Hur man tjänar pengar med TikTok på 6 olika sätt

Hur man tjänar pengar med TikTok är en fråga många har ställt. Med den otroliga tillväxten av appen, som under de senaste tre månaderna var den mest nedladdade appen i världen, blir den alltmer huvudplattformen för skapare av kort videoinnehåll, inklusive att lämna Instagram bakom sig.

Men till skillnad från Youtube – som också skapade sin version av konkurrenten – tjänar TikTok inte pengar på sina användare med annonser. Men det betyder inte att du inte kan tjäna pengar med TikTok. I den här artikeln visar vi dig hur du kan vara kreativ och tjäna lite extra pengar på plattformen.

I den här artikeln hittar du:

7 sätt att tjäna pengar med TikTok

1 – Direktförsäljning av produkter

TikTok kan vara en utmärkt försäljningsplattform. Även om det inte erbjuder möjligheten att ha en butik själv, som på Instagram, kan du använda den för att marknadsföra din butik eller en annan plats som säljer produkten du annonserar om.

Du kan helt enkelt berätta för dina tittare att få tillgång till din bio, för i den kan du lägga en länk och sedan bara sätta länken till din onlinebutik.

Naturligtvis måste du vara kreativ i hur du säljer och letar efter produkter som intresserar den typ av publik som TikTok letar efter. Men där går din kreativitet.

2 – Affiliate länk

hur man tjänar pengar med TikTok affiliate länkar

Strategin här är densamma, sälj något. Men istället för att tänka på en produkt och skapa den, sälj vad du vill genom affiliate-länkar. Vi rekommenderar starkt Amazon Affiliates.

Amazon säljer absolut allt, det enda jobbet du kommer att ha är att välja produkt och framför allt utveckla ditt sätt att agera, dina videor, din musik och så vidare. Återigen, alla tips om hur man kan vara en influencer som vi pratade om ovan, kommer att fungera här också.

I den här metoden för hur man tjänar pengar med TikTok kommer du att dela affiliate-länkar, när det gäller Amazon eller andra, så att närhelst en följare köper genom den kommer du att få en provision.

3 – Livevideodonationer (skapa liv)

Om du är van vid att göra liv på Instagram eller Youtube och vill veta hur man tjänar pengar på TikTok på detta sätt, har plattformen ett sätt att göra det. Även om TikTok inte fungerar med intäktsgenerering i sig, accepterar det donationer.

Under de liv du gör – så länge du har minst 1 000 följare kan dina tittare donera TikTok-mynt, så kallade rubiner.

hur man tjänar pengar med TikTok med liv

När du har avslutat din livestream kan du omvandla 50 % av dina intäkter till riktiga pengar (och ännu bättre, till dollar).

För att du ska kunna “fånga” pengarna konverterar TikTok dina rubiner till dollar och sätter in dem på ett Pagbank-konto eller i vilken brasiliansk bank som helst.

För att ta ut pengar kan du använda PIX, PagBank eller banköverföring.

4 – Hur man tjänar pengar med TikTok for Business

TikTok har en exklusiv plattform för annonsörer. Det är ett bra sätt att sälja något. Jag betonar här att det i det här fallet inte är just du som ska sälja en produkt, utan andra influencers.

Det liknar Google Ads eller till och med Facebook Business. Du skapar en marknadsföringskampanj för din produkt, vad den än är, och annonserna kommer att visas på plattformens influencer-videor.

Du måste använda TikTok Ads Manager, plattformens verktyg för att skapa annonser som är uppdelat i tre delar: kampanjer, annonsgrupper och annonser. Denna plattform genererar fullständiga rapporter om dina kampanjer.

Tjänsten kräver en daglig budget på minst $50 (cirka $281 i direktkonvertering) för att skapa reklamkampanjer på TikTok, som kan riktas mot en specifik målgrupp och plats.

5 – Sponsring av varumärken

Om du inte har något att sälja, finns det en annan sida av TikTok for Business. När något företag skapar en kampanj genom TikTok Ads Manager, kommer TikTok att leta efter influencers för att visa dessa annonser. Det är där du kan komma in.

För TikTok kommer det i kontakt med mer kända influencers som kommer från den nisch annonsören letar efter. Sedan kommer företaget att erbjuda dig en avgift för en kampanj och efter att du accepterat kommer dina videor att visa en bildtext som säger “innehåller betald marknadsföring”.

6 – Bonusprogram (dagliga uppdrag)

Sedan mars 2021 har Brasilien fått ett nytt sätt att tjäna pengar med TikTok genom bonusprogrammet i Brasilien. I grund och botten ger TikTok en kontantbonus till användare som tittar på och/eller lägger upp videor inom plattformen.

Det finns två sätt att tjäna pengar med TikTok med hjälp av bonusprogrammet:

  1. Hänvisning från vänner: Du kommer att ha en inbjudningskod som kan delas med dina vänner, närhelst någon går in i det sociala nätverket via din kod får du en bonus.
  2. Användaraktiviteter: Här är det enkelt, TikTok ger bonusar när du lägger upp en video och dessutom ger det bonusar när du tittar på en video.

Precis som med donationer kommer du att få TikTok-valutan, det vill säga rubiner. Efter att ha samlat in ett belopp kan du konvertera det till dollar och få beloppet insatt på ett Pagbank-konto eller i vilken brasiliansk bank som helst.

