Hur man tittar på live-tv på Xbox One

0 Shares

Microsofts Xbox One-underhållningskonsol är inte bara en spelbox. Det är också en universell fjärrkontroll och ingång för din TV-apparat. Att få ut det mesta av Xbox One: s live-tv-funktionalitet är lite komplicerat. Här är vad du behöver veta och vad du behöver göra för att titta på live-tv på Xbox One.

Innan du köper

Innan du förbinder dig att köpa Xbox One för att använda live-tv-funktionerna finns det några saker du behöver veta.

Live-tv på Xbox One är en av de minst förstådda funktionerna i själva konsolen. En del av detta beror på att Microsoft inte ofta visar funktionen mycket idag; de föredrar att prata mer om de exklusiva spelen som kommer och nya spelfunktioner som användare kan förvänta sig i dessa dagar. Den andra anledningen till att live-tv missförstås är att det inte fungerar som användarna förväntar sig.

hur man fixar de flesta Xbox One-problem i 3 steg (4)

Om du funderar på att köpa Xbox One som en ersättning för kabelboxen som tillhandahålls av ditt kabelföretag, bör du vänta lite längre. Trots vad vissa tycker kan Xbox One inte ersätta en kabelbox i de flesta situationer. Du kommer fortfarande att sitta fast med den gigantiska lådan som Comcast, Time Warner och andra kabelföretag tillhandahåller. Istället för att kommunicera direkt med kabeln i ditt hem kommunicerar Xbox One faktiskt direkt med själva kabelboxen. När användare byter kanal använder Xbox One faktiskt sin Kinect 2-sensor för att byta kanal på kabelboxen.

Så kommer majoriteten av hushållen att fungera åtminstone. Idag finns det en liten delmängd användare som helt och hållet kommer att kunna ersätta kabelboxen i vissa rum tack vare Xbox One. Främst bara Verizon-användare. Det beror på att Verizon skapar ett program som låter sina användare strömma tv-kanaler direkt till Xbox One via internet. Detta minskar behovet av Xbox One att kommunicera med själva kabelnätverket och gör det möjligt för användare att spara lite på de månatliga avgifterna för kabeluthyrning. Det är värt att kolla om ditt kabelföretag erbjuder en Xbox One-app som vad Verizon erbjuder sina FiOS-kunder i Xbox Store om du redan har en Xbox One.

Vad ska man köpa

Att köpa den nödvändiga hårdvaran för att titta på live-tv på Xbox One är relativt enkelt – förutsatt att du gör dina läxor.

HDMI-kabelbox

Om du har haft kabel ett tag kommer du sannolikt att känna till högupplösta kabelboxar. De tillåter användare med högupplösta tv-apparater att titta på filmer och tv-program med otrolig tydlighet. Tyvärr har alla kabelboxar inte nödvändigtvis HD-funktioner. Gå till kabelboxen i rummet som du planerar att sätta in Xbox One och titta på dess baksida efter en HDMI-port som det som visas ovan. Om din kabelbox inte har något liknande än behöver du uppgradera kabelboxen. Det finns ingen väg runt det.

Hur man tittar på live-TV på Xbox One

Det beror på att Xbox One använder en HDMI-pass-through-port för att ansluta direkt till din kabelbox. Det är den porten som gör att Xbox kan visa vad din kabelbox visar. Ingen passport-port, ingen live-tv på Xbox One. Att få en uppgraderad låda är enkelt, men det kan lägga några dollar på din månadsräkning hos vissa företag. Gå bara till din leverantörs lokala kontor för att byta låda.

Vilken Xbox One att köpa

Så här ställer du in en Xbox One (1)

Om du har en kabelbox med en HDMI-port än nästa sak du bör koncentrera dig på är vilken Xbox One-bunt du ska köpa. För den bästa upplevelsen vill du ha $ 499 Xbox One-konsolen på grund av Kinect 2-sensorn som den innehåller. Det är den Kinect 2-sensorn som strålar instruktioner till din kabelbox.

