Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man tar bort “Ok Google”-inspelningar från Googles databas

När vi använder Google Assistant för första gången spelar den in vår röst så att det blir det kunna känna igen det när vi säger aktiveringsnyckelordet, “Ok Google.” Om du vill ta bort dessa inspelningar finns det ett sätt att göra det enkelt

Inspelningarna sparas på den virtuella assistentens servrar för att kunna träna den och hjälpa den att bättre förstå rösten för personen som talar till den, för att veta om den är legitim, det vill säga att den motsvarar enhetens ägare. Även om det inte alltid är rätt och i de flesta fall vaknar det alltid med sökordet.

Ta bort inspelningarna som genererats av Google Assistant i dess ursprungliga konfiguration

Av någon anledning vill du radera inspelningarna som Google har lagrat på sina servrar av din röst, och du vill inte att företaget ska behålla en säkerhetskopia. En av anledningarna kan vara att byta till en annan assistent som exempelvis Amazons Alexa eller Apples Siri.

Först kanske du vill ta bort alla kommandon du har gett den digitala assistenten. För att göra det måste du gå till min aktivitetklicka på “Ta bort aktivitet av”, som finns till vänster i rullgardinsmenyn, och välj “Wizard” i alternativet “Alla produkter”..

För att ta bort kommandot “Ok Google” som sparar Voice Match måste du öppna Min aktivitet igen. Från den här menyn måste du klicka på alternativet “Annan Google-aktivitet” som visas igen på den vänstra panelen och “Voice Match Settings” längst ner på sidan.

Härifrån, du kan se allt som företaget har sparat under användningen av Google Assistantoch du kan ta bort den genom att klicka på rullgardinsmenyn med tre prickar uppe till höger och välja “Ta bort alla”.

I mitt fall har Google samlat in 16 inspelningar av min röst under alla dessa år sedan jag sällan har tillgripit att använda Voice Match när jag ställer in en enhet. Min röst låter lite tråkig och monoton i varje inspelning, vilket är normalt eftersom det inte är relevant eftersom det bara är assistenten som lyssnar på mig.

Genom att radera inspelningarna som Google har samlat in ger du mer integritet angående de personuppgifter som Google lagrar för att förbättra taligenkänningen. Vi rekommenderar att inspelningar endast raderas om du ska använda Google Assistant, eftersom det annars är meningslöst eftersom det tar längre tid. Använder du regelbundet en sådan tjänst? Det är klart tillgänglig på över en miljard enheter. | Font:

Nyhetsbrev ikon

Vill du få den bästa informationen om teknik?.

Njut av varje veckas enastående nyheter direkt i din inkorg för att alltid vara informerad.