Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man tar bort vattenstämpel från foto

En vattenstämpel är en symbol eller signatur som är präglad på en bild. Dessa är ofta genomskinliga och hindrar inte tittarna från att njuta av bilden. Vattenmärka fotografier kan hjälpa till att skydda ägarens upphovsrätt genom att förhindra andra från att använda bilden utan samtycke.

Om du letar efter rätt tillvägagångssätt för hur man tar bort vattenstämpeln, du är på rätt plats. Vi är här för att hjälpa dig med bästa möjliga sätt att enkelt ta bort vattenstämplar från alla bilder.

Behov av att ta bort vattenstämplar från foton

Att sätta en vattenstämpel på bilderna kan hjälpa till att minska tjuvning. Men många kreativa fotografer och fotografer är emot denna teknik. Att vattenmärka dina fotografier har flera nackdelar som du bör tänka på innan du trycker på alla dina utmärkta bilder. Så, innan du går vidare till hur man tar bort vattenstämplar från bilder, låt oss dyka in i några faktorer som säger att ta bort vattenstämplar.

Sociala nätverksplattformar hjälper till med flödet av information och innehåll. Mycket vattenmärkta bilder kan dock hindra social delning och saknar mycket hänsyn. Människor vill dela fotografier som de tycker är attraktiva och övertygande, och ett foto i webbstorlek med en märkbar vattenstämpel kan hindra dem från att göra det. Att ta bort vattenstämpeln från en bild ökar alltså volymen av bilddelning på sociala medier.

  • Gör din bild mer tilltalande

En av de vanligaste problemen från fotografer är den störning som en vattenstämpel kan orsaka i en bild. Ibland applicerar fotografer och företag en stor vattenstämpel över mitten av bilden, vilket bekräftar upphovsrätten men täcker ämnet.

Om vattenstämpeln är överdrivet svart eller enorm är det det enda föremålet som betraktaren kan koncentrera sig på, vilket ger ett dåligt intryck. Att ta bort vattenstämpeln från bilden kan därför göra den mer attraktiv och tilltalande.

Nu när du vet hur det kan hjälpa att ta bort vattenstämplarna, låt oss diskutera procedurerna om hur man tar bort vattenstämplar från fotografier.

Varför ska du välja ett verktyg för att ta bort en vattenstämpel från foton?

Det finns flera mödosamma tekniker för att radera vattenstämplar. Annars kan du enkelt beskära bort den delen av bilderna. Att välja det bästa verktyget eller appen kommer att göra ditt arbete enklare. Följande är de viktigaste fördelarna med att använda ett lämpligt verktyg för att ta bort vattenstämpeln.

  • Verktygen och applikationerna erbjuder en 100-procentig garanti för att skydda din fil och dina bilder.
  • Sådan teknik kan ta bort många vattenstämplar på en gång. Dessa är mer effektiva när det gäller batch-filbehandling.
  • De flesta program raderar vattenstämpeln från sin webbplats. Som ett resultat finns det ingen risk för virus på datorn.

Lär dig metoderna för att ta bort vattenstämpel från ett fotografi

Vissa verktyg och applikationer hjälper dig att ta bort en vattenstämpel från bilder. Vi kommer att diskutera de bästa verktygen tillsammans med stegvisa lösningar. Så, utan några förseningar, låt oss börja med metoden för att ta bort vattenstämpeln.

Metod 1: Använd originalprogrammet för att ta bort vattenstämpeln

Om du skapade din vattenstämplade bild med ett program som Microsoft Word eller PowerPoint, använd samma metod för att ta bort vattenstämpeln.

ta bort vattenstämpel i word

Baserat på tillvägagångssättet som används för att skapa vattenstämpeln, kan det behövas ytterligare steg för att ta bort det. Följande är stegen för att ta bort vattenstämplar från ett fotografi.

Steg 1: Först måste du starta den ursprungliga programvaran för att göra den vattenmärkta bilden.

Steg 2: Sedan måste du öppna filen som innehåller den vattenmärkta bilden.

Steg 3: Efter det måste du hitta fotot med vattenstämpeln.

vattenmärkt bild

Steg 4: Efteråt bör du klicka på vattenstämpeltexten eller bilden och välja borttagningsalternativet.

Steg 5: Slutligen måste du högerklicka på samma bild och välja Spara som bild.

Spara som bild

Steg 6: Tilldela bilden dess namn, välj den filtyp du vill spara den och klicka slutligen på alternativet spara.

Metod 2: Använd Watermark Remover tillgängligt online

Flera onlinelösningar hjälper dig att veta hur du tar bort en vattenstämpel från vilken bild som helst. Här är en allmän stegvis procedur för att ta bort en vattenstämpel:

Steg 1: Först och främst måste du navigera till startsidan för alla verktyg för borttagning av vattenstämplar online.

Steg 2: Du måste välja alternativet Ladda upp bild och sedan välja. Efter det måste du välja fotot som innehåller vattenstämpeln från den plats där det sparas.

foto som innehåller vattenstämpel

Steg 3: Därefter måste du välja Markeringsverktyget. Det hjälper dig att markera vattenstämpeln i bilden.

Markeringsverktyg

Steg 4: Efter det kommer du att använda markörverktyget för att rita en linje över vattenstämpeln. Det kommer att vara en genomskinlig färg på den plats du väljer.

Steg 5: Välj alternativet Radera, som finns i den övre mitten, som visas i bilden nedan.

Steg 6: Slutligen, för att ladda ner bilden med en vattenstämpel, måste du välja alternativet Ladda ner för att spara bilden på din PC.

Metod 3: Använd Beskär fotot för att ta bort vattenstämpeln

Ett annat alternativ att få svar på hur man tar bort vattenstämpeln beskär vattenstämpelavsnittet från bilden. Att beskära vattenstämplar från fotografier är det enklaste sättet att ta bort dem. Beskärningsverktyget finns i alla fotoredigerare, från de grundläggande och enkla versionerna till avancerade fotoredigerare. Större vattenstämplar fungerar inte med den här metoden, men vattenstämplarna i hörnen bör vara acceptabla med den.

Du kan välja valfritt fotoredigeringsverktyg för att beskära vattenstämpelavsnittet för att ta bort vattenstämpeln. De grundläggande stegen som hjälper dig att beskära vattenstämpeldelen från bilderna är dock följande:

Steg 1: Först och främst öppnar du valfritt fotoredigeringsprogram eller program som du vill ta bort din vattenstämpel.

Steg 2: Därefter måste du ladda upp vattenstämpelbilden. Navigera till filplatsen där du har sparat bilden. Välj bilden och fortsätt.

Steg 3: Leta nu efter beskärningsikonen i ditt valda verktyg och klicka på den.

beskärningsikon

Steg 5: Du måste dra i greppen för att välja det bildsegment du vill spara.

bildsegment

Steg 6: Slutligen måste du spara eller avsluta justeringarna genom att trycka på alternativet Spara, Slutför eller Klar.

Slutgiltiga tankar

Det finns flera utmärkta applikationer tillgängliga för att ta bort vattenstämplar från fotografier. Behåll en dubblett av källfotot om du behöver försöka radera vattenstämpeln med en särskild programvara eller applikation. Dessa tekniker skiljer sig i svårighetsgrad från svåra till enkla, och programmet som används för processen kan vara båda free och ganska dyr.

Så välj en vattenstämpelborttagare enligt din kompetensnivå, mål och pengar. Leta efter ett program med en bra kombination av kapacitet, prissättning och användarvänlighet för att ta bort vattenstämplar från bilder.