Hur man tar reda pĂ„ vad min privata och offentliga IP-adress Ă€r – snabbt och enkelt (exempel)

0 Shares

Du kanske har vissa tvivel om vad en IP-adress Àr, hur du kontrollerar din privata och offentliga IP-adress pÄ din dator och vad Àr skillnaden mellan dem. DÀrför kommer vi i den hÀr artikeln att svara pÄ dessa frÄgor pÄ ett enkelt och praktiskt sÀtt. Du kanske ocksÄ Àr intresserad av hur IP-adresser kan spÄras och lokaliseras och Àven se ut som det Àr gjort.

Vad Àr en IP-adress?

En IP-adress Àr en samling nummer som unikt identifierar ett nÀtverksgrÀnssnitt; logiskt och hierarkiskt till enheten som anvÀnder protokollet.

Vid anvÀndning av Internet, IP-adressen fungerar som identifierat, sÄ att andra anvÀndare och onlineservrar vet vart de tÀnker skicka den begÀrda informationen och kommunicera med varandra över Internet.

De Àr av stor betydelse eftersom de tillÄter oss att lokalisera och kommunicera med miljarder digitala enheter anslutna till Internet och att skilja dem frÄn andra; precis som en person behöver den andra personens WhatsApp-nummer för att kunna kommunicera. Det Àr dÀrför det Àr viktigt för dig att veta hur du hittar din adress, vare sig det Àr offentligt eller privat.

Offentlig och privat IP-adress

Det finns tvÄ typer av adresser: privata och offentliga; det första fallet motsvarar den exklusiva adressen till vÄr dator i vÄrt interna nÀtverk; publiken skickas genom routern eller modemet till företag som tillhandahÄller internet och tillhandahÄller detta nummer; nÀmnda nummer Àr en specifik identifierare sÄsom ett identitetskort.

För att ta reda pÄ var din privata IP-adress finns kan du gÄ till meny och vid placering cmd; Ett fönster kommer upp dÀr du kan skriva ipconfig och alla resultat kommer ut; i tredje delen med undertext trÄdlöst nÀtverkskort, Du fÄr din dators privata IP-adress.

För att ta reda pÄ vad din offentliga IP-adress Àr kan du söka pÄ internet och google eller vad du nu har vad du letar efter Min IP; det kommer att bli mÄnga resultat, men vÀlj en specifik: whatmyip.net; nÀr du kommer Ät den hÀr sidan automatiskt kommer att visa din allmÀnna adress. Detta nummer utfÀrdas av företaget som hanterar modemet eller internetroutern.

Delad eller dedikerad

Du kommer ocksÄ att lÀra dig om det Àr en delad eller dedikerad IP-adress; nÀr vi talar om fr. Delad IP-adress, hÀnvisar till en situation dÀr flera personer anvÀnder samma IP-adress eller samma nummer, samma samtal; sÄ flera datorer ger dig samma nummer, men bara i din sektor eller stad dÀr du befinner dig.

Detta beror pÄ att ett internetföretag kan lÀgga in samma IP-adress i flera nÀrliggande adresser. Detta kallas en delad IP-adress.

Dedikerad IP-adress Det Àr nÀr ett företag ger dig en adress enbart för att du ska fungera som sÀkerhet och ingen annan kan komma Ät din information. För att ta reda pÄ var denna IP-adress finns, tryck pÄ knappen med inskriptionen geolokalisera IP; Efter att ha klickat visas en karta med den exakta indikationen pÄ var denna IP-adress finns.

Om du vill att ingen ska kÀnna till dina uppgifter eller din IP-adress kan du anvÀnda en av proxyservrarna vi rekommenderar hÀr. Om nÄgon vill hitta din IP-adress Det kommer att verka som om du Àr i ett annat landeller nÄgon annan adress som inte Àr din faktiska plats.

PÄ sÄ sÀtt lÀrde vi oss mycket enkelt och snabbt hur du tar reda pÄ var dina offentliga och privata adresser finns, hur du kontrollerar om din adress Àr delad eller dedikerad, och framför allt hur du kan göra för att fÄ större sÀkerhet och integritet nÀr du ansluter till Internet . . En annan sak som kan vara av intresse för dig Àr att veta om du har en dynamisk eller statisk IP, hÀr kommer vi Àven att förklara det för dig utan komplikationer. Om du gillade informationen du kan lÀmna dina kommentarer i slutet av artikeln.

0 Shares