Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man tar en skärmdump på iPhone 13

Om du nyligen har flyttat upp från en gammal iPhone eller en Android-telefon till en iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Proeller iPhone 13 Pro, du kanske inte vet hur du tar en skärmdump på din nya enhet. Att ta en skärmdump på en iPhone 13 är enkelt och i den här guiden visar vi hur du gör.

Tro det eller ej, det finns faktiskt ett par olika sätt att ta en skärmdump på en iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max.

Den enklaste metoden innebär att du håller ned två knappar, men det finns också sätt att ta en ögonblicksbild utan att behöva trycka på några knappar.

Om du är ny på iPhone eller om du har stora klumpiga händer kan det ta lite tid att bli bekväm med processen. Som sagt, när du väl har tränat upp ditt muskelminne borde det inte vara några problem att gå framåt.

Hur man tar en skärmdump på iPhone 13

Så utan vidare, här är hur du tar och redigerar en skärmdump på din iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro eller iPhone 13 Pro Max.

Hur man tar en skärmdump med knappar

För att ta en skärmdump med knappar måste du använda två knappar på sidan av din telefon. För att ta en skärmdump, håll ned volym upp-tangenten (på enhetens vänstra sida) och sidoknappen (på höger sida av enheten) samtidigt.

Om du har gjort detta på rätt sätt kommer du att höra ett slutarljud (såvida du inte har tystat din telefon) och du kommer att se en miniatyrbild av fotopopupen till vänster på skärmen.

Om du ignorerar miniatyren försvinner den efter ett par sekunder och skärmdumpen kommer sedan till ditt bibliotek i appen Foton.

Du kan också trycka på miniatyren som tar dig till en förhandsvisning där du kan redigera skärmdumpen eller ta bort den. Vi tar upp det mer i detalj längre ner i guiden.

Hur man tar en skärmdump utan knappar

Du kan också ta en skärmdump på din iPhone 13 utan att behöva hålla ned knapparna. Så här gör du det.

Gå först in i appen Inställningar. Därifrån går du till tillgänglighet. Gå nu vidare till Touch-sektionen. Scrolla ner tills du hittar Back Tap. Genom att använda den här funktionen kan du använda ett dubbeltryck eller trippeltryck på baksidan av din iPhone för att utföra vissa åtgärder som att ta en skärmdump.

Välj Double Tap eller Triple Tap och scrolla sedan ned till Skärmdump. Tryck på den och du kan nu dubbel- eller trippeltrycka på baksidan av din telefon för att ta en skärmdump.

Du kan också använda din iPhones AssistiveTouch-funktion för att ta en skärmdump. Gå till din Inställningar-app, gå till Tillgänglighet och gå till Touch-sektionen. Slå på AssistiveTouch. När du har gjort det kommer du att se en cirkulär knapp visas på höger sida av skärmen.

Gå nu ner till avsnittet Anpassade åtgärder och du kommer att se Enkeltryck, Dubbeltryck och Långtryck. Du vill nu tilldela skärmdump till en av dessa sektioner. När du har gjort det vill du använda gesten du valde på den cirkulära AssistiveTouch-knappen för att ta en skärmdump.

Du kan också trycka på AssistiveTouch-knappen, trycka på Enhet i nästa meny, tryck på Mer och tryck sedan på Skärmdump för att ta en skärmdump.

Hur man redigerar en skärmdump på iPhone 13

Återigen, efter att du tagit en skärmdump kommer du att se en miniatyrbild visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen. Om du trycker på den kommer du till en ny meny som låter dig snabbt redigera skärmdumpen eller, om du är missnöjd med bilden, radera den.

Den här nya skärmen låter dig beskära skärmdumpen, kommentera den eller rotera den. När du är klar vill du trycka på Klar i det övre vänstra hörnet av skärmen och din skärmdump sparas i ditt bibliotek med de ändringar du har gjort.

Om du vill ta bort skärmdumpen, tryck helt enkelt på papperskorgen i det övre högra hörnet av skärmen och tryck sedan på Ta bort skärmbild i nästa meny.

Om du behöver göra ytterligare redigering, gå helt enkelt in i din Foto-app och hitta skärmdumpen i ditt bibliotek.

4 skäl att inte installera iOS 16.7.2 och 11 skäl till att du borde