Hur man tar reda pĂ„ hur mycket RAM-minne min dator har i Windows 10 – mycket enkelt (exempel)

0 Shares

Om du Àr en av personerna som gillar att hÀnga med i de tekniska framstegen i dagens datorer eller om du undrar Hur mycket RAM-minne har min dator? du mÄste vara medveten om dina egenskaper och inre egenskaper st skrivbord och mer om du anvÀnder Windows 10 som ditt operativsystem.

Vissa program krÀver mer anvÀndning VÀduren Àn andra för att kunna köra med totalt flyt idag och inte generera dÄliga tider eller olÀgenheter. Det Àr dÀrför du frÄgade dig sjÀlv hur mycket RAM-minne har din dator? o Hur frigör man RAM i Windows 10?

Oavsett vilket bör du veta att om din PC kör Windows 10, kommer du alltid att omedelbart kunna fÄ information om din hÄrdvara och ha den till hands.

NÄvÀl, utan vidare, hÀr kommer vi att peka ut nÄgra enkla och fullt fungerande steg för hur snabbt du kan ta reda pÄ hur mycket VÀduren har din dator.

Ta reda pÄ hur mycket RAM din dator har steg för steg

  • Först och frĂ€mst mĂ„ste du gĂ„ in i menyn InstĂ€llningar i Windows 10. För att göra detta mĂ„ste du visa och trycka pĂ„ knappen “InstĂ€llningar”, representerad av en kugghjulsikon. Den hĂ€r kugghjulsikonen finns lĂ€ngst ner pĂ„ meddelandepanelen.
  • Du kan ocksĂ„ visa den i den vĂ€nstra kolumnen i Start-menyn pĂ„ skĂ€rmen.
  • Sedan ett fönster som heter konfiguration Windows 10. I den mĂ„ste du klicka pĂ„ avsnittet “System” som visas först. Du kan enkelt identifiera denna ikon eftersom den Ă€r formad som en bĂ€rbar dator.
  • Det bör noteras att i det hĂ€r avsnittet kan du dessutom Ă€ndra huvudinstĂ€llningarna pĂ„ din dator och fĂ„ information om det.
  • NĂ€r du har angett systemkonfigurationen klickar du pĂ„ ikonen “Information” i den vĂ€nstra kolumnen.
  • I den rĂ€cker det att leta efter parametern Installerat RAMoch du kommer att se mĂ€ngden gigabyte RAM din dator har till höger.

Observera att random access-minnet kallas VÀduren Detta Àr vad operativsystemet anvÀnder som arbetsminne pÄ datorn.

Tack vare denna hÄrdvara kan processorn och applikationerna tillfÀlligt ladda sina data pÄ den. Se pÄ sÄ sÀtt till att du inte skriver om all information pÄ hÄrddisken. Ju mer minne du har, desto fler appar kan du öppna samtidigt och desto bÀttre kommer de att fungera. Dock förutom hans VÀduren en uppsÀttning kompletterande information om din dator, förutom att du enkelt kÀnner till din dators prestanda med Winsat-kommandot.

Ytterligare funktioner du bör kÀnna till om din Windows 10-dator

  • Som du kanske har mĂ€rkt i de föregĂ„ende stegen efter att ha klickat pĂ„ «HANDLA OM” Det kommer att visa dig all information relaterad till din dator. Först ser du Windows 10-tester i den, och precis nedanför ser du kategorin Enhetsspecifikationer.

  • Som du kan se Ă€r det hĂ€r skĂ€rmen som mĂ„ste nĂ„s för att kontrollera datorns allmĂ€nna egenskaper. Först hittar du information om versionen av operativsystemet.
  • Du kommer ocksĂ„ att ha tillgĂ„ng till den exakta versionen av Windows 10 om du behöver den för andra tekniska frĂ„gor.
  • I nĂ€sta avsnitt kommer vi att ha möjlighet att kontrollera alla funktioner i systemet. Detta kommer att vara anvĂ€ndbart nĂ€r du installerar programvara eller externa enheter som krĂ€ver vissa funktioner.

Allt som allt, om du har tappat bort din dators tekniska ark, oroa dig inte eftersom dessa enkla steg hjÀlper dig att hitta allt. FrÄn typen av processor, frekvensen som den fungerar med och frÄn Installerat RAM.

Du kan ocksÄ kontrollera inmatningstypen pÄ skÀrmen och vilken typ konfiguration visar. Dessutom, lÀngst ner kommer du att ha information relaterad till konfigurationen av namn, domÀn och arbetsgrupp. Detta Àr utan tvekan viktig information om du arbetar med en grupp mÀnniskor i en specifik position.

Var i alla fall alltid uppmÀrksam om du behöver VÀduren extra för din dator tillsammans med andra typer av hÄrdvara. Detta gör att du sömlöst kan arbeta med olika projekt samtidigt.

0 Shares