Hur man tittar på Netflix på TV: kompatibla modeller och lösningar

Kan jag titta på Netflix på min TV?

Se Netflix på TV: kompatibla modeller och lösningar

Sanningen är att TV:n i vardagsrummet eller i vårt sovrum är den vanligaste platsen där vi kommer att se filmerna och serierna som denna plattform erbjuder oss i sin katalog. Den lilla nackdelen är att veta om vissa TV-modeller, särskilt de äldre, är det Netflix-kompatibel eller inte .

För det första, och det praktiskt taget oumbärliga kravet för att installera denna och andra applikationer, är att vet om vi står inför en smart TV eller inte . Det vill säga om den har en internetuppkoppling eller inte och dessutom en appbutik där vi kan gå in och lokalisera applikationer som Netflix. I händelse av att detta inte är ditt fall kan du gå vidare till nästa avsnitt i den här artikeln där vi kommer att förklara de alternativ du kan ha.

För er som har en Smart TV är ett annat viktigt krav som Netflix självt ställer märket på vår TV . Den här innehållsplattformen har ett avsnitt på sin egen webbplats där den visar oss vilka tillverkare som de har ett avtal med så att deras app är kompatibel med dess TV-apparater. Bland dem finns:

 • Hisense
 • LG
 • Panasonic
 • Philips
 • Samsung
 • Skarp
 • Sony
 • Toshiba
 • Beställ
 • Xiaomi

Om du märker finns de flesta av märkena inom denna lista. Och till exempel alla modeller som innehåller Android TV som ett operativsystem bör vara kompatibelt med Netflix, om inte Android-versionen är förhistorisk . Å andra sidan har TV-apparater som Samsung eller LG, som har sitt eget system, gjorts kompatibla med denna plattform oberoende.

Utöver detta avtal med tillverkare berättar Netflix på denna webbplats om ett certifikat som de beviljar vissa skärmmodeller som kallas “Netflix Rekommenderad TV” .

Vad är “Netflix Recommended TV”?

Detta “certifikat” är inget annat än en kvalitetsstandard som Netflix ger till vissa modeller av smarta tv-apparater som enligt dem är de mest rekommenderade och de som kommer att ge bäst prestanda för att konsumera deras innehåll. Detta kommer att återspeglas i rutan på de tv-apparater med logotypen som du kan se i den bifogade bilden.

För att få “Netflix Recommended TV” måste dessa skärmar uppfylla minst 5 av 7 krav som specialisterna från Röda N har fastställt enligt sina egna kriterier. Som denna plattform bokstavligen anger på sin webbplats, är dessa krav:

 • Direkt-on TV : TV:n slås på omedelbart och kommer ihåg var du slutade. Apparna är redo att användas omedelbart.
 • Snabbstart av appen : det spelar ingen roll om du bara slog på TV:n eller ändrade appen; Netflix öppnar alltid snabbt.
 • Enkel åtkomst till Netflix : Snabb åtkomst till Netflix-appen från TV-menyn och Netflix-knappen på fjärrkontrollen.
 • Alltid aktuell : TV:n uppdateras i bakgrunden så att de senaste Netflix-släppen alltid visas.
 • Högupplöst Netflix-gränssnitt : Netflix ger en fantastisk webbupplevelse med skarp text, skarpa bilder och avancerade funktioner.
 • Optimerad interaktiv upplevelse : TV:n har förbättrade funktioner som säkerställer en överlägsen upplevelse med interaktivt innehåll.
 • Senaste versionen av Netflix : Din TV innehåller den senaste versionen av Netflix, med de senaste funktionerna.

I vilket fall som helst är detta inget annat än en “etikett” av extra värde som detta företag ger till de tillverkare som mer föredrar användningen av dess applikation och tjänst. Det är inte alls ett väsentligt krav för att kunna använda Netflix.

