Hur man tittar på basket vid OS 2020: viktiga datum, gratis livestream och mer

0 Shares

Med Milwaukee Bucks som täcker NBA-mästerskapet 2021 i juli, finns det mycket surr runt det vackra basketbollet just nu. Och nu presenterar de olympiska spelen i Tokyo 2020 chansen för internationella lag att gå till tå. Det kommer oundvikligen att vara några av de mest visade åtgärderna under fjorton dagar, och vi är på plats för att förklara sätten att få en OS-basket live stream – inklusive gratis.

Bortsett från en chockerande bronsmedalj i Aten för 17 år sedan, har USA tagit hem guld i både herr- och damtävlingar sedan 1996. En amerikansk spelare att se på spelen 2020 är Damian Lillard – Trail Blazers-stjärnan med den tredje högsta matchresultat i ligan den här säsongen

Men utanför favoriterna är Australien också en nation att se efter att den slog USA vid basketmästerskapet i 2019. Spanien, Argentina och Frankrike tippas också som underdogs efter att ha vunnit guld, silver respektive brons vid VM.

Debuterade vid spelen 1904 som en demonstrationssport, men basket för män fortsatte att bli en officiell del av det olympiska programmet vid Berlins spelen 1936. Kvinnliga idrottare anslöt sig 40 år senare till Montreal Games, och professionella idrottare har också kunnat delta sedan 1992, med NBA-spelare som deltar i landslag och ökar det globala åskådarskapet – ingen kommer att glömma det berömda USAs Dream Team på nittiotalet.

Så kommer någon att slå USA från toppen av pallen? Ställ in för att se basket på OS 2020 för att ta reda på det. Nedan visar vi dig hur du streamer OS-evenemang, plus några viktiga datum du inte vill missa.


OS 2020 basket: viktiga datum och tider

USA vs Frankrike (herrar): Söndag 25 juli kl 21 JST / 13:00 BST / 08:00 ET

USA vs Iran (herrar): Onsdag 28 juli kl. 13.40 JST / 5.40 BST / 0.40 ET

– USA vs Frankrike (herrar): Lördag 31 juli kl 21 JST / 13 BST / 08:00 ET

– Mäns guldmedaljspel: Söndag 8 augusti kl 11.30 JST / 3.30 BST / 10.30 ET fredag

– Guldmedaljspel för kvinnor: Söndag 8 augusti kl 11.30 JST / 3.30 BST / 10.30 ET lör


Gratis OS-basket live stream

Även om den officiella OS-webbplatsen kommer att ha en viss täckning och programmering från spelen, finns det bättre sätt runt om i världen att se mycket mer omfattande täckning och gratis.

I Storbritannien kan du till exempel titta på OS i BBC One, BBC Two eller online via iPlayer, medan australiensiska invånare kan se händelser på Channel 7 eller på 7Plus online.

Hur man tittar på dina olympiska spel live stream utomlands

Du bör kunna hitta en olympisk spelström (betald eller gratis) i vilket land du råkar befinna dig i. Men du kanske tycker att: a) din vanliga inhemska täckning är geografiskt blockerad när du är utomlands; eller b) att din arbetsplats eller college har blockerat möjligheten att titta online där du är.

Det finns ett riktigt enkelt sätt att lösa dessa problem, tack och lov. Genom att ladda ner och installera en VPN kan du effektivt lura din dator, telefon eller surfplatta att tro att den är någonstans helt annorlunda. På så sätt kan du njuta av din vanliga täckning utan att behöva hitta en olaglig ström.

Använd en VPN för att se de olympiska spelen i Tokyo 2020 var som helst

ExpressVPN – få världens bästa VPN
Vi har lagt alla större VPN-enheter genom sina steg och vi betygsätter ExpressVPN som vårt toppval tack vare dess snabbhet, användarvänlighet och starka säkerhetsfunktioner. Den är också kompatibel med nästan vilken som helst streaming-enhet där ute, inklusive Amazon Fire TV Stick, Apple TV, Xbox och PlayStation, samt Android- och Apple-mobiler och, bäst av allt, den har en fantastisk historia att låsa upp det svåraste av streaming tjänster runt om i världen.

Registrera dig för en årsplan nu och få ytterligare 3 månader helt GRATIS. Och om du ändrar dig inom de första 30 dagarna, låt dem veta och de kommer att ge dig dina pengar tillbaka utan en gräl.

