Hur man undviker, Ă„tgĂ€rdar eller Ă„tgĂ€rdar formelfel i Excel – # DIV / 0! # N / A # VÄRDE! (Exempel)

0 Shares

Microsoft Excel Àr ett av programmen som ingÄr i paketet Microsoft Office; Den kÀnnetecknas av de olika funktioner som den innehÄller som gör att du kan utföra ett stort antal berÀkningar. Dessutom tillÄter det mÀnniskor att skapa Excel-kalkylblad för att berÀkna hyrespriser till exempel, och företag att hantera ekonomi, skapa budgetar etc. Detta vÀrdefulla verktyg kan dock göra misstag, vi visar dig hur undvika, fixa eller fixa formelfel i Excel.

LĂ€r dig hur du undviker, fixar eller korrigerar formelfel i Excel

För att kunna anvĂ€nda alla funktioner som Excel har att erbjuda, som att infoga formler i textrutor i Excel eller dölja och visa en formel i ett kalkylblad, Ă€r det första du behöver göra att veta att det Ă€r som att undvika och ÅtgĂ€rda formelfel som uppstĂ„r i Excel. Sedan ska vi prata om de vanligaste felen och deras lösningar.

Fixa # DIV / 0!

Detta Àr vanligtvis ett av de vanligaste felen i Excel; detta hÀnder nÀr ett tal divideras med noll (0) eller en cell som innehÄller blanksteg; till exempel: = 6/0. Orsaken till detta fel Àr det Àr matematiskt omöjligt; eller sÄ kan det hÀnda för att du angav ett ogiltigt argument för vissa funktioner, vilket ger felet # DIV / 0 !.

# DIV / 0! det kan lÀtt undvikas, det viktigaste Àr att inte inkludera talet noll (0) som en divisor i nÄgon formel; eller lÀmna tomt utan att ange ett nummer.

I hÀndelse av att # DIV / 0! Du kan rÀtta till det Àndring av cellreferens som hör till formeln; det vill sÀga Àndra en cell som har vÀrdet noll (0) eller som inte har nÄgot nummer och Àr tom.

Ett annat alternativ Àr att ange # N/A i cellen som motsvarar divisorn i formeln som orsakar felet; Att sÀtta # N/A betyder att divisorn inte kan visas eller Àr otillgÀnglig, dÀrför fixa # DIV / 0!

AnvÀnd funktionen för att korrigera # DIV / 0!

Ett av de mest effektiva och praktiska sÀtten att lösa # DIV / 0-problemet! AnvÀnda sig av fungera ; som indikerar att det angivna vÀrdet existerar, i detta fall orsaken till felet; och istÀllet för att visa # DIV / 0!-felet kan det visa noll (0) eller inte som ett resultat av formeln.

Vad Àr #ARG!-felet! Och hur fixar man formelfel i Excel?

#ARG-felet Àr ett av de mest allmÀnna felen i Excel indikerar ogiltiga data vad kan vara svÄrt att fÄ tag pÄ; dessa Àr vanligtvis vanliga buggar med flera alternativ.

Det viktigaste Àr att identifiera kÀllan till felet för att fixa det; En vanlig orsak till detta fel i formeln Àr att det finns dolda celler som, Àven om de inte verkar innehÄlla nÄgot vÀrde, gör det.

För att lösa det kan du prova med cellersĂ€ttning; i det hĂ€r fallet, vĂ€lj alla referensceller eller de som pĂ„verkar formelresultatet och vĂ€lj sedan alternativet “sök och ersĂ€tt”; dĂ€r kan du ersĂ€tta cellen eller alla dessa tomrum.

Ett annat sĂ€tt att fixa detta Ă€r med hjĂ€lp av filterför att se till att inga spĂ„r finns kvar som kan pĂ„verka resultaten; För att göra detta, gĂ„ till alternativet “sortera och filtrera” och vĂ€lj sedan alternativet “filtrera”.

Avmarkera sedan rutan “Markera alla” och markera alternativet “mellanslag”. Det Ă€r viktigt att radera alla mellanslag och sedan ta bort dem för att ta bort alla tecken som kan orsaka felet.

Fel nr. N/A

Felet # N/A indikerar att Excel inte kunde hitta vĂ€rdet det refererar till, eller, som initialerna indikerar, “inte tillgĂ€nglig“. För att undvika detta fel kan du anvĂ€nda funktionen “IF ERROR”; sĂ„lunda lyckas den avgöra i vilken cell #N/A-felet intrĂ€ffar.

Ett annat alternativ för att ÄtgÀrda det hÀr felet Àr att kontrollera att vÀrdet du letar efter finns ursprungligen; det vill sÀga kontrollera cellen frÄn vilken data tas som referens för formeln.

Det Àr ocksÄ viktigt att granska cellformat; Till exempel kan data som ingÄr i formeln hÀnvisa till siffror; om nÄgon cell innehÄller ett vÀrde i textinstÀllningarna mÄste det Àndras.

0 Shares