Hur man tar emot onlinebetalningar med kredit- eller betalkort – Payment Gateway

För närvarande har onlineshopping revolutionerat marknaden, fler och fler människor köper produkter eller tjänster online, och allt detta är möjligt tack vare betalningsportar.

Kanske funderar du på att starta ett nätföretag eller så äger du en fysisk butik och vill flytta till en virtuell butik. Du kanske undrar Hur tar jag emot onlinebetalningar med kredit- eller betalkort? I den här artikeln kommer vi att förklara några av dina betalningsgatewayalternativ.

Betalningsgateways Vad är de och hur fungerar de?

Betalningsgateways är en tjänst som låter dig behandla betalningar eller transaktioner mellan dina kunder och ditt företag. Dess funktion liknar POS Point of Sale-systemet.

Betalningsportar effektiviserar inkassoprocessen mellan köpare och säljare. För att använda betalningsporten behöver du bara en e-postadress och ett bankkonto för att ta ut pengar. Betalningsgateways fungerar enligt följande:

  • Användaren eller kunden går in på företagets webbplats, väljer en produkt eller tjänst och fortsätter med att lägga en beställning.
  • Företaget överför orderinformationen till betalningsporten via hemsidan. Sedan skickas den till den bank som företaget valt begära autentisering av operationen. Detta görs genom att kryptera dina data med hjälp av SSL- eller TLS-systemet.
  • Efter att ha bekräftat transaktionen förser banken företaget med information med kundens uppgifter. Denna data går till företagets hemsida för att verifiera att den är korrekt och att köpet är auktoriserat.
  • Efter att företaget har gått igenom auktorisationsprocessen verifierar köparens bank informationen och om allt är ok beviljar den auktorisationen och visas på hemsidan bekräftelsemeddelande. Annars, om transaktionen inte godkänns av banken, visas ett meddelande som förklarar orsaken.
  • Slutligen, om båda bankerna godkänner transaktionen, överför banken pengarna till betalningsporten, som i sin tur överför pengarna till företaget.

Effektivare och säkrare betalningsgateways

En betalningsgateway är en mycket effektiv och säker metod för att upprätthålla framgången för ditt internetföretag. Här är en lista över de bästa:

PayPal

PayPal är en av de bästa betalningsportarna på marknaden eftersom det är den mest pålitliga och säkra. Det grundades 1998 och har med tiden blivit ett av de bästa alternativen till onlinebetalningar över hela världen. Denna betalningsgateway stöder filhuvudet Kredit- och betalkort.

Din ränta är mycket låg, betalningsflödet är $ 0,10 per transaktion och bäst av allt, det finns inga avbokningsavgifter eller månatliga minimum. PayPal erbjuder många fördelar för sina användare, inklusive provisionsfritt ta emot och skicka pengar.

Conekta

Conekta är en plattform som möjliggör enkel och snabb betalningshantering. För att registrera dig behöver du bara gå till den officiella hemsidan, ange företagets webbplatskod och ha ett bankkonto för att ta emot betalningar.

Conekta tar endast ut en provision för varje gjord betalning, ingen extra provision. Dessutom kan köpare betala med kredit-, betalkort och kontantinsättningar.

PayU

PayU är en av betalningsportarna används oftast i Latinamerikasom Chile, Colombia, Mexiko, Panama, Argentina och Brasilien. Med denna plattform kan kunder betala med kredit-, betalkort eller insättningar i OXXO-butiker.

Som du kan se är det en enkel och snabb process att få onlinebetalningar med kredit- eller betalkort tack vare betalningsportar. Vi hoppas att du tyckte att den här artikeln var användbar, skriv dina kommentarer till oss och se till att dela detta inlägg med din familj och vänner.

Relaterade Artiklar

Back to top button