Hur man tar bort utvecklarläge på Andriod Smartphone

0 Shares

Utvecklarläget på Android smartphones är ett läge till Aktivera, tillåter tillgång till många andra alternativ på din telefon. svartvita andra föredrar Ta bort utvecklarläge på Andriod Smartphone

Dold som standard på din telefon måste du utföra en liten dold manipulation för att få tillgång till den. Du vet nog redan om du går till ” om telefon ”-Fliken och successivt Tryck “byggnummer” -raden 7 gånger, då har du tillgång till detta alternativ.

Så varför dölja den här funktionen på Android? Vad används utvecklarläget verkligen för på din telefon?

Fortsätt läsa för att lära dig vad detta läge kan användas för, varför du ska vara försiktig med det och hur du inaktiverar det på din telefon.

Utvecklarläge på Andriod, vad är det för?

Innan du visar dig hur man tar bort utvecklarläge på Android, här är en snabb sammanfattning av dess användning.

Genom att analysera dess namn tror vi först att denna parameter är avsedd för utvecklare. Du bör dock veta att de alternativ som finns tillgängliga med detta är mycket lättare att manipulera än du kanske tror. Namnet är därför lite vilseledande, även om du bör vara försiktig när hantering av dessa parametrar.

Här är de viktigaste inställningarna som är tillgängliga med utvecklarläget på Android.

Fördelar med utvecklarläge på en smartphone

  • Rota din telefon: Förfarandet till rota din telefon innebär oundvikligen att aktivera utvecklarläge. Det här är vettigt eftersom rooting av din telefon innebär åtkomst till känsliga filer på telefonen, och det är precis vad detta läge gör det enkelt att komma åt. Om du är intresserad av att rota din telefon eller bara vill veta vad det betyder, det är här:
  • Ta en video-skärmdump: Om du till exempel brinner för videospel och vill spela in dina exploater direkt på din telefon går detta genom utvecklarläget.
  • Optimera telefonens prestanda I samma sammanhang som vad som sägs ovan är det möjligt att öka din prestanda, särskilt för videospel, genom detta utvecklarläge.
  • Installera appar som inte är tillgängliga i Play-butiken: Det finns alla typer av inofficiella appar som kan intressera dig. För detta kommer det ibland att vara nödvändigt att gå igenom aktiveringen av utvecklarläget;
  • Aktivera USB-felsökning: det här tillåter en dator och dess smartphone till kommunicera, för olika operationer. Tänk dig särskilt att du tappar låsmönstret på din telefon, det är möjligt att återställa den utan att radera all data, bara om du tidigare har aktiverade USB-felsökning , och därför också utvecklarläget. Att veta mer:

Det här är bara en liten del av alla saker du kan göra med detta utvecklarläge. Men vad riskerar du om det stannar på utan din vetskap? Eller gör du det fel sak?

Här är en snabb genomgång av potentiella risker för din telefon om du lämnar det här utvecklarläget aktiverat.

Finns det en risk för att inte inaktivera utvecklarläget på Andriod

Var säker, trots sitt till synes läskiga namn, utvecklarläge är bara en förlängning av alternativ som redan finns tillgängliga på telefoner. Bland alla alternativ som är tillgängliga via detta läge, mycket är verkligen farlig för din telefon eller dess data.

READ: How To Hide Apps On iPhone

Det värsta scenariot skulle kunna vara att utföra en ” hård återställning ”På din telefon, dvs till återställ den till fabriksstatus, men detta är mycket osannolikt oavsiktligt.

Så var säker, annat än om du låter ett barn leka med den här telefonen, du riskerar inte att ha det hela tiden.

Men om detta stör dig ändå, kom inte i panik, det finns en sätt att inaktivera detta utvecklarläge på din Android.

Hur man tar bort utvecklarläge på Andriod

För att uppnå detta är proceduren mycket enkel:

  • Gå till telefonens inställningar
  • Bläddra bland alternativen till ” system och uppdateringar Fliken och öppna sedan
  • I denna systemet menyn, leta efter alternativet ” alternativ för utvecklare “Och öppna
  • Du kommer därför att se alternativet för utvecklare kontrollerat, du måste bara avmarkera det för att ta bort tillgängligheten till dessa alternativ

Ta bort utvecklarläge på andriod

Omedelbart du avmarkerar det här alternativet, hela utvecklaralternativ menyn kommer försvinna. Du måste då utföra omvänd operation för att återaktivera detta alternativ.

Om du inte vet hur du gör detta, kom ihåg att du måste gå till ” om telefonen ”-Fliken och tryck sedan på” bygga nummer ”Linje 7 gånger, för att återaktivera detta läge.

0 Shares