Hur man tar bort Nexus 5X

Hur man tar bort Nexus 5X

Så kanske är du klar med Nexus 5X eller kanske behöver du bara sälja den. Hur som helst, så här tar du bort Nexus 5X så att du kan få den tillbaka till lager innan du lämnar den.

Unrooting är processen att blinka lager firmware tillbaka till en rotad enhet, som 5X. Tack vare Google, och hur det behandlar sin Nexus-enhet, är firmware för att bli tillbaka till lager lätt tillgänglig och tack vare WugFresh, en utvecklare på XDA, finns det till och med en verktygslåda som hjälper oss att ladda ner den och blinka snabbt och lätt.

Om du behöver ta bort Nexus 5X eller bara vill få den tillbaka i lager så att du kan rota om det igen, så här:

I. Innan du börjar

Detta fungerar bara på Windows eftersom det kräver en verktygslåda för att göra det mycket enklare som kräver Windows.

Detta rensar din enhet så säkerhetskopiera den innan du börjar.

II. Ladda ner och installera verktygssatsen

WugFresh Nexus Toolkit

 1. Gå till webbplatsen för verktygslådans utvecklare här och ladda ner den senaste versionen av verktygslådan och spara den på skrivbordet (donera till honom om du efter allt detta tycker att den här verktyget är till hjälp).
 2. Högerklicka på den exe som du just laddade ner och välj Kör som administratör och installera den.
 3. När den öppnas, välj din modell och byggnummer och klicka på Apply (du hittar den här informationen i avsnittet Inställningar> Om på din enhet).

III. Aktivera USB-felsökning

Tillåt USB-felsökning

 1. På telefonen, gå till Inställningar> Om och tryck sedan kontinuerligt på Build Number tills det står att du är en utvecklare.
 2. Tryck på Tillbaka, tryck sedan på den nya utvecklaralternativmenyn som dök upp och rulla ner till USB-felsökning och aktivera det, aktivera sedan även OEM-upplåsning.
 3. Anslut Nexus via USB-kabeln till din dator (för den här telefonen, eftersom den inte kom med en, kommer du troligtvis att behöva köpa en USB C till USB-hanadapter för att ansluta den till din dator. Du kan få en av dessa för cirka 9,99 USD här om du behöver det).
 4. En dialogruta ska dyka upp på din telefon vid denna tidpunkt som säger “Tillåt USB-felsökning?”. När det kryssar av för Alltid tillåt och tryck på OK.

Om den dialogrutan inte dyker upp, gå till min inställning av ADB-instruktioner och följ instruktionerna för att få drivrutinerna att fungera. Gå sedan tillbaka hit när det är klart för att fortsätta.

Därefter kommer verktyget att berätta att du behöver ladda ner några filer, klicka på “Ladda ner + uppdatera alla filberoende” och vänta på det.

IV. Ta bort Nexus 5X

Unroot-knappen

 1. Klicka på Flash Stock + Unroot i verktygslådan och följ anvisningarna för att ladda ner lämplig lager firmware och sedan blinkar den till enheten.
 2. När du är klar kommer enheten att starta om och du kommer tillbaka till den inbyggda programvaran, men om du också vill låsa om startladdaren kan du göra det nedan.

V. Lås upp startladdaren igen

Lås upp Bootloader-knappen igen

 1. Klicka på OEM-lås i verktygslådan och följ anvisningarna. Det startar om telefonen i bootloader-läge och låser upp bootloadern igen.
 2. Därefter ska den starta om telefonen och du är redo.

Där är du klar. Du kan nu gå igenom den vanliga installationsprocessen för att börja återanvända telefonen eller så kan du lämna den som om du är redo att sälja den.

Låt mig veta om det hjälpte eller om du hade några problem i kommentarerna nedan!

Om du gillade det här kan du överväga att dela det

Relaterade Artiklar

Back to top button