Hur man tar bort röst frÄn en lÄt och lÀmnar bara ett spÄr utan att förlora kvalitet

0 Shares

Det finns mÄnga av dem pÄ marknaden applikationer för att arbeta med ljud. Och medan vissa krÀver viss erfarenhet och teknisk support, allt eftersom appen har utvecklats, har det dykt upp nÄgra mycket anvÀndbara verktyg som inte krÀver mycket kunskap för att anvÀnda dem.

Ett av de mest eftertraktade verktygen i olika ljudapplikationer Àr möjligheten undertrycka eller ta bort sÄng frÄn ett tema eller musikstycke. Tidigare krÀvde detta mycket tid och mycket hantering av olika verktyg, men idag Àr det mycket lÀttare att göra den hÀr typen av aktiviteter.

Ta bort röst frÄn en lÄt med Audacity

Du kan anvÀnda ett mycket enkelt men komplett program som Audacity för att ta bort en röst sÄnger. Om du inte har det kan du ladda ner det helt gratis pÄ din dator.

Det första du ska göra Àr att öppna programmet och importera filen vi vill ta bort rösten frÄn. NÀsta sak vi mÄste göra Àr att vÀlja allt ljud vi dubbelklickar var som helst pÄ banan. Senare mÄste vi gÄ till fliken effekter.

PÄ den hÀr fliken mÄste vi gÄ ner till slutet och vÀlja alternativet som kallas Ta bort sÄng. Efter att ha klickat öppnas ett fönster dÀr du kan konfigurera effekten. Vi mÄste lÀmna alternativet Ta bort sÄng och i alternativet Vokalval mÄste vi vÀlja det enkla alternativet. Slutligen rekommenderas ett intervall 2000-2000 i möjlighet till nedre och övre frekvensbandsgrÀns.

Sedan mÄste du gÄ till panelen för spÄralternativ och klicka pÄ nedÄtpilen bredvid namnet och vÀlja ett alternativ delat stereospÄr. Klicka pÄ pilen igen och vÀlj alternativet Mono pÄ bÄda spÄren. Som ett resultat kommer vÀgarna att delas

Vi mÄste vÀlja hela vÀgen, klicka pÄ effekten och vÀlja en investering. Sedan mÄste du gÄ till pilen pÄ spÄret eller spÄrpanelen och vÀlja skapa stereospÄr. NÀsta sak att göra Àr att klicka igen effekt och ta bort sÄng och acceptera det med alternativen som visas.

Slutligen kommer vi att ge alternativet Ta bort sÄng och Äterigen i raderingsalternativet mÄste vi vÀlja att ta bort frekvensbandet och det skulle vara det. NÀr du lyssnar pÄ en lÄt kommer du att mÀrka att det inte finns nÄgon röst kvar.

Konvertera lÄtar till karaoke

Om du vill ta bort rösten för att förvandla dina favoritlÄtar till karaokelÄtar finns det ett perfekt verktyg för det, eftersom vi kan dÀmpa din röst och njut av instrumentalmusiken. Omröstningens framgÄngsfrekvens kommer inte att vara 100 % korrekt, men resultatet vi kommer att fÄ kommer att vara ganska anvÀndbart och rent.

Vi kommer att anvÀnda filen online-omvandlare som heter Vocal Remover som Àr ansvarig för att eliminera allt som har med rösterna i det musikaliska temat att göra. Plattformen Àr extremt enkel, i princip behöver vi inte göra nÄgonting. Ladda bara upp lÄten du vill ta bort rösten frÄn och tryck pÄ knappen. Processen tar nÄgra sekunder.

Det bör noteras att resultatet som erhÄlls ocksÄ beror pÄ typen av musik och hur rösten blandas med musikspÄret, men generellt sett Àr det vanligtvis ett mycket bra alternativ för denna typ av funktion.

Applikationer för röstborttagning

Om du vill ha ett verktyg pÄ datorn med vilket du kan ta bort en röst lÄtar nÀr du vill, det finns nÄgra intressanta alternativ.

X-minus

Denna applikation Àr mycket anvÀndbar och lÀtt att anvÀnda. Du kan anvÀnda det online och det lÄter dig arbeta med bÄde stereo- och monomusikformat, sÄ allt du behöver göra Àr att ladda upp filen, vÀlja format och lÄta verktyget göra resten.

Audioalter

Det Àr en vÀldigt bra app dÄ du inte behöver nÄgon kunskap för att dÀmpa rösten pÄ lÄtarna dÄ processen Àr helt automatiserad. Det Àr helt gratisför att fÄ ut det bÀsta av det.

Dessutom stöder detta underbara verktyg mÄnga format inklusive MP3, WAV, OGG och FLAC. Slutligen lÄter denna applikation dig ladda upp och konvertera filer upp till 20MB i vikt.

0 Shares