Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man tittar på natten i rost – lätt att öka gamma i rost

Ibland kan videospel ha intensiva ljusvariationer mellan dag- och nattcykler. I själva verket lider Rust av detta problem. Därför kommer vi att lära dig idag hur man ser Rust på natten – Sätt enkelt upp gamma i Rust.

Efter att ha laddat ner och installerat Rust finns det ofta många tvivel, inte konstigt att detta är ett komplext spel. I själva verket, om du är ny, rekommenderas det att du vet vad raide betyder och hur man raider i Rust och andra viktiga aspekter, men också tekniska är mycket viktigt.

Vad är gamma på Rust?

När vi talar om gamma menar vi färgintensiteten och dess effekt på scenens ljusstyrka och kontrast. I videospel finns det konstanta skillnader i ljusstyrka mellan natt- och dagscener. Men ibland är förändringarna överdrivna, vilket gör det omöjligt att ens se klart på natten.

Som tur är finns det flera sätt att ändra på detta, till exempel har mer moderna bildskärmar ett samtal “Black Alignment”. Den här funktionen gör att du kan se bättre på natten i spel, men inte alla datorer har den här funktionen.

Allt handlar inte om att öka eller förbättra Rusts FPS, det är också viktigt att vi har en tydlig bild av bilden som gamma behöver ändras för.

Se gammauppgången i Rust på natten

Om du inte har en bildskärm med svartutjämning, oroa dig inte, beroende på vilket grafikkort du har kan du göra en liknande förändring. Läs därför följande information noggrant lätt att plocka upp gamma i Rust. Du bör dock först uppdatera dina grafikdrivrutiner ifall de är inaktuella.

Öka gamma med Nvidia-filter

Observera att för att kunna använda den här lösningen måste du ha ett Nvidia-grafikkort och du måste ha GeForce Experience installerat. Lyckligtvis är GeForce Experience-applikationen väldigt enkel att starta, tryck bara på en tangent tangentkombination “Alt + Z”.

Alternativet “Spelfilter” kommer att visas längst upp till vänster på skärmen, så att du kan ändra alternativ som ljusstyrka, kontrast och andra aspekter. Klicka på det här alternativet.

Om du klickar på det här alternativet visas de olika inställningarna (1, 2, 3). Välj en av dessa inställningar och du kommer omedelbart att märka en förändring i Rusts gamma.

Om du vill göra mer detaljerade inställningar klickar du bara på alternativet “Exponering / Kontrast”. Här kan du ändra vart och ett av alternativen, för detta måste du fritt flytta exponering, kontrast, skuggor och gamma, vilket främst påverkar hur det ser ut på natten i Rust.

Ställ in dem efter eget tycke och sätt upp dem när det är natt och väldigt mörkt. På så sätt kan du justera alla alternativ efter eget tycke. Allt är en fråga om att testa.

Öka gamma med AMD-kort

Ovanstående handledning är för Nvidia-grafikkort, men en liknande process finns även för AMD-grafikkort. Faktum är att allt du behöver göra är att öppna Rust och sedan tryck på inställningsknappen “Alt + Z”och AMD-menyn öppnas.

I det övre högra hörnet av “Start” ser du en liten knapp, för att sätta menyn på helskärm, klicka på den. AMD-inställningsmenyn öppnas sedan i Rust. Hitta en sektion att söka efter och skriv “Visa”. Kontrollera om resultaten visas “Skärminställningar” och klicka på det alternativet.

Kontrollera om alternativet “Anpassad färg” är aktivt, i så fall kan du konfigurera olika aspekter av bilden efter eget tycke. Den här gången bör du fokusera “Ljusstyrka och kontrast”alternativ för att justera gamma i Rust.

Välj de inställningar som verkar bäst för dig, vilket gör det lättare för dig att spela på natten. Den enda negativa aspekten av denna funktion är detta Systemets gamma kommer också att förändras, men du kan också komma åt det här alternativet från skrivbordet när som helst. För att göra detta, högerklicka på skrivbordet och välj “AMD Radeon Software”.