Hur man tar en skärmdump på HTC One M8

0 Shares

Den nya blanka aluminium HTC One M8 tillkännagavs och släpptes tidigare i år efter att ha varit en av de mest läckta enheterna i den senaste historien. Nu när konsumenterna börjar ta tag i det får vi många frågor.

HTC: s nya handenhet är fullpackad med avancerade funktioner (som den kameran) men en sak vi ständigt får frågor om är något så enkelt som att ta en skärmdump. Oavsett om du vill skärmdumpa något roligt publicerat på Facebook, en meme från ditt minst favorit NFL -lag eller till och med viktiga mejlbitar, är skärmdumpar ett enkelt sätt att spara saker.

Läs: HTC One M8 vs LG G3: 5 viktiga skillnader och funktioner

Att ta en skärmdump eller en skärmbild är ett av de äldsta knepen på Android, men hur det har uppnåtts kan ha ändrats några gånger, för att inte tala om att vissa tillverkare gör saker annorlunda än andra. För att ta en skärmdump med HTC One M8 behöver du bara hålla några knappar och du är klar.

IMG_20140611_131506-L

Om du har använt en Android -enhet under de senaste åren kommer du att vara hemma och det är exakt samma som nästan alla enheter som inte är tillverkade av Samsung. Galaxy-serien gör saker lite annorlunda, men HTC-skärmdumpar är precis som alla andra Android-enheter och mycket lik iPhone.

Med iPhone om du trycker på hem- och ström-/sömnknappen samtidigt och håller ett ögonblick (och får timingen perfekt) hör du slutarljudet och skärmdumpen fångas och sparas. Samma exakta situation fungerar på Android, bara utan hemknappen. Oavsett om du har använt en Galaxy -enhet, iPhone eller någon annan Android tidigare tidigare är hur du tar en skärmdump på HTC One M8.

Instruktioner

Precis som vi nämnde ovan är det extremt enkelt att spara det som finns på skärmen på din nya HTC One M8 -smartphone. Så lätt faktiskt att du förmodligen kommer att bli upprörd över att du inte provade det här förut.

Tryck på Power/Sleep -knappen ovanpå din HTC One tillsammans med volym ned -knappen samtidigt. Placera helt enkelt det som sannolikt är pekarfinger och tumme och tryck sedan ner både ström+volym samtidigt, håll tills du ser den visuella skärmdumpen på skärmen (eller kamerans slutarljud) och släpp taget. Det är så enkelt.

IMG_20140611_132333-L

När du är klar ser du och hör skärmdumpen, som sedan kan nås på flera sätt. Om du drar ner aviseringsfältet som visas ovan visas skärmdumpen direkt och har sparats och du kan till och med dela den direkt från meddelandefältet.

Tryck på cirkeln och två pilar “dela” -ikonen i meddelandefältet på skärmdumpen och du kan skicka direkt till en vän i ett textmeddelande, lägga till ett e-postmeddelande eller någon av de många delningsintegrationerna med Android.

Läs: Installationsguide för HTC One M8: 5 steg för att komma igång

Alternativt sparas alla skärmdumpar också på HTC One M8 interna lagring och användare kan helt enkelt navigera till galleriet precis som du skulle hämta och visa ett foto. I HTC -galleriappen märker du att allt är kategoriserat, och om det här är första gången ser du ett nytt album eller en kategori för “skärmdumpar” och det är där de alla kommer att vara.

Det är det, du är klar! Du har nu lärt dig hur du snabbt och enkelt fångar vad som helst på skärmen på din smartphone för att dela och göra med det som du vill. Håll ögonen öppna för mer HTC One M8 -täckning, detaljer och hur du gör inom en snar framtid.

0 Shares