Hur man tar fantastiska fyrverkeribilder pÄ Galaxy S5 & Galaxy S4

0 Shares

Att ta fantastiska fyrverkeribilder med Galaxy S5 och Galaxy S4 Ă€r enkelt om du vet vad du ska göra och om du har nĂ„gra tillbehör runt. Även om du inte har tid att fĂ„ ett Galaxy S5-stativ kan du fortfarande ta fantastiska fyrverkeribilder och foton med din Android-smartphone.

Innan du dyker för djupt, om du har en DLSR, skulle det vara en bra tid att bĂ€ra den med dig och lĂ€mna din Galaxy S5 eller Galaxy S4 i fickan. Även om det finns mĂ„nga appar och tips för att ta snygga fyrverkeribilder med Galaxy S5 och S4, kan de inte konkurrera med en DSLR för de flesta anvĂ€ndare.

LĂ€s: 50 Galaxy S5 Tips & tricks

Den fjÀrde juli, och dagarna runt den, ger stora möjligheter att anvÀnda Galaxy S4 och S5 för att ta nÄgra hÀftiga fyrverkeribilder som du omedelbart kan dela pÄ Facebook, Twitter och Instagram. Du kan till och med krydda bilderna lite med fotoredigeringsappar pÄ dessa smartphones.

LĂ€r dig hur du tar fantastiska fyrverkeribilder med Galaxy S5, Galaxy S4 och Galaxy Note 3.

LĂ€r dig hur du tar fantastiska fyrverkeribilder med Galaxy S5, Galaxy S4 och Galaxy Note 3.

Dessa tips om fyrverkeribilder fungerar pĂ„ Galaxy S5, Galaxy S4 och Galaxy Note 3 – inklusive möjligheten att ta bilder medan du spelar in video.

Vi rekommenderar att du testar dessa tips innan du Àr ute i ett mörkt fÀlt och försöker ta fyrverkerifoton och saknar hÀlften av showen som laddar ner en ny app. Se ocksÄ till att kolla in vÄra 4 juli-appar för Android.

StÀng av blixten

Det viktigaste att göra Àr att stÀnga av blixten. Inte bara kommer blixten att förstöra dina foton, det kommer ocksÄ att irritera alla runt omkring dig och avbryta fyrverkerierna.

För att ta fyrverkeribilder med Galaxy S5 och Galaxy S4 stÀnger du av blixten.

Om du vill ta fyrverkeribilder med Galaxy S5 och Galaxy S4 stÀnger du av blixten.

För att göra detta, öppna kameraprogrammet, tryck pÄ instÀllningsikonen och tryck sedan pÄ blixt tills du ser blixt av eller ingen symbol bredvid blixtikonen.

LÀr dig hur lÄngsam kameran Àr

Det finns en fördröjning mellan att trycka pÄ knappen och Galaxy S5 eller Galaxy S4 tar ett foto. Samma sak gÀller Galaxy Note 3. Galaxy S5-prestanda Àr lite bÀttre Àn de andra telefonerna, men det finns fortfarande en liten fördröjning innan den tar ett foto. Det Àr en bra idé att lÀra sig hur lÄng tid det tar innan du kommer till de riktigt bra fyrverkerierna.

LĂ€s: Galaxy S4 Tips & tricks

Om du kan trÀna i ett mörkt rum med en tomtebloss eller till och med ett ljus fÄr du en bra idé. Spendera inte de första fyrverkerierna nÀr du ska trycka pÄ avtryckaren. Efter flera minuter bör du ta hand om det och börja tajma dina foton. Om du har stÀngt av burst-lÀge kan du hÄlla ned avtryckaren och slÀppa sÄ fort du ser att fyrverkeriet börjar explodera.

AnvÀnd Burst Mode

Om du inte riktigt kan fÄ ner timingen eller inte kan höra nÀr fyrverkeriet skjuts av kan du anvÀnda burst-lÀge. Detta tar snabbt en serie bilder sÄ att du kan ta fyrverkerifoton av explosionen i flera steg.

AnvÀnd burst-lÀge för att ta fyrverkeribilder som fÄngas varje sekund.

AnvÀnd burst-lÀge för att ta fyrverkeribilder som fÄngas varje sekund.

Öppna kameraappen, gĂ„ till instĂ€llningarna och aktivera Burst Mode. NĂ€r du Ă€r klar hĂ„ller du ned slutaren för att ta 20-30 bilder med ett tryck. Du mĂ„ste hĂ„lla kvar tills det Ă€r klart.

Galaxy S5 tar 30 foton, medan Galaxy Note 3 och Galaxy S4 tar 20 bilder under samma tidsperiod.

AnvÀnd Samsung kameralÀgen

Galaxy S5 Shot & More och nattlÀge pÄ Galaxy S4 kan hjÀlpa till att ta intressanta bilder. Galaxy S5-kameratipsens video nedan beskriver hur du anvÀnder dessa funktioner. Med Shot and More kan du visa hur ett fyrverkeri fortskrider.

PÄ Galaxy S4 bör nattlÀge hjÀlpa till att ta bÀttre bilder i mörkret, men ljusa blixtar kan kasta bort det, sÄ beroende pÄ fyrverkerier och det omrÄde du sitter i kommer resultaten att variera.

Ta bilder och video

Alla dessa Android-smartphones lÄter dig ta ett foto samtidigt som du tar en video. Fotoets upplösning Àr densamma som videon, vilket innebÀr en liten uppoffring, men pÄ sÄ sÀtt kan du fÄ enklare timing och Àven om dina foton misslyckas fÄr du en snygg fyrverkerivideo frÄn Galaxy S5, Galaxy S4 eller Galaxy AnmÀrkning 3.

AnvÀnd ett stativ

Om du Àger ett smarttelefonkamerastativ som Joby GripTight eller mÄnga andra som de sÀljer pÄ Best Buy och andra ÄterförsÀljare Àr det en bra tid att ta ut det och ta det med dig.

LĂ€s: Galaxy Note 3 Tips & tricks

Att hÄlla Galaxy S5, Galaxy S4 och Galaxy Note 3 stadig Àr nyckeln till snygga foton. Om du flyttar smarttelefonen medan du tar fyrverkeribilder blir fyrverkerierna inte skarpa pÄ bilden och kan se böjda ut.

Kom nÀra och zooma inte

om du vill ta snygga fyrverkeribilder med din Galaxy S5 eller Galaxy S4 mÄste du komma till omrÄdet tidigt och hitta en bra plats att ta bilder. Undvik omrÄden dÀr det finns ljus i ditt skott eller i nÀrheten, som en gatlykta. Se ocksÄ till att du Àr sÄ nÀra fyrverkerierna som möjligt och att du inte anvÀnder zoom. Dessa smartphones erbjuder en digital zoom, vilket helt enkelt gör fotot kornigare, vilket förstör dina fyrverkeribilder. Det hjÀlper ocksÄ till att hitta en plats dÀr fyrverkerier Àr framför dig, inte ovanför dig.

0 Shares