Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man tar en skärmdump på iPhone 14

Om du nyligen uppgraderat till en iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro eller iPhone 14 Pro Max från en äldre iPhone eller en Android-enhet, kanske du inte vet hur du snabbt tar en skärmdump. I den här guiden visar vi dig hur du gör det.

På iPhones med hemknapp tar du en skärmdump med hjälp av hemknappen och sidoknappen. iPhone 14-serien har ingen hemknapp så stegen är lite annorlunda.

Det finns flera sätt att ta en skärmdump på en iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Proeller iPhone 14 Pro Max. Det enklaste sättet är via en knappkombination, men du kan även ta en skärmdump utan att behöva trycka på några knappar.

Hur man tar en skärmdump på iPhone 14

Så här tar du och redigerar en skärmdump på din iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Proeller iPhone 14 Pro Max.

iPhone 14 skärmdump med knappar

Om du vill ta en skärmdump på din iPhone 14 med knappar, måste du använda två knappar på sidan av din enhet.

För att ta en skärmdump, håll ned volym upp-tangenten (placerad på enhetens vänstra sida) och sidoknappen (placerad på höger sida av enheten) samtidigt.

Om det görs på rätt sätt kommer du att höra ett slutarljud (såvida du inte har tystat telefonen) och du kommer att se en miniatyrbild av fotopopupen i det nedre vänstra hörnet av telefonens skärm.

Om du ignorerar miniatyren försvinner den efter ett par sekunder och skärmdumpen kommer till ditt bibliotek i appen Foton.

Du kan också trycka på miniatyren som tar dig till en förhandsvisning där du kan redigera skärmdumpen eller ta bort den.

iPhone 14 Skärmdump utan knappar

Tro det eller ej, du kan också ta en skärmdump på din iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro eller iPhone 14 Pro Max utan att behöva hålla ner några knappar. Så här gör du.

  • Gå till appen Inställningar.
  • Gå till tillgänglighet.
  • Gå vidare till Touch-sektionen.
  • Scrolla ner tills du hittar Back Tap.

Den här funktionen låter dig använda en dubbeltryckning eller trippeltryckning på baksidan av din iPhone 14 för att utföra vissa åtgärder som att ta en skärmdump.

  • Välj Double Tap eller Triple Tap.
  • Rulla ned till Skärmdump och tryck på den och vänta tills du ser en bock bredvid den.

Du kan nu dubbel- eller trippeltrycka på baksidan av din iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro eller iPhone 14 Pro Max för att ta en skärmdump.

Du kan också använda din iPhones AssistiveTouch-funktion för att ta en skärmdump.

  • Gå till appen Inställningar.
  • Gå till tillgänglighet.
  • Gå till Touch-sektionen.
  • Slå på AssistiveTouch.

När du har gjort det kommer du att se en cirkulär knapp visas på höger sida av skärmen. Gå ner till avsnittet Anpassade åtgärder där du ser Enkeltryck, Dubbeltryck och Långtryck.

Du vill nu tilldela skärmdump till en av dessa sektioner. När du har gjort det vill du använda gesten du valde på den cirkulära AssistiveTouch-knappen för att ta en skärmdump.

Du kan också trycka på AssistiveTouch-knappen, trycka på Enhet i nästa meny, tryck på Mer och tryck sedan på Skärmdump för att ta en skärmdump.

Hur man redigerar en skärmdump på iPhone 14

Återigen kommer du att se en miniatyrbild visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen när du har tagit en skärmdump. Om du trycker på den kommer du till en ny meny som låter dig snabbt redigera skärmdumpen eller ta bort den.

Den här skärmen låter dig beskära skärmdumpen, kommentera den eller rotera den. När du är klar med redigeringen vill du trycka på Klar i det övre vänstra hörnet av skärmen och skärmdumpen skickas till ditt bibliotek med de ändringar du har gjort.

4 skäl att inte installera iOS 17.1.2 och 11 skäl till att du borde