Netflix

Bästa sättet att vet om vår Smart TV är kompatibel med Red N-tjänsten är att följa följande steg:

 • Slå på din smarta TV och gå till applikationsbutiken i inställningarna. Till exempel på Android TV kallas detta Google Play .
 • Väl inne, leta reda på sökfältet och skriv Netflix här.
 • Denna applikation bör visas i listan först. Få tillgång till den.
 • Klicka på “Installera”.

Om du kan följ dessa steg utan problem, det är att, naturligtvis, din Smart TV är perfekt kompatibel med Netflix. Det finns möjlighet att, annat , kommer du att hitta Netflix och när du försöker installera det visas ett meddelande om att den här appen inte är kompatibel med operativsystemet på din skärm. Så om du vill lösa detta, fortsätt att läsa nästa avsnitt där vi berättar om de olika alternativen du kan välja.

Min TV är inte kompatibel med Netflix, vad gör jag nu?

Vid det här laget kan du vara lite desperat över att din TV inte kan använda Netflix. Men oroa dig inte, precis som många andra saker finns det en enkel lösning som inte innebär att köpa en ny TV.

Det vi kommer att behöva göra är skaffa en extern enhet som förvandlar vår skärm, oavsett om den är smart eller inte, till en smart TV. Naturligtvis har alla dessa team samma funktioner som en Smart TV och till och med några till. Och naturligtvis är de 100% kompatibla med servicen från det stora röda N. Vi visar dig några av de mest rekommenderade utrustningarna som du bör ta hänsyn till.

De Google Chromecast är det enklaste och billigaste tillbehöret i hela denna lista. Den installeras direkt i TV:ns HDMI och efter indikationerna som den kommer att visas på skärmen kommer vi att få den att fungera på mindre än 5 minuter.

På samma sätt är användningen av detta extremt enkel och systemets estetik ( Google TV ) är mycket lik den för alla Smart TV. Detta kan reproducera innehåll i 4K vid 60 fps och är prissatt till 69,99 euro . Om du vill veta mer detaljer om honom kan du ta en titt på vår videoanalys som vi publicerade på YouTube.


Amazon Fire Stick

Amazonas Eldsticka är en annan av utrustningen som du måste ta hänsyn till, speciellt om du inte vill spendera för mycket pengar. Återigen, detta är en mycket enkel utrustning att installera och använda. Inom Amazon-katalogen finns det olika modeller tillgängliga:

 • Amazon Fire TV Stick Lite : den mest grundläggande modellen av alla, som kan spela innehåll i Full HD upplösning vid 60 fps , den har en ny 50% kraftfullare processor, den har inte möjlighet att styra med HDMI CEC. Dess pris är 29,99 euro .
 • Amazon Fire Stick 4K : få spela innehåll i 4K-upplösning och har processorn från föregående generation. Dess pris är 39,99 euro .
 • Amazon Fire TV Cube : Detta är den mest avancerade modellen av alla, att kunna utföra uppgifterna för en Fire TV Stick och en Amazon Echo allt i ett. Vi kan återge innehåll i en maximal kvalitet av 4K vid 60 fps . Den har en ny hexa-core-processor som är mycket kraftfullare än resten av medlemmarna i den här familjen. Allt detta till ett pris av 119,99 euro .

Apple tv

Apple tv

Slutligen, om du har någon annan Apple-utrustning hemma, kan ett mycket intressant alternativ vara Apple TV. En enhet som kommer att integreras perfekt med resten av produkterna från detta företag och som, med avseende på vår tv, kommer att tillåta oss att ha alla möjligheter för en Smart TV. Det finns olika modeller men inom den senaste generationen har vi två möjligheter:

 • Apple TV “grundläggande”: nå en Full HD upplösning . I detta fall finns det bara en enda lagring av 32 GB och vi kan köpa den för ett pris av 159 euro .
 • Apple TV 4K : som vi kan spela och konsumera innehåll i 4K-upplösning . Vi kan köpa den med 32 GB och 64 GB modeller, till ett pris av 199 euro och 219 euro respektive.

Relaterade Artiklar

Back to top button