– Prova ExpressVPN 100% riskfritt i 30 dagar

Att använda en VPN är lika enkelt som en-två-tre …

1. Ladda ner och installera en VPN – Som vi säger är vårt bästa val ExpressVPN

2. Anslut till lämplig serverplats – öppna VPN-appen, klicka på ‘välj plats’ och välj lämplig plats

3. Gå till sändarens livestream – så om du är från Storbritannien, gå bara till BBC iPlayer

Hur man tittar på OS-basket i USA med och utan kabel

I USA kan du titta på 2020-spelen genom att gå till NBC, antingen online eller på din TV. Och det är i allmänhet där du också kan se mest basket.

Emellertid har NBC kastat lite en nyckel när det gäller specifikt det amerikanska herrelaget. Det beror på att det visar dessa spel exklusivt på sin Peacock TV-streamingtjänst.

Ja, NBC har effektivt gjort att titta på “Dream Team” till en PPV-upplevelse, vilket innebär att du behöver en Peacock Premium-prenumeration som kostar bara 4,99 USD per månad, men gå utan reklam med Premium Plus för bara 9,99 USD per månad. Peacock TV kan ses på en mängd olika webbaktiverade enheter, men det är värt att kolla webbplatsen för en fullständig lista över enheter.

Men missa inte det faktum att Peacock Premium också erbjuder en en veckors gratis provperiod, så du kan åtminstone se de första Team USA-spelen gratis.

Få det bästa erbjudandet på TV-streamingtjänster

GRATIS olympiska basket live stream i Storbritannien

Brittiska invånare kommer att kunna fånga olympiska basketevenemang över BBC One och BBC Two på TV och den pålitliga BBC iPlayer online, på mobil och över stort sett alla andra ansedda strömmande enheter. Du behöver inte att vi berättar att det är Storbritanniens nationella programföretag och så är gratis att titta på.

Alternativt – och för ännu mer OS-action – gå online till streamingtjänster som Discovery + eller Eurosport.

Discovery + kan ses direkt från vilken internetansluten enhet som helst gratis, men du måste uppgradera till underhållningspasset (£ 4,99 / månad eller £ 49,99 / år) för att kunna se spelen. Se också till att dra nytta av den kostnadsfria provperioden på sju dagar innan du registrerar dig.

Eurosport kostar £ 6,99 per månad, men ett års prenumeration minskar detta till £ 4,99 per månad. Du kan titta på Eurosport på din TV med Chromecasting eller ansluta din bärbara dator via HDMI, och Apple TV-användare kan strömma direkt från Apple-enheter.

Om du är från Storbritannien För OS 2020 ska du se till att du installerar en VPN så att du kan fortsätta få tillgång till brittiska streamingtjänster var som helst.

Hur man tittar på OS-basket i Kanada

De i Kanada kan fånga OS i TLN, TSN, CBC och Sportsnet. Om du inte har kabelåtkomst kan du också komma åt de tre sista online via deras fristående streamingtjänster.

CBC ger en månad gratis och kostar sedan 4,99 $ per månad. TSN kostar $ 4,99 per dag eller $ 19,99 per månad och Sportsnet Now kostar $ 19,99 per månad.

Vill du se din täckning från utlandet? Glöm inte att använda ett VPN är ett utmärkt sätt att se täckning utomlands.

Hur man liveströmmer basket gratis vid OS i Australien

Basketfans underifrån kan fixa sina OS-matcher på Channel 7 eller gå online till 7plus, som kan streamas på alla internetaktiverade enheter som iOS, Android, Fetch TV, Apple TV, PS4, Chromecast och mer.

Inte i Australien? Använd en VPN om du är hemifrån för att kunna utnyttja din lokala OS-täckning.

Hur man tittar på olympisk basket är i Nya Zeeland

Nya Zeeland har också gratis OS-täckning 2021 tack vare sändaren TVNZ och dess TVNZ OnDemand-streamingtjänst.

Om det inte är tillräckligt, bär Sky Sport också åtgärden, med ett veckokort som kostar från 19,99 dollar.

Andra OS-programföretag 2020 runt om i världen

Det kommer inte att bli en överraskning att OS visas i de flesta hörn av världen – men med olika täckningsnivåer och utan gratis programföretag i vissa länder.

Om du inte befinner dig i något av de länder som nämns ovan, föreslår vi att du tittar på den dedikerade Wikipedia-sidan för alla världens olympiska spelkanaler.

Jämför de bästa övergripande VPN-tjänsterna 2021 efter pris:

0 Shares