Hur man tar reda på om jag har blivit avstängd från transfermarknaden i FIFA 20 eller 21 för handel eller överföring av mynt

Transfermarknad in FIFA 20 och FIFA 21 låter dig skapa ditt eget elitlag, köpa, sälja eller ge stjärnor till ditt lag, för att göra detta måste vi ha FIFA mynteller använd poäng av FIFA för att öppna kuvert eller paket.

För att påskynda denna process kan vi använda externa webbplatser för att köpa mynt från dig, eller om det är så att vi har en tidigare leverans av spelet, ge oss de mynt som vi lämnade bakom oss, det finns ingen laglig väg för detta och därför kan vara orsaken till permanent förbud av Electronic Arts.

Vilka beteenden är förbjudna i FIFA 20 och 21?

Först och främst när det kommer till lås, lyfter EA fram allt som har att göra med det ökande antalet mynt i ditt spel, allt som har med det att göra kan vara ett lås.

Från att köpa mynt till någon annan eller sälja dem till att donera mynt till en annan av dina versioner av spelet, du får inte använda verktyg som sportvadslagning eller överföringssajter

Det enda lagliga sättet att utveckla ett spel snabbare är att köpa direkt från Elektronisk konst de FIFA-poängUtöver det måste du vara försiktig när du skapar den captcha som krävs för att komma in i webbapplikationen eftersom de också inför förbud för detta ändamål.

EA försöker också begränsa eller annullera Tradeo Av korten är det vanligaste att ett kort växer exponentiellt och vi vill sälja det för många mynt, eftersom det visar sig att om du gör det slarvigt och till ett väldigt högt pris, eller om du gör det flera gånger kan förbjudas permanent.

Vad kan jag göra om jag blir bannad?

Om vårt konto redan har förbjuditsom det är någon form av förbud, från transfermarknaden eller att alla våra mynt har tagits från oss, möjligen för att misstänkt aktivitet har upptäckts, i enlighet med EA:s policyer och villkor.

I sådana fall är den enda lagliga vägen vi kan följa kontakt FIFA-stödOavsett om det är den senaste versionen av spelet eller inte, finns det två alternativ.

Å ena sidan har vi den officiella sidan dit vi behöver gå till support, här måste vi välja FIFA 20 eller FIFA 21då kommer den att be oss veta vilken konsol vi har spelet i, eller så är det Xbox One, PS4, PS5, PC etc. Då måste vi markera rutan “Hantera mitt konto”.

Och till sist klickar vi “Konto blockerat eller avstängt” Där får vi informationen som vi måste följa för att kontakta en rådgivare och få teknisk assistans, det andra alternativet är att ringa företaget direkt för att ansöka, numret varierar från land till land och kommer då att be om din information såsom namn användare och e-postadress, med detta konto kommer att gå in i granskningsstatus.

Hur får man officiell information om ditt block?

Gå bara till EA:s hemsida, du kan hitta en länk för att se incidenthistorik i hjälpsektionen, och när den väl är där kommer den att be dig “Event ID” och Lösenorddär kan du verifiera alla problem med företaget.

Du kan välja vilket som helst av deras spel, i vårt fall är det FIFA 20 eller FIFA 21, EA gör det alltid klart att du måste följa deras riktlinjer för användning och köp FIFA-poängoch kommer inte att ansvara för deras överträdelse.

När du fyller någon av reklamationsformulär Du måste komma ihåg att du måste vara så tydlig som möjligt så att du när du kontrollerar ditt konto har större chans att få tillbaka det förlorade.

EA försöker göra spelet så bra som möjligt, så det fattar dessa beslut genom att bryta mot reglerna, om du har ett grepp är det lite lättare att hantera eftersom de vanligtvis är tillfälliga och inte varar särskilt länge, de agerar som en varning men om det är ett lås som håller i sig är det något längre och beror på hur allvarliga incidenterna är kan permanent neka dig åtkomst till spelet.

Relaterade Artiklar

Back to top button