play Butik på Android-telefon

Här är en komplett guide om hur du kan uppdatera appen Google Play Butik på vilken Android-telefon som helst. Det är nödvändigt för varje enhet att köra senaste Play Store-versionen för att få alla nya funktioner, bättre kompatibilitet och även säkerhet. Google har också ökat rollen för Play Butik i en enhets dagliga arbete. I den här guiden kommer vi att visa dig flera metoder genom vilka du skulle kunna uppdatera Play Butik. Tänk på att vi kommer att visa dig hur du uppgraderar appversionen och inte ditt systems version. Läs vidare för att få alla metoder listade för att uppdatera appen Google Play Butik.

Google uppgraderar ofta appen Play Butik eftersom den ständigt tar emot fler appar och tar in nya funktioner. Dessutom hjälper appen Google Play Butik till telefonens övergripande säkerhet genom att kontrollera apparna som installeras och hålla äldre appar uppdaterade. Du kan använda följande guide för att få din Google Play Butik uppdaterad själv, utan att behöva vänta på att Google ska skicka en uppdatering till din telefon.

Hur man uppdaterar Google Play Butik på Android-enhet

Som vi nämnde finns det två metoder genom vilka du skulle kunna uppdatera din Google Play Butik-app. Den första metoden förlitar sig på att kontrollera Googles servrar för uppdateringar, medan den andra förlitar sig på manuell uppdatering. Använd den som passar din enhet och är enklast för dig.

Metod 1: Uppdatera Google Play Butik direkt från appen

Steg 1 – Öppna appen Google Play Butik.

Steg 2 – Svep från höger för att öppna inställningsmenyn. Därifrån väljer du avsnittet Inställningar.

Så här uppdaterar du Google Play Butik på Android-telefon 1

Steg 3 – Rulla ned till Play Butiks version och tryck på den.

Hur man uppdaterar Google Play Butik på Android-telefon 2

Steg 4 – Appen skulle leta efter uppdateringar, om det inte finns några uppdateringar kommer den att visa Google Play Butik uppdaterad.

Hur man uppdaterar Google Play Butik på Android-telefon 3

Metod 2: Uppdatera Google Play Butik manuellt med APK-fil

Därefter kan du också uppdatera den här Play Store-appen med en APK-fil. Detta är användbart när du inte får automatiska uppdateringar till din Google Play Butik eller om du vill prova nya betafunktioner tidigt före alla andra.

Här är instruktionerna:

Steg 1 – Ladda ner Google Play Store APK från vårt arkiv.

Steg 2 – Överför den nedladdade APK-filen till din telefon/surfplatta och öppna den på din enhet för att installera den.

Steg 3 – Om du installerar en APK direkt för allra första gången kommer du att meddelas om att aktivera inställningen “Okänd källa”. Om du är osäker på detta, se länken nedan om var du hittar den här inställningen.

Hur man uppdaterar Google Play Butik på Android-telefon 4

Steg 4 – Efter aktivering bör appen installeras. Du kan öppna appen genom att använda samma genväg som du hade innan eller genom applådan.

Om du har problem med att installera Google Play Store APK eller om du har fastnat någonstans kan du läsa vår kompletta guide om hur du installerar APK-filer på din Android-enhet här: Hur man installerar Android APK-filer manuellt.

Det är allt! Du bör nu kunna uppgradera din Google Play Butik-app till den senaste tillgängliga versionen. Om du stöter på några problem, nå oss via kommentarerna.