Hur man tar en skärmdump av din Mac med Touch Bar

Hur man tar en skärmdump av din Mac med Touch Bar

Apple introducerade Touch Bar på MacBook Pro 2016, och den har funnits med på 13-tums- och 15-tumsmodellen sedan dess. OLED-pekremsan ovanpå tangentbordet ersätter funktionstangenterna, men lägger till massor av extrafunktioner. Touch-fältet anpassar sig till appen du använder och ger genvägar och bästa kontroller för den appen. Vissa människor älskar Touch Bar, men det finns några som inte gillar den.

Om du är någon som älskar Touch Bar, så finns det massor av användbara saker som du kan göra med den, som att ta skärmdumpar av din Mac. I det här inlägget visar vi dig hur du tar en skärmdump av din Mac med Touch Bar.

Kolla in: 20 tips och tricks för MacBook Pro Touch Bar

Anpassa kontrollremsan på Touch Bar MacBook Pro

Touch Bar erbjuder många anpassningar, inklusive möjligheten att lägga till dina föredragna genvägar och knappar. Du kan också lägga till en genväg som låter dig ta en skärmdump med ett tryck. Så här gör du det.

1) Lansera Systeminställningar från Apple-menyraden.

2) Navigera till Tangentbord och klicka på Anpassa kontrollremsan.

3) Du kan nu välja och flytta objekt till Touch Bar. Hitta Skärmdump och dra den ner till Touch Bar med hjälp av styrplattan.

pekfältsgenvägar

4) Placera Skärmdump knappen var som helst på Touch Bar.

skärmbildsknapp för pekfältet

Och det är allt. Du har nu skärmdumpsgenvägen direkt på pekfältet.

Hur man tar skärmdump med Touch Bar

Nu när du har placerat skärmbildsknappen på Touch Bar behöver du bara trycka på knappen för att starta skärmbildsfunktionen. Touch Bar kommer att visa dig alternativ för olika typer av skärmdumpar. Du kan ta en skärmdump av din Mac-skärm eller så kan du ta en skärmdump av en del av skärmen. Använd musen för att justera skärmbildsområdet och klicka sedan på Capture-knappen som du ser på skärmen.

skärmdump av pekfältet

Det här är ett snabbare sätt att ta en skärmdump om du inte vill använda de vanliga tangentbordsgenvägarna på din Mac. Tryck bara på knappen, välj området och klicka Fånga. Du kan också spela in skärmen med knappen Skärmdump.

Andra tips på Mac-skärmdumpar

Avslutar

Att ta en skärmdump av din Mac med Touch Bar är ett snabbt och enkelt sätt att få jobbet gjort. Det är ganska enkelt att anpassa Touch Bar för att rymma Skärmdump-knappen, och när den väl är där kan du bli en legend som tar skärmdumpar.

Relaterade Artiklar

Back to top button