Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man turboladdar din gamla dator på 3 olika sätt

När du använder samma enhet är det normalt att du börjar bli frustrerad. När allt kommer omkring kan en gammal dator börja ge många problem, som att det tar lång tid att slå på. Så för att hjälpa dig att hantera dessa problem och göra din dator gammal, ny igen, har vi sammanställt tre saker som kan hjälpa dig.

1. Rengör startmenyn

Se hur du laddar upp din gamla dator som illustreras i bilden

En av de saker som kan sakta ner din dator är en mycket fullsatt startmeny. Om du har Windows 10 på din dator kan du rensa upp allt röran från Start-menyn.

Som standard listar denna meny alla objekt som har installerats. Även funktioner och appar visas, för att rengöra allt det är inte något särskilt svårt.

Du kan avinstallera onödiga program genom att trycka på med höger knapp om dem och välja alternativet Avinstallera. För att välja vilket program du vill ha, leta bara efter det i listan som visas på Start meny.

Det kan också hjälpa att ta bort widgets från Start-menyn. För att göra detta, högerklicka bara på widgeten och välj alternativet lossa från början

Genom att göra detta kommer du att rengöra din dator och det extra utrymmet kommer definitivt att bidra till din dators prestanda.

2. Inaktivera värdelösa saker från start

Inaktivera de onödiga startprylarna

Varje gång du slår på din dator aktiveras program tillsammans. Det finns program som inte ens är nödvändiga men de startar ändå. Låt oss se hur du inaktiverar detta från din dator.

För att göra detta är väldigt enkelt, bara skriv Startprogram i sökfältet bredvid Start-menyn. Genom att klicka på det här alternativet öppnas ett fönster och du kommer att se en lista över applikationer som länkar ihop med din dator.

Se alla appar och de du inte vill aktivera med din dator, klicka bara på på och av-knappen. Byt till avstängning och applikationen startar inte längre, bara när du kör den

Var försiktig, se till vilka program du ska inaktivera. Vissa program krävs för att din dator ska kunna köras. Så var mycket försiktig, slå inte sönder din gamla dator.

3. Ändra användargränssnittet

Ett spratt på din dator som påverkar prestandan är anpassning. När du till exempel ändrar lägen från ljust till mörkt, förstärks prestandan lite mer. Låt oss se nedan hur du kan ändra några anpassningssaker och överladda din gamla dator.

  1. Vid Start meny, klicka på kugghjulsikonen för att gå till inställningar.
  2. Klicka sedan på anpassning.
  3. Om du verkligen vill ändra temat, gå till Färger i den vänstra menyn.
  4. I avsnittet välj din färg, kan du växla mellan ljust eller mörkt läge.

Dessutom kan du finjustera många saker i anpassning och göra datorn till vad som passar dig bäst. Men var mycket försiktig, att lägga till för många saker kommer att försämra din gamla dators prestanda.

Din gamla dator är nu överladdad

överladdad dator efter guide

Vi hoppas att du med den här guiden har lyckats överladda din gamla dator mycket. Njut av det och utnyttja din nya maskin till fullo nu. Lyckades du göra alla metoder vi sett? Tvivlade du på något? Låt oss veta i kommentarerna.