Hur man tillåter eller avblockerar popup-fönster i Google Chrome (exempel)

0 Shares

Att använda en webbläsare har blivit en del av vår dagliga rutin eftersom vi därifrån kan komma åt olika plattformar för att betala för tjänster, banktransaktioner, utbildningssidor, kul och mycket mer.

I takt med att användningen av webbläsare ökar är det nödvändigt att integrera olika verktyg i dem, som t.ex. popup-fönster, plugin-program och tillägg i Google Chrome.

Popup-fönster eller Popup-fönsterDet är en serie fönster utanför huvudfönstret som är ganska obekväma, speciellt eftersom vi inte bett om att få öppna dem, och som vanligtvis innehåller reklaminformation som inte är av vårt intresse. Lyckligtvis kan dessa popup- eller popup-fönster enkelt inaktiveras.

Dessutom tar de ibland upp hela sidan, vilket är irriterande och får oss att slösa bort vår tid och koncentration på det vi arbetar med. Observera också att vissa webbplatser använder popup-fönster för ge tillgång till externt innehåll som kan vara användbart.

Typer av popup-fönster

Det finns flera typer av popup- eller popup-fönster, varav de vanligaste är:

  • Framväxandesom visas i det aktiva fönstret och vanligtvis endast erbjuder annonser.
  • NedsänktDe är farligare eftersom de öppnas under huvudfönstret och har dold kod som kan utöva kontroll över din webbläsare eller besökta webbplatser.

En av fördelarna som Google Chrome erbjuder är detta Det tillåter blockera popup-fönster i förväg och förhindra att de visas på skärmen automatisk. Om du blockerar ett popup-fönster ser du en blockerad popup-ikon i adressfältet.

Och om du vill tillåta dem när som helst kan du göra det också. Om fönster fortsätter att dyka upp även efter att de har blockerats, är chansen stor att det finns skadlig programvara på din enhet.

Hur blockerar eller tillåter jag popup-fönster?

Om du vill blockera popup-fönster, öppna Chrome och där:

  • Klicka på knappen för att komma åt menyn, indikerad med tre horisontella linjer till höger om webbläsarens adressfält
  • Välj sedan “Bindande”(Inställningar) längst ned i menyn, som öppnar sidan för webbläsarkonfigurationsalternativ.
  • Där, gå till botten av sidan, till länken “Avancerade inställningar”(Visa avancerade inställningar) och klicka för att ange fler konfigurationsalternativ.
  • I de avancerade konfigurationsalternativen, gå till avsnittet “Sekretess” och klicka på “Webbplatsinställningar“(Innehållsinställningar …). Ett fönster öppnas där du kan redigera innehållsalternativen.
  • I innehållsalternativen, scrolla ned till “Popup-fönster”(Pop-ups). Om du vill förhindra att sidorna du surfar visar popup-fönster klickar du på “blockerad“(Vald som standard i en ny webbläsarinstallation) eller om du vill tillåta det, välj alternativet”Tillåten“.

Om du vill hantera undantag kan du klicka på “Hantera undantag …” i lägg till webbadresser eller webbadressmönster (Vad [*.]koquisabout.com till exempel för att tillåta popup-fönster från koquisabout.com).

Du kan ange dessa mönster för att tillåta eller blockera popup-fönsterför om webbplatsen du besöker av någon anledning inte tillåter att popup-fönster öppnas, kan du lägga till just den webbplatsen i undantagslistan och därmed kommer du att indikera att du vill blockera alla popup-fönster på den tillagda sidan.

Google Chrome visar att popup-fönstret har blockerats med en liten ikon på höger sida av webbplatsens adressfält. Genom att klicka på denna ikon kommer du att se popup-fönster som har blockerats på sidan, och du kan även direkt klicka på det du vill att de ska visas.

Dessutom, från den här skärmen har du ett alternativ ange ett undantag för den besökta sidaneller om du vill gå direkt till hanterings-popupen.

0 Shares