Hur man tar bort linjer med horisontella eller vertikala färgade ränder på skärmen på min Smart TV

0 Shares

Med smart-tv kan du göra oändliga saker, från det vanligaste och enklaste, som att titta på Disney Plus på en smart-tv, till alternativ som vissa inte är medvetna om, som att ta skärmdumpar på en smart-tv. I vilket fall som helst, med tanke på hur mycket saker som kan göras på en smart TV, vore det synd om den förstördes av horisontella eller vertikala färgade ränder. Av denna anledning är vi idag dedikerade till att förklara Hur man tar bort linjer med horisontella eller vertikala färgade ränder på skärmen på min Smart TV

Hur tar jag bort de horisontella eller vertikala färgränderna från min Smart TV

  • Först måste du kontrollera alla anslutningar alla interna kablar i smart-tv:n för att säkerställa att de alla är ordentligt anslutna till densamma
  • Om du har andra enheter anslutna till uttaget där du har din Smart TV, byt dem till ett annat uttag som är så långt borta från TV:n som möjligt, eftersom andra enheter kan skapa störningar på enhetens reläsignal
  • Du måste se till att bildinställningarna som ljusstyrka, mättnad, kontrast etc. är korrekt konfigurerade, vilket du kan göra genom att gå in i menyn konfigurera din smarta TV
  • Om du använder antenner eller kablar, gå ut och titta på säkert avstånd om de övervakas lösa eller skadade kablarI så fall råder vi dig att prata med en elektriker eller tekniker från din signalleverantör

Fixa färgade ränder på skärmen på LG, Sony, Samsung och Philips Smart TV

På LG Smart TV

Om du har en LG Smart TV som har det här problemet är det första du bör göra att prova den kolla in de olika kanalernaför att se om raderna visas på alla kanaler, eller en i synnerhet. Om linjer är synliga på alla kanaler kan du prova att byta till en annan app eller källa för att se om problemet kvarstår.

Om horisontella eller vertikala linjer visas på alla ingångar kan du göra ett bildtest, ett alternativ som finns på LG TV:n, du behöver bara gå till bildmenyn genom att följa sökvägen Inställningar> Avancerade inställningar> Bild och välj sedan Bildtest. Om rader fortfarande dyker upp på bildtestet är det troligen ett tv-problem som kräver professionell bedömning.

På en Sony Smart TV

Först måste du trycka Hemknapp på Smart TV-fjärrkontrollenFör att visa LG TV-menyskärmen kan du starta om TV:n genom att omedelbart stänga av den och dra ur nätsladden.

Låt sedan TV:n vara urkopplad i minst 2 minuter, sedan kan du koppla in nätsladden igen, sedan kan du slå på Smart TV:n och se om problemet är löst. Om problemet kvarstår även efter att du har gjort detta, kommer du förmodligen att behöva en servicetekniker eller servicetekniker. omedelbar reparation Enheter.

Men en sak du kan prova är att flytta om antennen (om du har en), du kan också stänga av alla batteridrivna enheter eftersom det kan orsaka störningar och prova att ansluta nätsladden till ett annat uttag.

På en Samsung Smart TV

Samsungs internetcommunity rekommenderar att om du kan se linjer på din Samsung TV-skärm, gör ett skärmtest medan du följer rutten Meny> Diagnostik> Bildtest.

Om problemet kvarstår kanske det bästa alternativet är att kontakta Officiell teknisk tjänst från Samsung Eller, om bildtestet inte visar linjer, rekommenderas det att du återställer bildinställningarna på din Samsung Smart TV.

På Philips Smart TV

Om du har en Philips Smart TV kan du koppla bort TV:n från uttagetDet är också lämpligt att koppla bort alla enheter från TV:n, varefter du bör vänta minst en minut efter att lysdioden slocknat och slå på TV:n igen.

Vi hoppas att du tycker att denna information är användbar och att du snart kommer att kunna installera om applikationer på din Smart TV samt casta filmer och videor från din mobil till bland annat din Smart TV.

0 Shares