Om $ 499 Xbox One är lite för brant för dig kan du alltid köpa $ 399 Xbox One utan Kinect 2-sensorn. För att vara tydlig tillåter det dig inte att göra saker som att berätta för Xbox One vilken kanal du vill titta på, och Xbox OneGuide-programlistan kommer att vara gränslös värdelös. Du kommer inte heller att kunna höja eller sänka tv: ns volym. Med detta sagt kommer du fortfarande att kunna vända kanalen med kabelboxens fjärrkontroll och växla mellan direktsänd TV och spel. Du kan också fortfarande fästa live-tv-appen på sidan av skärmen.

Jag skulle säga gör det rätt första gången och plocka upp $ 499 Xbox One, men du kan köpa den billigare Xbox One och lägga till en Kinect 2-sensor till den senare om du föredrar. Vi vet ännu inte hur mycket Kinect 2-sensorn kommer att kosta när den kommer till butikshyllorna på egen hand senare i år.

Kom ihåg att plocka upp en HDMI-kabel också. Du vill att den ska ansluta konsolen direkt till kabelboxen genom den HDMI-passport-port vi har pratat så mycket om.

Ställa in allt

I en guide den senaste semestern visade GottaBeMobile dig hur du ställer in Xbox One. Dyk in i guiden för att få din konsol ansluten till din TV och slå på. Det enda extra steget du måste vara uppmärksam på i hårdvaruinstallationen är att ansluta HDMI-kabeln till HDMI-porten på din kabelbox och passera-porten på baksidan av din Xbox One.

Nu när du är klar med den första installationen av din Xbox One, gå till Mina spel och appar genom att markera den med joysticken och trycka på A-knappen på din handkontroll.

Hur man tittar på live-tv på Xbox One (1)

Markera nu Appar till höger på skärmen och tryck på A-knappen.

Hur man tittar på live-tv på Xbox One (2)

Inuti appskärmen rullar du hela vägen längst till vänster och väljer inställningar app.

Hur man tittar på live-tv på Xbox One (3)

Välj nu TV & OneGuide.

Hur man tittar på live-tv på Xbox One (5)

Välj OneGuide först.

Hur man tittar på live-tv på Xbox One (6)

Välj TV Lineup. Här måste du berätta för Xbox Live vem din leverantör är och vilken postnummer du bor i. Detta gör det möjligt för Xbox Live, den tjänst som driver Xbox One, att hämta ditt områdes kanaluppsättning och mer. När det är klart, tryck på B-knappen för att lämna inställningsområdet för OneGuide.

Hur man tittar på live-tv på Xbox One (7)

Välj nu Enhetskontroll. Här måste du berätta för Xbox One vilken typ av TV du har och vilken typ av kabelbox du har. GottaBeMobile täckte detta i Så här får du din Xbox One att slå på din TV.

Hur man tittar på live-tv på Xbox One (8)

Vad man ska tänka på

Det finns några saker som du vill tänka på när du använder Xbox One för att titta på live-tv. Först vill du hålla den Kinect 2-sensorn inkopplad. Bry dig inte om att försöka navigera i användargränssnittet med dina händer, men använd röstkommandon. Att vända sig till en kanal var som helst på Xbox One är så enkelt som att säga “Xbox, gå till TV” eller “Xbox, titta på ABC Family.” Naturligtvis kan du också använda Xbox One-styrenheten för att navigera i användargränssnittet. Att säga “Xbox, På” eller slå på din handkontroll kommer också att slå på din TV-apparat. Slutligen kommer “Xbox, OneGuide” eller X-knappen på din handkontroll att ta fram en interaktiv lista över vad som sänds på varje kanal. OneGuide är också tillgänglig via Xbox SmartGlass-smartphone-appen.

Ha det bra att titta på dina favoritkanaler på Xbox One!

0 Shares