Hur man tar bort svÄra att ta bort lÄsta filer eller mappar i Windows 10

0 Shares

Varje dag anvĂ€nder vi mĂ„nga filer dĂ€r vi mĂ„ste utföra specifika uppgifter, men det visar sig att envishet inte Ă€r mĂ€nsklig ondska. Om vi ​​inte kan överföra det till vĂ„rt dokumentation.

Sanningen Àr att vi inte kan anvÀnda dem av nÄgon anledning och vi mÄste hitta en lösning. Vi kommer att lÀra dig i nÀsta artikel hur man tar bort svÄra att ta bort lÄsta mappar eller filer i Windows 10.

NĂ€r detta missöde intrĂ€ffar fĂ„r vi meddelandet “ÅtgĂ€rden kunde inte slutföras eftersom Word har en öppen fil.” Medan vi försöker utföra en annan Ă„tgĂ€rd med den hĂ€r filen, kommer inte att tillĂ„tas. Eftersom operativsystemet Windows 10 antar att filen Ă€r lĂ„st pĂ„ detta sĂ€tt, kommer all redigering pĂ„ den att vara omöjlig.

Det Àr mycket troligt att vi har en mycket bra uppfattning om det hÀr nya operativsystemet, men ibland hÀnder det saker som demoraliserar oss. Men om vi har en klar uppfattning om varför vissa anomalier kan ÄtgÀrda dem pÄ nÄgra sekunder. Vi kan göra detsamma nÀr vi vill ÄterstÀlla eller ÄterstÀlla Windows 10 frÄn lÄsskÀrmen.

Hur man tar bort lÄsta mappar eller filer som Àr svÄra att ta bort i Windows 10

Upprepade gÄnger hÀnder det bara att en fil Àr lÄst och inte kan raderas, för att lÄsa upp den kan vi gÄ till aktivitetshanteraren. För att göra detta anvÀnder vi kortkommandon och en tangentkombination Ctrl + Shift + Esner. Administratören öppnas och sedan behöver du bara titta pÄ processfliken för att hitta filen som har blockerats.

VÀlj sedan med musen, högerklicka och klicka sedan pÄ Slutför nu. Just dÄ kommer att lÄsa upp filen och vi kan fortsÀtta med att ta bort det

Blockering av dessa filer kan ocksÄ utföras nÀr, av nÄgon konstig anledning, ett annat program anvÀnder dem vid tillfÀllet och inte tillÄter att de stÀngs. Och det verkar vara en mycket Äterkommande anomali, och det mÄste finnas ett botemedel mot det. Och som alltid har du rÀtt och som alltid kommer vi att ge dig en enkel lösning pÄ detta problem.

AnvÀnda olika metoder för att radera lÄsta filer

För att lösa dessa komplikationer kommer vi att anvÀnda nÄgra mycket lÀtta att följa metoder. Och den första metoden vi kommer att erbjuda dig att ta bort mappar eller SvÄrt att ta bort lÄsta filer i Windows 10Det kommer Àven att fungera pÄ Windows 7 och 8. För detta kommer vi att anvÀnda ett specifikt verktyg som Àr kommandotolken.

Sedan gĂ„r vi till kommandoraden, men som administratörer, för att göra detta, stĂ€ller vi in ​​oss i sökmotorn och skriver cmd. I den vĂ€nstra delen av fönstret ser vi ikonen CMD och vi kommer att högerklicka pĂ„ den. Sedan mĂ„ste du gĂ„ ner och vĂ€lja alternativet Kör som administratör.

Denna ÄtgÀrd kommer att generera ett svart fönster dÀr vi mÄste skriva följande cd-kommando sÄ att vi kan komma Ät rotmappen. Och sedan kommer vi att skriva följande uttalande frÄn filen. Extension / F / Q och dÀrmed kommer vi att lÄsa upp filen. Nu ska vi visa dig den andra metoden vi behöver lösa.

Den andra metoden Àr att ta bort filen i testlÀge för fel, för detta mÄste vi starta Windows i detta lÀge. SÄ vi kommer att göra följande, först och frÀmst kommer vi att anvÀnda kortkommandon och trycka pÄ tangenterna Windows + R. Denna ÄtgÀrd gör att verktyget kan Springa.

HÀr mÄste vi skriva följande msconfig-sats och sedan trycka pÄ Enter. Denna ÄtgÀrd kommer att generera ett fönster med flera flikar att visa och vi kommer att vÀlja Start. Nu scrollar vi ner och vÀljer ett alternativ SÀker stövel och klicka sedan pÄ alternativet Minimum.

Sedan gÄr vi till alternativet Apply och klickar, klickar sedan pÄ OK och startar slutligen om datorn. Denna metod Àr ocksÄ mycket effektiv för att ta bort den hÀr filen som Àr ovillig att sÀga adjö till sin skapare. Det var dÀrför vi visade dig olika sÀtt radera svÄrt för att ta bort lÄsta mappar eller filer i Windows 10.

0 Shares