7 – Hur man tjänar pengar med TikTok genom att samarbeta med företag

Detta är den mest avancerade och mest lönsamma metoden. Du kommer dock bara att kunna tjäna mycket pengar med TikTok om du redan är känd, eller om du blir igenkänd. Blanda inte ihop berömda eller med antal visningar eller följare. Även om allt detta går hand i hand, kan du vara en expert inom din nisch även om du inte har stora siffror.

hur man tjänar pengar på TikTok genom att samarbeta med företag

Därav vikten av att välja en bra nisch. Det finns jobbnischer där det är lite konkurrens och liten efterfrågan. Men denna lilla efterfrågan kommer att värderas högt av varumärken i segmentet.

Om du har nått den nivån av att vara en influencer, leta efter varumärken som relaterar till ditt tema. Var tydlig, skicka ett partnerskapsförslag. I stället för kontanta värden, men om det ligger i ditt intresse, arbetar många varumärken också genom byteshandel – byter ut produkter mot sponsrade videor. Även om vi inte rekommenderar det senare, finns det situationer där det till och med kommer att vara möjligt att sälja dessa produkter.

Lär dig att vara en influencer: en Tiktoker

Att vara en online “Influencer” (eller influencer) är faktiskt ett legitimt sätt att tjäna pengar på din onlinenärvaro, även om termen “Influencer” har fått många dåliga konnotationer de senaste månaderna. Främst för att det ibland verkar som att varje attraktiv ung man eller kvinna bestämmer sig för att de vill bli en “influencer”, köper 50 000 falska Instagram-följare och försöker övertyga tillverkare av riktiga varor och tjänster att leverera dem i utbyte mot recensioner och exponering.

Om du inte är en känd Globo-artist, men ändå vill ta reda på hur du tjänar pengar med TikTok, kommer vägen till att bli känd och bli en influencer inte vara så lätt, men det är inte omöjligt.

Sanna influencers är människor som har riktiga organiska anhängare av riktiga mänskliga människor som verkligen värdesätter och respekterar “influencern” när de pratar om sitt expertområde. Matkritiker och filmkritiker driver bort människor från dåliga restauranger och dåliga filmer. De tillför värde till världen genom att ha en åsikt som har visat sig vara en allmänt tillförlitlig avgörande om något är värt deras tid och pengar eller inte.

Lär dig hur du är en influencer på TikTok

Så även om “influencers” är verkliga och det är fullt möjligt att du kan vara en, bör du vara medveten om det faktum att om du inte tillför värde genom att ge din åsikt. Om du har något värt att säga och du har riktiga människor som uppmärksammar dina åsikter, erbjuder TikTok en mycket enkel metod för att tjäna pengar på videoframträdanden i appen.

Allt du behöver göra är att rekommendera produkter och tjänster som du verkligen använder och tycker är bra; dessa varumärken, butiker, artister eller vem som helst kommer gärna att kompensera dig för att du försvarar sin produkt eller tjänst. Du behöver ha genuint stora och engagerade följare, och tack vare dem kan du få betalt för att prata om en produkt. Sammanfattning: Du måste få följare!

Förstå din publik och välj en nisch

Innan du vill veta hur du tjänar pengar med TikTok och öppnar ett konto, tänk på något som du är bra på och som du kan lägga till andra människor. Du vet countrypojken som blev känd i Brasilien, han som gör enkla recept och är full av slagord på Tiktok. Så han hittade en nisch och fokuserade på det, och han stack ut för att ha ett komiskt utseende – ett måste på TikTok – i sina videor.

Så hemligheten är denna. När du har bestämt dig för ämnet och ditt tillvägagångssätt – att skapa en karaktär – investera i det. Glöm inte att interagera med kommentarer, njuta av andra videor, chatta så mycket som möjligt med dina fans och andra kreatörer. Det finns appar som gör detta automatiskt, ge en google.

Varför är TikTok bättre än Instagram för att tjäna pengar?

De flesta företag finns redan på Instagram och genomför reklamkampanjer där. Men varför byta till TikTok? Han är mäktig.

TikTok liknar verkligen YouTube, vilket betyder att du kan publicera en video idag, men kanske fångar algoritmen dig månader senare och börjar skjuta in den videon i flödet för människor som skulle gilla det. Till skillnad från Instagram som lever för ögonblicket och du är mycket beroende av att ha följare.

Det faktum att dina videor inte försvinner har mycket kraft för honom, eftersom det kan leda till mycket trafik och ögon för dig månader efter att videon har gjorts.

Det är därför människor får miljontals visningar på sina TikTok-videor med väldigt få följare. Det beror på att algoritmen tar din video och visar den för fler människor.

Det beror på att det är på uppgång, vilket betyder att det finns för mycket intresse och för lite innehåll. Så algoritmen visar gamla videor för människor som den tror kommer att vara mottagliga för det innehållet.

Men det kommer att förändras, när nätverket växer migrerar fler kända influencers från andra plattformar – inklusive TV – vilket gör konkurrensen allt svårare.

Så om du vill veta hur man tjänar pengar med TikTok, börja tillämpa ovanstående tips redan idag, innan det är för sent.

Relaterade Artiklar

Back to top button