Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man tar bort kontakt från WhatsApp

Gamla kontakter från dina vänner och familj kan tas bort från din WhatsApp-lista, kolla in hur du tar bort en WhatsApp-kontakt nu!

Att veta hur man tar bort WhatsApp-kontakter som inte längre finns kan rensa upp din kontaktlista, vilket gör den mer användbar med bara aktiva kontakter. I den här artikeln kommer du att lära dig hur du tar bort en WhatsApp-kontakt direkt från appen.

Hur man tar bort kontakt från WhatsApp

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

WhatsApp lägger inte till eller tar bort kontakter från din telefonkontaktlista, men den skannar alla kontakter du har på din enhet. När en av kontakterna identifieras med åtkomst till WhatsApp läggs den till i kontaktlistan automatiskt eller manuellt.

För att veta stegen för att ta bort en kontakt från WhatsApp måste du följa guiden nedan på din mobila enhet Android eller iOS.

 1. Öppna WhatsApp-applikationen på din mobiltelefon och få tillgång till kontakterna genom att trycka på ikonen i det nedre högra hörnet av skärmen. Denna kontaktlista uppdateras enligt dina kontakter som är lagrade på enheten, det kommer att vara mycket viktigt för den slutliga processen för hur man tar bort en kontakt från WhatsApp.
 2. I listan över kontakter som har WhatsApp, tryck på kontakten du vill ta bort. I allmänhet befinner sig kontakter som är inaktiverade eller har blockerat dig utan ett profilfoto.
 3. Nu på den valda kontakten att radera

  Tryck på ikonen med tre vertikala prickar eller tryck på namnet för att komma åt information om kontakten.

 4. På den nya skärmen med all kontaktinformation väljer du “fler alternativ” som representeras av de tre vertikala prickarna i det övre högra hörnet av skärmen.
 5. Välj alternativet “Se i kontaktlista” från rullgardinsmenyn för att omdirigeras till din enhets kontaktapp så kan vi ta bort det oönskade numret.
 6. När kontaktappen visas, identifiera om kontakten är densamma som du vill ta bort från din WhatsApp. Du kommer att identifiera den tack vare namnet och WhatsApp-symbolen som visas på kontaktskärmen.
 7. Nu, på Samsung-enheter, tryck på alternativet i det nedre högra hörnet av skärmen. På andra enheter måste du trycka på “fler alternativ” på ikonen med tre vertikala prickar i det övre högra eller vänstra hörnet av skärmen.
 8. Slutligen, för att ta bort kontakten från din WhatsApp, tryck på alternativet “Radera” i rullgardinsmenyn som visas efter att ha följt föregående steg.

Okej, det är allt du behöver göra för att ta reda på hur du tar bort en kontakt på WhatsApp. Detta betyder dock inte att den borttagna kontakten inte längre kommer att kunna skicka meddelanden till dig.

Om din avsikt är att hindra den borttagna kontakten från att skicka fler meddelanden till dig måste du blockera dem innan du raderar dem. För att blockera en kontakt kan du göra det helt och hållet via WhatsApp-appen.

 1. Öppna WhatsApp-appen och välj den kontakt du vill blockera i meddelandeappen från slut till ände.
 2. I det övre högra hörnet är alternativet “fler alternativ” representerat av en ikon med tre vertikala punkter, tryck på den för att komma åt alternativet “Visa kontakt”.
 3. Med kontaktinformationen som visas på din skärm, svep till botten av skärmen och tryck på alternativet “Blockera…”.
 4. Bekräfta din begäran och det är allt, nu kan du gå tillbaka till guiden “Hur man tar bort WhatsApp-kontakt” i början av den här artikeln.

Oavsett anledningen bestämde du dig för att ta bort kontakter från din WhatsApp-lista, att följa stegen ovan räcker för att ta bort dessa kontakter.

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING – OTZ

För mer information och tips om WhatsApp-meddelandeappen, gå till de rekommenderade länkarna i början av den här artikeln.